Samsung Galaxy Tab S4 kan inte längre ansluta till Wifi

Samsung Galaxy Tab S4 är företagets senaste Android-surfplatta och den är fullspäckad med riktigt imponerande hårdvaruspecifikationer. Den ska fungera utan problem men oavsett hur bra enheten är är den inte perfekt. Det skulle alltid komma en tid där problem kan uppstå från tid till annan. Bland de vanligaste problemen du kan stöta på är nätverksproblem, särskilt med Wifi.

Vi har fått rapporter från några av våra läsare som stötte på problem med att ansluta sina nya surfplattor till Wifi-nätverk. Jag har personligen stött på problem som detta tidigare och jag vet att det inte riktigt är så allvarligt. I det här inlägget kommer jag att dela med dig den lösning som jag har använt för att lösa problem som detta tidigare. Så om du är en av ägarna till den här enheten och för närvarande har liknande problem, fortsätt att läsa eftersom det här inlägget kan hjälpa dig.

Innan vi går vidare till vår felsökning, om du letar efter en lösning på en annan fråga, se till att du kommer till vår felsökningssida eftersom vi redan har tagit upp några av de vanligaste problemen som rapporterats av våra läsare. Hitta frågor som liknar din och använd lösningarna vi föreslog. Om du fortfarande behöver vår hjälp efter det kan du kontakta oss genom att fylla i vårt frågeformulär för Android-frågor.

Vad gör man om Galaxy Tab S4 inte kan ansluta till Wifi

Nätverksrelaterade problem kan uppstå från tid till annan men det betyder inte att de är allvarliga. Det finns tillfällen då de orsakas av några fel i systemet och det finns tillfällen då vissa appar stör den normala funktionen. Med allt detta sagt, här är vad jag föreslår att du gör åt det ...

Lösning 1: Tvingad omstart

Om det här är första gången din surfplatta inte kan ansluta till ett Wifi-nätverk, kan du försöka genomföra omstart eftersom det kan bero på en mindre fel i systemet. Det kommer att uppdatera enhetens minne och ladda om alla appar och tjänster. Det kan vara det enda du behöver göra och här gör du:

 1. Tryck in och håll ned volymknappen först och släpp den inte.
 2. Tryck och håll ned strömbrytaren medan du håller ner volymknappen.
 3. Håller båda knapparna nere i 45 sekunder eller mer.

När telefonen har startat om igen kan du försöka ansluta till samma Wifi-hotspot för att se om problemet har åtgärdats. Om den fortfarande inte kan ansluta, prova nästa lösning.

Lösning 2: Starta om nätverksutrustning

Nästa sak du bör göra om du inte är problem med nätverket. Om du ansluter till ditt eget Wifi-nätverk är det bättre att uppdatera anslutningen genom att starta om din router eller modem. Koppla bara ur din utrustning i en minut eller två och koppla sedan in den igen. När den är klar kan du försöka få din surfplatta att ansluta till nätverket igen, och om den fortfarande inte kan, försök sedan dina andra enheter att ansluta till samma nätverk.

Om dina andra enheter inte kan ansluta till samma nätverk, är det ett problem med din router eller modem. Du kanske måste återställa den. Men om de kan ansluta till nätverket och surfa på webben, är problemet med din surfplatta. Fortsätt felsökningen.

Lösning 3: Återställ nätverksinställningar

Det finns tillfällen då nätverkstjänster kan sluta fungera och bara behöver uppdateras. Så du måste återställa nätverksinställningarna för att uppdatera anslutningen. Så här görs ...

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps- facket.
 2. Tryck på Inställningar > Allmän hantering > Återställ > Återställ nätverksinställningar .
 3. Tryck på ÅTERSTÄLL INSTÄLLNINGAR .
 4. Om du har ställt in en PIN-kod anger du den.
 5. Tryck på ÅTERSTÄLL INSTÄLLNINGAR . När det är klart visas ett bekräftelsefönster.

När det är klart kommer följande ändringar att inträffa ...

 • Lagrade Wi-Fi-nätverk raderas .
 • Parade Bluetooth-enheter raderas .
 • Inställningar för bakgrundssynkronisering kommer att aktiveras.
 • Databegränsande inställningar i applikationer som manuellt stängdes av / på av kunden återställs till standardinställningen .
 • Nätverksvalsläget kommer att ställas in på automatiskt .

Om problemet fortsätter efter det kan du prova nästa lösning.

Lösning 4: Återställ alla inställningar

Detta kommer att föra tillbaka telefonen till sin ursprungliga konfiguration. Det mesta av tiden kommer detta att lösa eventuella mindre problem inklusive nätverksproblem. Det har effekterna av en fabriksåterställning bara att du inte behöver skapa en säkerhetskopia av dina viktiga filer och data eftersom de inte kommer att tas bort. Så här gör du på din Tab S4:

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps- facket.
 2. Klicka på Inställningar > Allmän hantering > Återställ > Återställ inställningar .
 3. Tryck på ÅTERSTÄLL INSTÄLLNINGAR .
 4. Om du har ställt in en PIN-kod anger du den.
 5. Tryck på ÅTERSTÄLL INSTÄLLNINGAR .
 6. Enheten startas om för att återställa inställningarna.

Lösning 5: Master Återställ

När du har gjort allt och din Tab S4 fortfarande inte kan ansluta till nätverket måste du återställa telefonen. En återställning kommer att fixa eventuella firmware-relaterade problem så länge firmware inte har ändrats på något sätt. Se dock till att du skapar en säkerhetskopia av dina viktiga filer och data eftersom de kommer att raderas under problemet. När du är redo följer du dessa steg för att utföra Master Reset:

 1. Säkerhetskopiera data i det interna minnet. Om du har loggat in på ett Samsung-konto på enheten har du aktiverat stöldskydd och behöver dina Samsung-referenser för att slutföra återställningen av master.
 2. Stäng av enheten.
 3. Tryck och håll in Volym upp- knappen och Bixby- tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 4. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 5. Tryck på Volym ned- knappen flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned- knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 9. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 10. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Jag hoppas att detta sätt att lägga till har hjälpt dig på ett eller annat sätt. Snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela detta inlägg till dina vänner eller personer som också kan ha liknande problem. Tack för att du läser!

RELEVANTA POSTER:

 • Hur man fixar en Galaxy Tab S4 om den inte svarar eller inte slås på
 • Hur man fixar Samsung Galaxy Tab S4 som fortsätter att starta om på egen hand
 • Hur man fixar Samsung Galaxy Tab S4 som körs så långsamt eller har dålig prestanda
 • Hur fixar jag Samsung Galaxy Tab S4 som sitter fast på den svarta skärmen?
 • Vad du ska göra om din Samsung Galaxy Tab S4 har en skärmflimrande problem

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.