Samsung Galaxy S8 började gå långsamt efter en uppdatering [Felsökningsguide]

High-end smartphones som Samsung Galaxy S8 kan fortfarande drabbas av problem enheter på entry-level ofta stöter på - avta. Det kan tyckas vara ett litet problem, men det finns tider när det faktiskt är ett tecken på ett allvarligt problem i hårdvaran eller firmware. Vi har fått klagomål från våra läsare som har stött på den här typen av problem efter en uppdatering så vi känner behov av att ta itu med det.

Jag kommer att gå igenom dig när du felsöker din telefon så att vi skulle veta om det här problemet kan åtgärdas utan någon hjälp av en tekniker, för om inte, måste du verkligen ta tillbaka det till butiken och få det bytt ut så snart som möjligt. Låt oss försöka utesluta möjligheterna till varför din S8 har börjat löpa långsamt. Förhoppningsvis kan vi göra det snabbare igen efter felsökning. Så om du äger den här telefonen och för närvarande har samma problem kan du fortsätta läsa nedan eftersom det kan hjälpa dig.

Men innan något annat, om du för närvarande upplever olika problem med din telefon, föreslår jag att du besöker vår felsökningssida för Samsung Galaxy S8 för vi har redan börjat ge support till våra läsare som äger den här enheten. Vi förstår att din telefon fortfarande är helt ny och den borde fungera perfekt utan problem men inte ens Samsung kan garantera att det inte kommer att finnas några problem. Det vi gör här är att ge våra läsare det bästa vi kan, så om vi inte har publicerat inlägg om din oro, kan du gärna kontakta oss genom att fylla i vårt frågeformulär för Android-frågor.

Hur du felsöker Galaxy S8 som går långsamt

Problem : Min Galaxy S8 går nu långsamt och jag minns nu att det fanns en uppdatering innan det här problemet. Jag är inte säker på vad den uppdateringen var för men efter det märkte jag att min telefon började släpa att det tar evigt att öppna appar jag brukar som text-app och till och med facebook. Jag är inte helt säker på vad jag måste göra åt det så om ni vet, snälla hjälp mig.

Felsökning : Det som är bra med det här problemet är att vi vet säkert att telefonen kan slå på sig själv så att vi kan fokusera på vår felsökning. Här är vad du behöver göra:

Steg 1: Försök att se om telefonen fortfarande är långsam i säkert läge

Detta är en viktig procedur eftersom det kommer att berätta om tredjepartsappar har något att göra med problemet eller inte. Om du bara startar i säkert läge löser du inte problemet men du kan åtminstone isolera det. Så här startar du din S8 i säkert läge:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömknappen förbi skärmen med modellnamn.
 3. När “SAMSUNG” visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp ned volymknappen när du ser Safe Mode.
 8. Avinstallera appar som orsakar ett problem.

Om din telefon körs normalt i det här läget orsakar en eller några av de appar du installerade problemet. I det här fallet måste du gå vidare till nästa steg, annars hoppa till steg 3.

Steg 2: Hitta appen som orsakar problemet, återställ och / eller avinstallera det

Förutsatt att telefonen fungerar bra i säkert läge kan detta steg vara en utmaning eftersom det inte är lätt att hitta appen som orsakar problemet, särskilt om du redan har hundratals av dem i telefonen. Men försök att komma ihåg apparna som du installerade innan problemet och när du redan har en misstänkt, rensa dess cache och data för att återställa den och starta sedan upp telefonen i normalt läge. Om problemet fortfarande uppstår, avinstallera den misstänkta appen.

Hur man rensar app-cache och data på Galaxy S8

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Klicka på Inställningar> Appar.
 3. Tryck på önskad applikation i standardlistan eller tryck på 3 prickikon> Visa systemappar för att visa förinstallerade appar.
 4. Knacka på Lagring.
 5. Klicka på Rensa cache.
 6. Klicka på Rensa data och tryck sedan på OK.

Hur du avinstallerar appar från din Galaxy S8

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Klicka på Inställningar> Appar.
 3. Tryck på önskad applikation i standardlistan eller tryck på 3 prickikon> Visa systemappar för att visa förinstallerade appar.
 4. Klicka på önskad applikation.
 5. Klicka på Avinstallera.
 6. Tryck på Avinstallera igen för att bekräfta.

Steg 3: Starta om telefonen i återställningsläget och torka cache-partitionen

Om ett sådant problem började efter en firmware-uppdatering, finns det en chans att det orsakas av några korrupta eller föråldrade systemcacher. För att utesluta denna möjlighet måste du bara ta bort alla samtidigt i återställningsläget så att den nya firmware kan skapa nya filer.

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera "torka cache-partition."
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen för att markera “ja” och tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. När torkcache-partitionen är klar markeras "Starta om systemet nu".
 8. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Det tar lite längre tid för telefonen att starta upp efter att torka av cache-partitionen eftersom den kommer att bygga om filerna. Men om problemet fortfarande kvarstår efter detta har du inget annat alternativ än att återställa telefonen.

Steg 4: Säkerhetskopiera dina filer och data och återställ din telefon

Den här proceduren är åtminstone din sista utväg innan du skickar din telefon till en tekniker. Detta kommer att föra tillbaka telefonen till sina fabriksinställningar men raderar också alla dina filer och data så se till att du gör en säkerhetskopia av viktiga filer du har. Då kan du inaktivera Factory Reset Protection så att du inte blir låst ute, och känn dig då fri att återställa din telefon.

Hur du inaktiverar Factory Reset Protection

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Klicka på Inställningar> Moln och konton.
 3. Tryck på Konton.
 4. Tryck på Google.
 5. Klicka på din e-postadress för Google ID om flera konton är inställda. Om du har flera konton inställningar, måste du upprepa dessa steg för varje konto.
 6. Tryck på 3-punktsikonen.
 7. Klicka på Ta bort konto.
 8. Tryck på REMOVE ACCOUNT.

Hur du återställer din Galaxy S8

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera “torka data / fabriksinställning.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 7. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 8. När huvudåterställningen är klar markeras "Reboot system now".
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Du kan också återställa din telefon från inställningsmenyn ...

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Klicka på Inställningar> Moln och konton.
 3. Klicka på Säkerhetskopiera och återställ.
 4. Om så önskas, tryck på Säkerhetskopiera mina data för att flytta reglaget till PÅ eller AV.
 5. Om så önskas, tryck på Återställ för att flytta skjutreglaget till PÅ eller AV.
 6. Klicka på bakåtknappen till menyn Inställningar och tryck på Allmän hantering> Återställ> Återställning av fabriksdata.
 7. Tryck på Återställ.
 8. Om skärmlåset är aktiverat anger du dina referenser.
 9. Tryck på Fortsätt.
 10. Klicka på Radera alla.

Steg 5: Ta med telefonen tillbaka till butiken

När du har gjort alla dessa steg och din telefon fortfarande kör långsamt, gör inte något åt ​​det längre. En helt ny telefon bör fungera utan problem och det är inte riktigt ditt jobb att hantera den här typen av problem. Så ta med telefonen tillbaka till butiken och få den ersatt.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.