Samsung Galaxy S8 får inte textmeddelanden och andra relaterade problem

Välkommen till en annan del av vår felsökningsserie där vi syftar till att hjälpa våra läsare som äger #Samsung #Galaxy # S8 att lösa problemen som de upplever med sin enhet. Denna specifika modell är den nuvarande flaggskeppstelefonen för den sydkoreanska jätten som introducerar flera innovationer från förra årets flaggskeppstelefon. Det första du kommer att märka på den här enheten är dess stora skärmfastigheter. Detta beror på den 5, 8 tums Super AMOLED-skärmen på telefonen som har 18: 5.9-skärmkvot. Du kommer också att märka att telefonen inte längre har en fysisk hemknapp i stället för att den nu använder en virtuell hemknapp på skärmen. Även om detta är en solid utförande telefon finns det fall då vissa problem kan uppstå som vi kommer att ta upp i dag. I den senaste delen av vår felsökningsserie kommer vi att ta itu med Galaxy S8 som inte får textmeddelandeproblem och andra relaterade problem.

Om du äger en Samsung Galaxy S8 eller någon annan Android-enhet för den delen, kontakta oss gärna med detta formulär. Vi hjälper dig gärna med all oro du kan ha med din enhet. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder utan några strängar bifogade. Vi ber dock att när du kontaktar oss försöker vara så detaljerade som möjligt så att en exakt bedömning kan göras och rätt lösning kan ges.

Om du vill bläddra igenom de tidigare delarna i denna serie så kolla in den här länken.

Du kan också nå oss på våra Facebook- och Google+ sociala mediekonton.

S8 tar inte emot textmeddelanden

Problem: Min telefon tar inte emot textmeddelanden från någon på någon transportör. Det fungerar ordentligt på annat sätt förutom att ta emot alla typer av meddelanden. Jag har kontaktat Samsung och min operatör. De har gjort allt som kan göras på telefonen till och med fabriksåterställning, ta bort sim, etc. Men det har fortfarande samma problem.

Lösning: Det första du behöver göra i detta fall är att isolera telefonen och SIM-kortet. Ta bort SIM-kortet från telefonen och sätt sedan in det i en annan enhet. Kontrollera om problemet uppstår på den andra enheten. Om det gör det kan problemet orsakas av ett felaktigt SIM-kort, i vilket fall du borde byta ut detta. Om problemet inte inträffar ska du sätta tillbaka SIM-kortet igen i telefonen och utför sedan de ytterligare felsökningsstegen som anges nedan.

 • Kontrollera och se till att telefonen får en stark signal från nätverket.
 • Starta telefonen i säkert läge och kontrollera sedan om problemet uppstår i det här läget. Om det inte gör det kan det orsakas av en app som du laddade ner. Ta reda på vilken app det här är och avinstallera den.
 • Torka av cache-partitionen på telefonen från återställningsläget.
 • Säkerhetskopiera dina telefondata och gör sedan en fabriksinställning. När återställningen är klar installerar du inga appar i din telefon ännu. Försök kontrollera om problemet fortfarande uppstår.

Om ovanstående steg inte löser problemet bör du föra telefonen till ett servicecenter och få det kontrollerat.

S8 reboots varje gång Wi-Fi-lösenord skrivs

Problem: Min telefon startar om varje gång jag försöker skriva Wifi-lösenordet. Jag är i Mexiko i sex veckor utan telefon. Jag vill inte göra en fabriksåterställning eftersom jag tappar mitt datum. Jag har inget sätt att säkerhetskopiera det med en telefon som kraschar varje minut. Jag har rengjort cachen. Det känns som om jag sa från min högra arm utan tillgång till min telefon och all information den innehåller. Kan du hjälpa mig. Jag har återuppståndit en gammal Blackberry under tiden men det känns (och uppför sig) som en dinosaurie.

Lösning: Det första du behöver göra i det här fallet är att se till att din telefon körs med den senaste programuppdateringen. Om det redan är och problemet kvarstår måste du utföra en fabriksåterställning. Se till att säkerhetskopiera dina telefondata innan du gör återställningen.

S8 framkamera har lila vertikala linjer

Problem: Hej. Jag är ägare till Samsung galaxy s8. Sedan några dagar har jag främre kameraproblem. Det fungerar inte, på bilden lila vertikala linjer visas. Är det ett uppdateringsproblem? För om jag gör kameratest, fungerar bak och fram.

Lösning: Vad du först vill göra i det här fallet är att kontrollera om problemet orsakas av en programvarufel genom att utföra felsökningsstegen nedan.

 • Rensa cache-cache och data från applikationshanteraren och kontrollera sedan om problemet fortfarande uppstår.
 • Starta telefonen i säkert läge och kontrollera sedan om problemet uppstår i det här läget. Om det inte gör det kan det orsakas av en app som du laddade ner. Ta reda på vilken app det här är och avinstallera den.
 • Torka av cachepartitionen på din telefon från återställningsläget.
 • Säkerhetskopiera dina telefondata och gör sedan en fabriksinställning. När återställningen är klar kontrollerar du om problemet fortfarande uppstår.

Om ovanstående steg inte löser problemet måste du ta telefonen till ett servicecenter och få den kontrollerad eftersom det kan orsakas av en felaktig kameramodul.

S8 tänds bara när batteriet är 100%

Problem: När jag ansluter min telefon när den är under 50% stängs den av och om jag går att slå på den fortsätter den att stängas av. Det låter mig bara sätta på den på 100% men det tar ibland flera gånger att slå på den för att den ska kunna fortsätta.

Lösning: Du bör säkerhetskopiera dina telefondata och sedan göra en fabriksinställning. När återställningen är klar installerar du inga appar i din telefon ännu. Försök först kontrollera om problemet fortfarande uppstår. Om den gör det kan detta orsakas av ett felaktigt batteri eller strömförsörjnings-IC. Du måste ha detta kontrollerat i ett servicecenter.

S8 Ansluter inte till Wi-Fi

Problem: Plötsligt ansluter jag inte till WiFi (jag är i mitt hem). Jag har hela 5 fält som visas för service, 4GLTE-logotypen, men när jag kontrollerar inställningarna fortsätter det bara att spara, säkrat till anslutning men gör aldrig. Jag försökte glömma nätverket och startade sedan om telefonen och ange information igen, men det kommer fortfarande inte att ansluta. Jag märkte detta just igår. Jag har inte provat WiFi utanför mitt hem. Jag har Verizon FiOS-tjänst i mitt hem.

Lösning: Kan andra enheter ansluta till ditt Wi-Fi-nätverk? Om de inte kan det, bör du kontrollera din hem router. Om andra enheter kan ansluta till ditt hem Wi-Fi-nätverk, fortsätt sedan med felsökningsstegen nedan.

 • Starta telefonen i säkert läge och kolla sedan om du kan ansluta den till Wi-Fi-nätverket. Om telefonen ansluter kan problemet orsakas av en app som du laddade ner. Ta reda på vilken app det här är och avinstallera den.
 • Torka av cache-partitionen på telefonen från återställningsläget.
 • Säkerhetskopiera dina telefondata och gör sedan en fabriksinställning.

Engagera med oss

Skicka oss gärna dina frågor, förslag och problem du har stött på när du använder din Android-telefon. Vi stöder alla Android-enheter som finns tillgängliga på marknaden idag. Och oroa dig inte, vi debiterar inte ett enda öre för dina frågor. Kontakta oss med hjälp av detta formulär. Vi läser varje meddelande som vi får kan inte garantera ett snabbt svar. Om vi ​​kunde hjälpa dig, snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela våra inlägg med dina vänner.