Samsung Galaxy S8 fortsätter att visa "Tyvärr har Drive stoppat" -felet [Felsökningshandbok]

En av de inbyggda apparna som din Samsung Galaxy S8 måste ha är Google Drive. Det är faktiskt en klient för Googles molntjänst och alla som har ett Google-konto får automatiskt gratis 15 GB lagringsutrymme i molnet. S8 ställdes tillgänglig förra månaden så det är verkligen en besvikelse när den redan visar några problem och fel. Några av våra läsare kontaktade om felmeddelandet "Tyvärr har Drive slutat", vilket i princip meddelar ägaren att appen har kraschat av någon anledning.

Enligt våra läsare visas felet när de försökte öppna Drive. Vilket innebär att utlösaren av felet är appen som också kraschar. Det kan bara vara ett litet problem med appen men när det gäller inbyggda appar som kraschar kan det också ha något att göra med firmware och felet i sig kan bara vara ett tecken på att något i bakgrunden inte fungerar som det ska . Vi måste felsöka din telefon för att veta mer om det här felmeddelandet och om något mer allvarligt händer med din nya telefon eller inte. Så om du äger den här enheten och för närvarande får detta fel fortsätter du att läsa nedan eftersom det här inlägget kan hjälpa dig.

Men innan något annat, om du för närvarande upplever olika problem med din telefon, föreslår jag att du besöker vår felsökningssida för Samsung Galaxy S8 för vi har redan börjat ge support till våra läsare som äger den här enheten. Vi förstår att din telefon fortfarande är helt ny och den borde fungera perfekt utan problem men inte ens Samsung kan garantera att det inte kommer att finnas några problem. Det vi gör här är att ge våra läsare det bästa vi kan, så om vi inte har publicerat inlägg om din oro, kan du gärna kontakta oss genom att fylla i vårt frågeformulär för Android-frågor.

Hur du felsöker Galaxy S8 med “Drive has stop” -fel

Tydligen är det ett appproblem men vi vet egentligen inte nu om det är begränsat till appen eller om det har något att göra med firmware med tanke på det faktum att Drive är en inbyggd app och djupt rotad i operativsystemet . Nu, innan vi hoppar rätt in i vår felsökning, här är ett av problemen vi fick från våra läsare ...

Problem : “ Hej killar! Har du någonsin stött på ett fel "Tyvärr har Drive slutat?" Det började bara igår när jag försökte öppna Drive från min telefon. Jag har några filer från min Google Drive som jag vill ladda ner till min telefon men när jag försökte öppna den kommer felet upp. Har startat om telefonen många gånger men felet går fortfarande inte bort. Jag hoppas att ni kan hjälpa mig med den här. Tack på förhand.

Felsökning : Det är viktigt att vi vet om felet utlöses av ett problem med firmware eller om det är ett problem med appen, så gå igenom stegen nedan för att försöka lösa problemet ...

Steg 1: Rensa cacheminnet och data på Google Drive

Den här proceduren återställer appen och återgår till standardinställningarna. Alla cachar och systemfiler som skapas av firmware för appen kommer också att raderas. Dina filer kommer dock att förbli orörda eftersom de sparas i molnet och appen är faktiskt bara en klient. Vilket du än gör med det i din telefon påverkar inte dina filer. Så här återställer du det ...

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Klicka på Inställningar> Appar.
 3. Klicka på Drive i standardlistan eller tryck på 3-punktsikonen> Visa systemappar för att visa förinstallerade appar.
 4. Knacka på Lagring.
 5. Klicka på Rensa cache.
 6. Klicka på Rensa data och tryck sedan på OK.

Därefter startar du om telefonen för att uppdatera minnet och om felet fortfarande dyker upp måste du gå vidare till nästa steg.

Steg 2: Starta om telefonen i säkert läge och öppna Drive

Om du startar om telefonen i säkert läge avaktiveras alla appar du installerade tillfälligt. Så om en eller några av dem orsakar att Drive kraschar, bör felet inte dyka upp i detta läge. I så fall måste du bara hitta appen som orsakar den och avinstallera den.

Hur man startar Galaxy S8 i säkert läge

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömknappen förbi skärmen med modellnamn.
 3. När “SAMSUNG” visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp ned volymknappen när du ser Safe Mode.
 8. Avinstallera appar som orsakar ett problem.

