Samsung Galaxy S8-telefonsamtal fortsätter att släppa [Felsökningsguide]

Vi har fått några klagomål från våra läsare om problemet med Samsung Galaxy S8 som enligt uppgift tappar telefonsamtal. Oftare än inte har problem som detta alltid något att göra med din leverantörs nätverk, såvida inte din telefon drabbats av fysisk eller vätskeskada och påverkat dess förmåga att ta emot radiosignal från tornet.

I det här inlägget kommer jag att berätta de praktiska stegen för att felsöka din telefon som slumpvis eller ofta släpper telefonsamtal. Vi tar hänsyn till alla möjligheter och utesluter dem en efter en tills vi kan fastställa vad problemet egentligen handlar om. Så om du har en telefon som denna och upplever liknande problem kan du fortsätta läsa nedan eftersom det här inlägget kan hjälpa dig.

Men innan något annat, om du för närvarande upplever olika problem med din telefon, föreslår jag att du besöker vår felsökningssida för Samsung Galaxy S8 för vi har redan börjat ge support till våra läsare som äger den här enheten. Vi förstår att din telefon fortfarande är helt ny och den borde fungera perfekt utan problem men inte ens Samsung kan garantera att det inte kommer att finnas några problem. Det vi gör här är att ge våra läsare det bästa vi kan, så om vi inte har publicerat inlägg om din oro, kan du gärna kontakta oss genom att fylla i vårt frågeformulär för Android-frågor.

Hur du felsöker din Samsung Galaxy S8 som fortsätter att tappa samtal

Problem : Hej killar. Jag har problem med min nya Galaxy S8. Jag kan ringa och ta emot telefonsamtal men det finns tillfällen då samtalet kopplas bort och jag måste ringa upp numret igen för att fortsätta vår konversation. Detta har hänt många gånger redan och det är väldigt irriterande. Kan du hjälpa mig med det här? Tack.

Felsökning : För det här problemet måste vi bara se till att det här problemet inte är med din telefon och sedan konfronterar du din tjänsteleverantör om det eftersom det kan vara ett nätverksproblem. Här är vad du behöver göra:

Steg 1: Observera signalstyrkan när du är på samtal

Använd ett headset medan du är på samtal och håll ögonen på signalstängerna. Om signalen fluktuerar, kan det vara orsaken till att samtalet kopplas bort - din telefon kan tappa signal från tid till annan och naturligtvis kommer samtal att kopplas bort eftersom din enhet inte längre kan ansluta till nätverket. Oftare än inte är detta problem nätverksrelaterat så redan nu bör du ringa din tjänsteleverantör om det.

Steg 2: Starta om telefonen i säkert läge och ring ett samtal

Förutsatt att telefonsignalen är stabil i din telefon kan du försöka ringa ett samtal medan alla tredjepartsappar är inaktiverade. Vi har stött på några appar tidigare som orsakar liknande problem så vi måste bara utesluta möjligheten att dina tredjepartsappar inte har något att göra med det. Följ dessa steg för att starta upp din telefon i säkert läge:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömknappen förbi skärmen med modellnamn.
 3. När “SAMSUNG” visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp ned volymknappen när du ser Safe Mode.

När samtalen i detta läge fortfarande kopplas bort, försök sedan nästa steg.

Steg 3: Torka av cache-partition

Korrupta systemcacher kan också leda till den här typen av problem så vi måste få det ur vägen. Starta om telefonen i återställningsläge och torka sedan av cache-partitionen så att alla systemcachrar raderas. När telefonen har startat kommer cacheminnen att ersättas med nya och när telefonen blir aktiv kan du försöka kontrollera om samtal fortfarande kopplas bort.

Så här tar du bort telefonens cache-partition ...

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera "torka cache-partition."
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen för att markera “ja” och tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. När torkcache-partitionen är klar markeras "Starta om systemet nu".
 8. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Om problemet kvarstår efter detta, gör sedan nästa steg innan du tar med telefonen för kontroll.

Steg 4: Återställ din Galaxy S8

Säkerhetskopiera alla dina viktiga filer och data innan återställningen eftersom de kommer att raderas. När du har återställt telefonen, installera inte någonting ännu utan försök att ringa telefonsamtal för att kontrollera om problemet har åtgärdats. Om det fortfarande händer är det dags att ta tillbaka telefonen till butiken och låta din leverantör ta hand om problemet. Du har redan gjort vad du behöver göra för att försöka fixa problemet utan hjälp.

Så här återställer du din Galaxy S8 ...

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera “torka data / fabriksinställning.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 7. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 8. När huvudåterställningen är klar markeras "Reboot system now".
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Du kan också återställa den från menyn Inställningar, följ bara dessa steg ...

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Klicka på Inställningar> Moln och konton.
 3. Klicka på Säkerhetskopiera och återställ.
 4. Om så önskas, tryck på Säkerhetskopiera mina data för att flytta reglaget till PÅ eller AV.
 5. Om så önskas, tryck på Återställ för att flytta skjutreglaget till PÅ eller AV.
 6. Klicka på bakåtknappen till menyn Inställningar och tryck på Allmän hantering> Återställ> Återställning av fabriksdata.
 7. Tryck på Återställ.
 8. Om skärmlåset är aktiverat anger du dina referenser.
 9. Tryck på Fortsätt.
 10. Klicka på Radera alla.

Jag hoppas det här hjälper.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.