Samsung Galaxy Tab S5e vs Tab S4 Tablet jämförelseöversikt 2020

Samsung Galaxy Tab S5e förvånade oss när den tillkännagavs för några månader sedan. Det berodde på att Samsung lanserade Galaxy Tab S4 cirka sex månader före. När Galaxy Tab S5e anländer till marknaderna denna månad beslutade vi att ta en snabb titt på maskinvarufunktionerna på enheten och jämföra den med Galaxy Tab S4, som hittills varit en av de bästa Android-surfplattorna på marknaden.

ProduktvarumärkenamnPris

SamsungSamsung Galaxy Tab S5e 64 GB WiFi Tablet Silver (2020)Kolla pris på Amazon

SamsungSamsung Galaxy Tab S4Kolla pris på Amazon

* Länkar i den här tabellen innehåller affiliate-länkar, vilket innebär att du inte får någon extra kostnad, vi kommer att tjäna en provision om du klickar genom länken och gör ett köp. Tack för ditt stöd. För mer information, besök vår sida om sekretesspolicy.

Båda surfplattorna matchas jämnt när det gäller hårdvara och mjukvaruprestanda, med undantag för några viktiga förändringar som kan tippa oddsen till fördel för endera enheten. Med detta i åtanke, låt oss titta på hårdvaran och funktionerna i båda surfplattorna för att komma till en formell slutsats om vinnaren. Observera att Galaxy Tab S5e är planerad att anlända till USA från och med 26 april.

Samsung Galaxy Tab S5e vs Tab S4 Tablet jämförelseöversikt 2020

Galaxy Tab S5e

Galaxy Tab S5e-funktioner

Denna fräscha surfplatta har några överraskningar under huven, men den fångar uppmärksamheten nästan direkt tack vare de smala ramen runt skärmen. Den har en 10, 5-tums Super AMOLED 2560 x 1600-skärm med en pixeltäthet på 288, som erbjuder skarpa detaljer och utmärkt sikt för solljus. Den finns i två lagrings- / RAM-varianter - 128 GB / 6GB och 64GB / 4GB, och erbjuder något för alla där ute. Att köra enheten är det octa-core Snapdragon 670-chipet (10nm), vilket lovar att erbjuda smidig och effektiv prestanda.

Vidare har enheten en 13-megapixel bakkamera tillsammans med en 8-megapixel framkamera, som erbjuder avancerade kamerafunktioner som du antagligen inte förväntade dig från en surfplatta. Liksom Galaxy Tab S4, kommer denna surfplatta också med stereo quad-högtalare inställda av AKG / HARMAN.

Det unika med denna surfplatta är dock det faktum att den helt saknar Iris-skannern och använder en sidmonterad fingeravtrycksscanner, vilket hjälper till att hålla frontpanelen fri från alla knappar. Den kör Android 9 Pie som standard, vilket gör den till en av de få surfplattorna att ha äran. Den använder en vändbar USB C-plats på undersidan för att hjälpa till med snabb laddning och dataöverföring.

Du kan få surfplattan i guld, svart och silver och därmed erbjuda ett brett utbud av alternativ för kunderna.

Prissättning på Galaxy Tab S5e

Även om Galaxy Tab S5e inte är officiellt tillgänglig för köp just nu, kommer den att handla till 399 $ när den anländer senare denna månad medan toppen av linjevarianten blir dyrare.

Galaxy Tab S4

Galaxy Tab S4-funktioner

Denna surfplatta är utan tvekan en av de bästa avancerade erbjudanden som finns på marknaden idag. Helt uppriktigt delar Galaxy Tab S4 många likheter med Galaxy Tab S5e, åtminstone inom hårdvaruavdelningen. Visuellt ser de två surfplattorna emellertid polar från varandra trots att de har samma förhållande 16:10 med en 10, 5-tums skärm. Det beror på att Galaxy Tab S5e förpackar mindre ramar, vilket möjliggör ett högre förhållande mellan skärm och kropp. Men under huven har de två surfplattorna mycket att erbjuda de avancerade marknaderna.

