Samsung Galaxy Tab S4 laddas inte på grund av felet ”Batteritemperatur för låg”

Felet ”Batteritemperatur för låg” dyker vanligtvis upp på enheter som är utsatta för mycket låg temperatur vilket resulterar i laddningsfel. Om du har felet på din Samsung Galaxy Tab S4, lära dig vad du ska göra för att hantera det.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Problem: Samsung Galaxy Tab S4 laddas inte på grund av felet ”Batteritemperatur för låg”

Hej. Min surfplatta, Samsung Galaxy Tab S4 laddar inte och ger mig felet "Batteritemperatur för låg". När laddaren är ansluten och stängd av (batteriet är tomt) växlar skärmen mellan batteriets laddningsskylt och en triangel med termometertecken.

Fråga: Kan detta orsakas av en felaktig stift i batterikontakten till moderkortet? eller kan jag utesluta det helt och problemet är i laddningsenheten / porten? Innan detta hände kunde batteriet inte ladda över 1-2% oavsett hur länge jag lämnade det anslutet. Så jag försökte koppla ur batterikontakten och under processen skadade jag en stift. Efter att jag på något sätt lappat tillbaka den, slog jag på surfplattan och den visade en 20% -laddning trots att jag visade 1-2% i flera dagar. Jag kunde använda surfplattan (med den skadade kontaktstiftet) normalt för 20% laddning men nu kan jag inte ladda den. Tankar? Kan det bero på att batteriet var dött ändå och det här är bara ett felmeddelande?

Lösning: Litiumbaserade batterier är som människor som presterar dåligt när de utsätts för låg eller hög temperatur. För mycket värme kan permanent skada batteriet medan låg temperatur antingen kan orsaka att batteriet slutar fungera under en tid. Om du vill att din telefon ska fungera ordentligt, se till att du använder den där du vanligtvis kan tolerera värmenivåer.

Felet ”Batteritemperatur för låg” uppstår vanligtvis när din telefon upptäcker att batteriets kärntemperatur har sjunkit under 4 ° C (39, 2 ° F). Om du befinner dig på ett kallt ställe eller om telefonen är utsatt för kyla, låt den stå i rumstemperatur i några timmar och allt ska vara bra.

Men om det inte finns något sätt telefonen har varit på en så kall plats innan (under 4 ° C) men den fortsätter att visa felet ”Batteritemperatur för låg”, kan det bero på ett trasigt motstånd i USB-kortets enhet. Detta motstånd kallas termistor och dess uppgift är att upptäcka enhetens kärntemperatur. Det är inställt för att utlösa ett fel, t.ex. "Laddning pausad: Batteritemperatur för låg" -meddelande för att varna en användare om att laddningen inte kan fortsätta på grund av låg temperatur. Det är möjligt att du kan ha skadat termistorn när du försökte utföra en fix på enheten. Detta är ett mycket litet motstånd i laddningskortet så att du kanske har förbisett det under reparation, eller det kan ha kortslutits under eller efter det förfarandet. Det bästa sättet att fixa en trasig termistor är att byta ut den, men om du inte hittar en reservdel är det bäst om du helt enkelt byter ut hela USB-laddningsportenheten.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.