Hur man avinstallerar en app från Galaxy S8

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Klicka på Inställningar> Appar.
 3. Tryck på önskad applikation i standardlistan eller tryck på 3 prickikon> Visa systemappar för att visa förinstallerade appar.
 4. Klicka på önskad applikation.
 5. Klicka på Avinstallera.
 6. Tryck på Avinstallera igen för att bekräfta.

Steg 3: Starta din Galaxy S8 i återställningsläge och torka cache-partitionen

Låt oss försöka utesluta alla möjligheter eller uttömma allt vi vet som har en chans att lösa detta problem. Så i det här steget kommer jag att gå igenom dig när du tar bort alla systemcachrar så att de kommer att ersättas med nya och nya. Du skulle bara behöva göra detta om felet fortfarande dyker upp i säkert läge.

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera "torka cache-partition."
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen för att markera “ja” och tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. När torkcache-partitionen är klar markeras "Starta om systemet nu".
 8. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Steg 4: Säkerhetskopiera dina filer och data, återställ din Galaxy S8

Om allt annat misslyckas, bör du överväga att återställa din telefon och detta måste vara ditt sista hopp om att lösa problemet utan någon teknisk hjälp. Även om vi inte garanterar att problemet kommer att åtgärdas av detta, är det fortfarande nödvändigt att du gör detta för att skydda din integritet. Så ta dig tid att säkerhetskopiera dina viktiga filer och data, inaktivera Factory Reset Protection (FRP) och fortsätt sedan med återställningen.

Hur du inaktiverar FRP på din Galaxy S8

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Klicka på Inställningar> Moln och konton.
 3. Tryck på Konton.
 4. Tryck på Google.
 5. Klicka på din e-postadress för Google ID om flera konton är inställda. Om du har flera konton inställningar, måste du upprepa dessa steg för varje konto.
 6. Tryck på 3-punktsikonen.
 7. Klicka på Ta bort konto.
 8. Tryck på REMOVE ACCOUNT.

Hur du återställer din Samsung Galaxy S8

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera “torka data / fabriksinställning.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 7. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 8. När huvudåterställningen är klar markeras "Reboot system now".
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Alternativt kan du också återställa din telefon från menyn Inställningar ...

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Klicka på Inställningar> Moln och konton.
 3. Klicka på Säkerhetskopiera och återställ.
 4. Om så önskas, tryck på Säkerhetskopiera mina data för att flytta reglaget till PÅ eller AV.
 5. Om så önskas, tryck på Återställ för att flytta skjutreglaget till PÅ eller AV.
 6. Klicka på bakåtknappen till menyn Inställningar och tryck på Allmän hantering> Återställ> Återställning av fabriksdata.
 7. Tryck på Återställ.
 8. Om skärmlåset är aktiverat anger du dina referenser.
 9. Tryck på Fortsätt.
 10. Klicka på Radera alla.

Steg 5: Ta med telefonen tillbaka till butiken

Om alla stegen ovan misslyckades med att lösa problemet, behöver du en tekniker för att titta på din enhet för att veta varför den inbyggda appen kraschar och att återställningen inte har åtgärdat problemet. Om det är ett firmwareproblem kan tekniken försöka installera om programvaran manuellt för att ersätta eventuella skadade eller saknade filer. Om problemet inte kan åtgärdas bör du få en ersättning.

Andra relaterade frågor

Här är några av de klagomål som vi har fått från våra läsare som är relaterade till detta problem ...

Google Drive öppnas inte

Problem : Har du stött på ett problem med Google Drive där den inte öppnas när du trycker på? Det finns också tillfällen då telefonen fryser i några sekunder och sedan öppnar appen men stängs igen. Jag har filer på mitt Google Drive-konto som jag vill ladda ner till min telefon. Din hjälp kommer säkert att uppskattas. Tack!

Lösning : Det har funnits några rapporter om att appen inte öppnades när den knackades. Även om det kan verka som ett allvarligt problem, är det faktiskt bara ett problem. En omstart kan fixa den eller om telefonen fryser när dess ikon knackas, du måste bara trycka på Volym ned och strömknapparna för att tvinga om starta om enheten. För app- och firmwareprogram fixar den här proceduren dem, men om den kvarstår efter tvångsstartproceduren, bör du återställa appen själv genom att rensa cache och data.

