Samsung Galaxy S8 debiterar inte snabbladdning och andra relaterade problem

#Samsung #Galaxy # S8 är för närvarande en av de bästa om inte den bästa smarttelefonen som du kan få på marknaden idag. Denna modell förbättrar utformningen av sin föregångare genom att ha en mycket större skärmfastighet på 5, 8 tum, vilket uppnås genom att ta bort hemknappen framifrån. Vad du får just nu är en telefon vars front främst består av skärmen. När det gäller prestanda har denna telefon kraften att leverera en smidig användarupplevelse. Även om detta är en tillförlitlig telefon finns det fall där vissa problem kan uppstå som vi kommer att ta itu med i dag. I den senaste delen av vår felsökningsserie kommer vi att ta itu med att Galaxy S8 inte laddar snabbt och andra relaterade problem.

Om du äger en Samsung Galaxy S8 eller någon annan Android-enhet för den delen, kontakta oss gärna med detta formulär. Vi hjälper dig gärna med all oro du kan ha med din enhet. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder utan några strängar bifogade. Vi ber dock att när du kontaktar oss försöker vara så detaljerade som möjligt så att en exakt bedömning kan göras och rätt lösning kan ges.

Om du vill bläddra igenom de tidigare delarna i denna serie så kolla in den här länken.

Du kan också nå oss på våra Facebook- och Google+ sociala mediekonton.

S8 laddar inte snabbt

Problem: Hej killar, jag har en Samsung S8. Nyligen, när kabelladdning, upptäckte jag att snabbladdning bara vägrar att koppla in. Jag använder en snabbladdningsadapter, korrekt kabel och snabbladdning är aktiverad. Jag gick också till återställningsläge och torkade min cache-partition och startade om och mjuk återställning. Ingen tur hittills. Någon har råd om hur man löser detta?

Lösning: Vad du bör göra i det här fallet är att rengöra laddningsporten på telefonen först med en burk med tryckluft. Ditt mål är att ta bort smuts eller skräp som kan fastna i porten vilket kan leda till laddningsproblem. Försök kontrollera om snabbladdning nu fungerar. Om det fortfarande inte fungerar kan du prova att använda en annan laddkabel och en väggladdare. När det gäller väggladdaren måste du se till att den är Quick Charge 2.0-certifierad och att den har en utgång på minst 2, 0 A.

I frågan kvarstår, bör du kontrollera om en programvarufel orsakar problemet genom att göra en fabriksåterställning. Se till att säkerhetskopiera dina telefondata innan du gör återställningen. När återställningen är klar, se till att snabbladdning är aktiverad genom att gå till Inställningar - Enhetsunderhåll - Batteri - Avancerade inställningar och slå sedan på snabbkabelladdning.

Om ovanstående steg inte löser problemet måste du ta med din telefon till ett servicecenter och få det kontrollerat.

S8 svart skärm men LED-ljus fungerar

Problem: Telefon på med svart skärm, LED-lampa fungerar och telefonen vibrerar när du rör vid den. Inget hittills har fungerat

Lösning: Detta problem kan oftast åtgärdas genom att simulera ett batteridrag. Detta görs genom att hålla ner både ström- och volymknapparna i minst 10 sekunder. Din telefon bör starta om efter det.

S8 slutade arbeta efter att ha blivit våt

Problem: Min galax 8 slutade fungera efter att jag blev våt, den var bara under vatten i några sekunder, den laddas inte.

Lösning: Även om den här telefonen har en vattenbeständighetsfunktion finns det fortfarande en möjlighet att vatten kan komma in i telefonen, t.ex. när SIM-facket inte sitter ordentligt eller gummitätningarna på telefonen inte är täta. Vad du vill göra i det här fallet är att först torka telefonen med en torr trasa och se till att det inte finns något vatten på telefonens yttre kropp. Du bör också se till att laddningsporten på telefonen är torr. Denna port torkar vanligtvis naturligt efter att ha lämnat den i 2 timmar. Du kan också använda ett vakuum för att ta bort fukten i denna port. När det inte finns mer vatten i telefonen, försök att slå på den. Om den inte slås på, ladda den i minst 20 minuter innan du försöker slå på den igen.

Om ovanstående steg inte löser problemet måste du ta telefonen till ett servicecenter och få det kontrollerat.