Tabletten levereras med Samsungs egenutvecklade S Pen-stylus, så att du kan skapa konstverk och mycket mer på ett ögonblick. Samsung har perfekterat S Pen-tekniken genom åren, så det är inte den samma irriterande pennan som den en gång var. Galaxy Tab S4 driver octa-core Snapdragon 835 SoC som åtföljs av 4 GB RAM. När det gäller lagring får du 64 GB utrymme ombord med en microSD-kortplats för utvidgning.

Tabletten är också utrustad med en 13-megapixel bakkamera och en 8-megapixel framkamera, så att du kan ta några imponerande bilder och videor. Tack vare tillägget av dess anpassade mjukvarufunktioner kommer du att ha ett enkelt jobb med efterbehandling med den här enheten. Du får också Samsung DeX-support här, så att du kan förvandla din surfplatta till en helblåddator genom att para den ihop med en kompatibel Samsung-tv.

Tabletten kommer också med fyra högtalare som är inställda av AKG / HARMAN, så förvänta dig högkvalitativ ljudprestanda på Galaxy Tab S4, som du skulle göra på Galaxy Tab S5e.

Galaxy Tab S4 förpackar samma 2560 x 1600 Super AMOLED-skärm, så det finns inte mycket att skilja på i detta avseende. Att hålla enheten igång är ett enormt 7 500 mAh batteri. Tack vare USB C-laddningsporten och 18W snabbladdande teknisk inbyggd kan du ladda upp enheten på nolltid. Tabletten säljs i svartvita färger.

Galaxy Tab S4-prissättning

Medan Samsung snart kan sänka priset på Galaxy Tab S4 i väntan på lanseringen av Galaxy Tab S4, finns det inget att veta när det faktiskt kommer att hända. Som nu står kan du få 64 GB-versionen av Galaxy Tab S4 för något upp till 520 $.

Slutsats

Detta är förmodligen en av de svåraste jämförelserna med tanke på den typ av likheter som båda enheterna har. Med detta i åtanke kommer vi att ta ett objektivt tillvägagångssätt för att bestämma vinnaren baserat på en genomsnittlig användares krav. Det råder ingen tvekan om att Galaxy Tab S5e är den snyggaste surfplattan för de två. Tack vare de smala ramen och den betydligt lättare kroppen är Galaxy Tab S5e också mycket lättare än Galaxy Tab S4.

När det gäller hårdvara är sakerna dock något annorlunda. Medan Galaxy Tab S5e använder den nyare och något effektiva 10nm Snapdragon 670-chipset, använder Galaxy Tab S4 den kraftfulla Snapdragon 830-processorn, som lovar att vara snabbare än Snapdragon 670. Så om du söker en verkligt kraftfull surfplatta med tillstånd- avancerad hårdvara, Galaxy Tab S4 är ett utmärkt val. Du kan också använda Galaxy Tab S4 som en bärbar dator tack vare tangentbordskåpan som erbjuds av Samsung, vilket gör det mer till en arbetsinriktad enhet än ett multimedia erbjudande.

Det finns knappt någonting att skilja på de två när det gäller skärmprestanda och mjukvarufunktioner, men trots att de är lite äldre och dyra verkar Galaxy Tab S4 ha en betydande fördel jämfört med den nyare Galaxy Tab S5e. Håller du med i vår bedömning?

ProduktvarumärkenamnPris

SamsungSamsung Galaxy Tab S5e 64 GB WiFi Tablet Silver (2020)Kolla pris på Amazon

SamsungSamsung Galaxy Tab S4Kolla pris på Amazon

* Länkar i den här tabellen innehåller affiliate-länkar, vilket innebär att du inte får någon extra kostnad, vi kommer att tjäna en provision om du klickar genom länken och gör ett köp. Tack för ditt stöd. För mer information, besök vår sida om sekretesspolicy.