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Klicka på Inställningar> Appar.
 3. Klicka på Drive i standardlistan eller tryck på 3-punktsikonen> Visa systemappar för att visa förinstallerade appar.
 4. Knacka på Lagring.
 5. Klicka på Rensa cache.
 6. Klicka på Rensa data och tryck sedan på OK.

Hittills är det här förfarandet den mest effektiva för den här typen av problem, men om problemet i alla fall kvarstår efter detta bör du återställa din telefon. Se stegen för hur du återställer telefonen ovan.

Drive kraschar följt av andra appar

Problem : Hej droid kille. Jag behöver bara ställa en fråga eller två från er. Jag har en Galaxy S8, det är en ny telefon och jag har haft det hittills. I går märkte jag dock att telefonen började bli långsam, men jag brydde mig inte om det med tanke på att jag är ett tungt användarspel och allt. Men hur som helst, jag har många filer på mitt Google Drive-konto så jag använder min telefon för att komma åt några av dem. I går, när jag öppnade Drive, kraschade det. Du vet, felet Drive har slutat dyka upp. Jag trodde att det var allt men jag hade fel. Andra appar kraschade också. Det fanns som 5 eller 6 andra appar som också kraschade med samma felmeddelanden. Vill du vad är problemet med min telefon? Kan jag fixa det? Tack.

Felsökning : Enbart felmeddelandet räcker inte för att fastställa vad problemet egentligen är eftersom det bara kan vara resultatet av det verkliga problemet. Så jag vill att du bara startar upp telefonen i säkert läge för att tillfälligt inaktivera alla tredjepartsappar och fortsätta använda din telefon för att se om felet fortfarande skulle dyka upp. Det kan ha varit en slump att Drive kraschade först och andra appar följde. Så här startar du upp din Galaxy S8 i säkert läge:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömknappen förbi skärmen med modellnamn.
 3. När “SAMSUNG” visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp ned volymknappen när du ser Safe Mode.
 8. Avinstallera appar som orsakar ett problem.

Försök öppna Drive eller någon av apparna som kraschade medan telefonen är i säkert läge. Om de fortfarande kraschar, föreslår jag att du säkerhetskopierar dina data och sedan återställer din telefon.

Filer visas inte på Google Drive

Problem : Jag har en fråga till dig. Jag har filer på Google Drive som jag alltid öppnar på min kontordator eftersom de är arbetsrelaterade. Min nya Galaxy S8 visar dock inte dessa filer. Jag ringde Verizon-butiken, pratade med teknikern som installerade min telefon och han sa att telefonen var ordentligt inställd eftersom jag använder den nu men mina filer är inte här. Kan du hjälpa mig hitta mina filer i mitt Google Drive-konto?

Svar : Jag har en stark känsla av att kontot som används för att konfigurera din telefon skiljer sig från det konto du använder på din dator. Du förstår, alla användare av Google-konton kommer att ha sitt eget Google Drive-utrymme. Om du loggar in på ditt konto kan du automatiskt se dina personliga filer men du kommer att se olika filer eller inga alls om du är inloggad på ett annat konto.

Jag är ganska säker på att du känner till dina Google-kontouppgifter så jag föreslår att du tar bort kontot som för närvarande är inställt på din telefon och sedan lägger till ditt eget. Så här tar du bort det:

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Klicka på Inställningar> Moln och konton.
 3. Tryck på Konton.
 4. Välj den kontotyp du vill ta bort. Klicka på kontonamnet eller e-postadressen.
 5. Tryck på 3-punktsikonen.
 6. Klicka på Ta bort konto.
 7. Tryck på REMOVE ACCOUNT för att bekräfta.

Och så lägger du till ditt eget konto ...

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Klicka på Inställningar> Moln och konton.
 3. Tryck på Konton.
 4. Klicka på + Lägg till konto.
 5. Välj den kontotyp du vill ställa in.
 6. Ange din e-postadress och lösenord.
 7. Redigera inställningar för inkommande e-post, om det behövs.
 8. Klicka på Nästa.
 9. Redigera konfigurationsinställningar för utgående e-post, om det behövs.
 10. Klicka på Nästa.
 11. Läs Google-ansvarsfriskrivningen och tryck på OK för att acceptera.
 12. Ställ in e-postkontrollfrekvensen, hämtningsstorleken och anmälningsalternativen efter önskemål.
 13. Klicka på Nästa.
 14. Ange ett kontonamn (valfritt).
 15. Klicka på Klar.

Jag hoppas det här hjälper.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.