S8 Edge Update-tillgängligt fel

Problem: Hej, när jag öppnar kantfunktionen på min S8 finns det ett N på inställningslogotypen längst ner. När jag öppnar inställningar står det att det finns en uppdatering tillgänglig. När jag trycker på uppdatering får jag 3 meddelanden om appar som inte längre är tillgängliga än en tom skärm som säger "Ingen data". När jag så småningom stänger den här skärmen återgår den till att säga att det finns en Edge-uppdatering tillgänglig. Några idéer? Tack.

Lösning: Det är troligt att detta problem orsakas av en programvarufel. Försök starta telefonen i återställningsläge och torka sedan cache-partitionen. Starta om telefonen och kontrollera sedan om problemet fortfarande uppstår. Se till att din telefon är ansluten till en stabil Internet-anslutning när du gör kontrollen. Om problemet kvarstår ska du säkerhetskopiera dina telefondata och sedan göra en fabriksinställning.

S8 nummerpresentation håller stopp

Problem: Från och med morgonen, när jag trycker på telefonikonen, får jag ett litet fönster som öppnas över min samtalslogg som säger "Uppringande ID stannar kvar" och under "Stäng app" med ett litet grönt "x" bredvid. Jag knackar på den en gång så kommer den tillbaka. När jag trycker på den igen stänger den telefonfunktionen på min skärm. Jag har en Samsung Galaxy S8 som jag köpte med min tjänst, Boost Mobile, för drygt 2 månader sedan. Detta är den första frågan som jag har upplevt. Jag har gjort en återställning. Jag har gjort en mjuk omstart såväl som en hård omstart. Det fortsätter att hända.

Lösning: När det här problemet inträffar på din telefon är det vanliga sättet att fixa det att rensa cache och data för appen Caller ID från applikationshanteraren. Id detta fungerar inte då rekommenderas starkt en återställning av fabriken. Utför återställningen från återställningsläget och se till att du har gjort en säkerhetskopia av dina telefondata innan du återställer.

S8 får inte textmeddelande från ett nummer

Problem: Jag kan inte ta emot textmeddelanden på min S8 från en vän som har en S7. När jag använder min S6 Edge skulle meddelandena gå bra och jag skulle kunna se när hon svarade som en (någon skriver) överst på skärmen under kontaktnamn som en chatt, inte en text men nu kan jag skicka henne meddelanden men om hon svarar får jag inte dem

Lösning: Det mest troliga skälet till att detta händer är att du kanske har blockerat ditt väns nummer i meddelanden-appen. För att avmarkera detta nummer följer du stegen nedan.

  • Tryck på Meddelanden från valfri startsida.
  • Tryck på 3-punktsikonen.
  • Klicka på Inställningar.
  • Klicka på Blockera meddelanden.
  • Klicka på Blocknummer.
  • Peka på minustecknet bredvid numret du vill ta bort.
  • Klicka på bakåtpilen när du är klar.

S8 Slumpmässigt skickar inte textmeddelanden

Problem: Jag har en Galaxy S8 som slumpmässigt väljer människor att inte sms till. Jag ska försöka skicka en text och den går bara inte ut. Då ska jag prova någon annan och det kommer att gå bra. Jag kontrollerade om jag oavsiktligt har blockerat dem, det gjorde jag inte.

Lösning: Ibland kan problemet orsakas av en dålig nätmottagning. Försök att kontrollera om signalen är bra i ditt område. Om det inte är det, kan du försöka gå till en annan plats, kontrollera om problemet fortfarande uppstår.

När du har sett till att detta inte är ett nätverksproblem måste du utföra följande steg nedan för att felsöka telefonen.

  • Starta om telefonen. Omstarten löser vanligtvis den här typen av problem eftersom den återställer telefonanslutningen till nätverket och uppdaterar programvaran.
  • Prova att rensa cache och data för meddelanden-appen från applikationshanteraren.
  • Säkerhetskopiera dina telefondata och gör sedan en fabriksinställning.

Engagera med oss

Skicka oss gärna dina frågor, förslag och problem du har stött på när du använder din Android-telefon. Vi stöder alla Android-enheter som finns tillgängliga på marknaden idag. Och oroa dig inte, vi debiterar inte ett enda öre för dina frågor. Kontakta oss med hjälp av detta formulär. Vi läser varje meddelande som vi får kan inte garantera ett snabbt svar. Om vi ​​kunde hjälpa dig, snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela våra inlägg med dina vänner.