Samsung Galaxy S7 fastnat i Odin-läge, appar på SD-kort försvinner [Felsökningsguide]

För att kunna starta upp din #Samsung Galaxy S7 (# GalaxyS7) till andra lägen måste du utföra enkla procedurer som ofta kräver att du trycker och håller ned en kombination av tangenter i några sekunder. Men om telefonen startar upp till ett annat läge även om du inte tryckte på några andra knappar eller knappar under uppstart, finns det en chans att en knapp sitter fast.

Så är fallet med en av våra läsare som rapporterade att hennes nya Galaxy S7 föll i en grund pöl. Hon stängde av den för att undvika vattenskador, men när hon slog på den igen, visade telefonen meddelandet "Nedladdning ... stäng inte av målet." Det är en indikation på att telefonen är i nedladdningsläge och oftare än inte väntar ägarna ofta för att telefonen ska starta upp normalt efter några minuter men saken är att enheten inte laddar ner något. Så du måste bara stänga av den och slå på den igen på normalt sätt. Fortsätt läsa eftersom det här är det första problemet jag tog upp i det här inlägget.

Den andra frågan jag inkluderade handlar om appar som försvinner slumpmässigt. Slumpmässiga händelser inträffar dock inte utan någon orsak. Enligt vår läsare försvinner bara de appar som flyttades eller sparades på SD-kortet. Vi kan omedelbart abstrahera en idé om att problemet är med SD-kortet och inte med telefonen. Men vi har redan stött på många problem som detta där problemet verkar ha sitt ursprung i en extern lagringsenhet när det orsakades av telefonen. Korrekt felsökning är nödvändigt för att avgöra vilken är vilken, så läs vidare för att lära dig mer om det.

Innan vi fortsätter med vår felsökning, om du har andra problem, se till att du kommer in på vår S7-felsökningssida för vi har redan behandlat hundratals problem med den här telefonen. Vi kanske redan har tillhandahållit lösningar på dina problem och allt du måste göra är att hitta dem. Om du behöver ytterligare hjälp kan du dock alltid kontakta oss genom att fylla i vårt frågeformulär för Android-frågor. Vi kommer tillbaka till dig så snart vi kan och vi läser alla problem vi får.

Galaxy S7 startades upp i Odin-läge efter att ha tappats i grunt pöl

Problem : Jag tappade min Galaxy 7 i en grund pöl, stängde inte av men jag trodde jag borde. Lämnade den i en timme, slå på den igen, har nu 'ladda ner ... stäng inte av målet' på upplyst skärm och kan inte stänga av det. Kan du berätta för mig om det finns något jag kan göra för att fixa det, jag har bara haft det i två dagar? Tack för din tid, Lorraine.

Svar : Samsung Galaxy S7 har också en IP68-klassificering, vilket betyder att den är damm- och vattentålig. Den kan överleva om den tappas i en grund vattenpool eller pöl men då kan det naturligtvis hända saker och ting. I ditt fall startade dock upp telefonen i nedladdningsläget efter att ha stängt av den och det kan bero på att volymrockaren på något sätt satt fast eller tryckts ner medan enheten startades upp. En gång i ”Odin” -läget visas meddelandet ”Ladda ner ... stäng inte av mål” på skärmen och majoriteten av användare som kan komma in i detta tillstånd skulle faktiskt vänta men enheten kommer inte att göra någonting förrän batteriet har slut. Så, de hamnar i timmar men lösningen på detta problem är faktiskt bara en omstart. Om telefonen fortfarande startar upp i det läget efter det, se till att inga knappar eller knappar sitter fast och försök sedan igen.

Om enheten inte svarar, är du skyldig att utföra proceduren för återställning av kraft; tryck bara på och håll ned volymknappen och strömbrytaren tillsammans i 10 sekunder så bör telefonen starta om.

Vattenskador är oförutsägbara, så fortsätt med att observera din telefon eftersom problemet kan uppstå några dagar från och med nu. Jag förstår att det är en helt ny telefon men den är skadad på grund av den händelsen, du kanske inte får en gratis ersättning. Men låt oss bara hoppas att vattnet inte har hittat sin väg in i telefonen och orolig allt.

Appar som flyttats till SD-kort försvinner och dyker upp slumpmässigt igen på Galaxy S7

Problem : Appar på extern lagring började försvinna från hemskärmen. Ibland dyker de upp ok och andra gånger försvinner de eller ersätts med fullt kvalificerat namn och en generisk ikon. Också precis börjat få SD-kortmeddelande. Power on / off ger inkonsekventa resultat. Dödsuppgifter verkar inte ha någon inverkan. Att flytta appar till intern lagring fixar appen.

Svar : Som du nämnt är appar som är sparade på SD-kortet de som försvinner eller är obrukbara och det beror på att den externa lagringsenheten redan misslyckas eller det finns tillfällen då telefonen inte kan läsa från den. När detta händer kan allt som sparas på SD-kortet inte få åtkomst. Om du är villig att undersöka ytterligare, när detta problem inträffar, försök att öppna Galleri-appen och om du har bilder som är sparade på SD-kortet kan deras miniatyrbilder ersättas med en generisk ikon med en bult på. Det kan vara bara tillfälligt men det kan också betyda att kortet håller på att skadas. Det är därför telefonen har svårt att läsa av det. För dina data, här är vad du ska göra först;

Steg 1: Ta bort SD-kortet från din telefon och sätt i det på din dator eller bärbar dator

Datorn kan bättre läsa även nästan skadade eller skadade SD-kort. Just nu är vi inte säkra på om det bara är skadat eller nästan skadat. Jag tror att problemet redan har uppstått flera gånger och det är därför du nu ber om vår hjälp. Så låt oss SD-kortet först och låt oss se om telefonen också har något att göra med det.

Din dator ger dig omedelbart ett alternativ att antingen formatera SD-kortet eller vad du ska göra med filer i det. Om det är det senare kan du fortfarande skapa en säkerhetskopia av dina filer och data men om det är det förra har du inget annat alternativ än att omformatera kortet och se om problemet fixas. Kom ihåg att använda FAT32-filsystemet när du formaterar kortet så att telefonen enkelt kan läsa det. Montera kortet tillbaka till telefonen efter säkerhetskopieringen och formatet.

Om problemet kvarstår finns det en stor chans att kortet redan är skadat och oläsligt. Det är dags att använda andra kort för att ta reda på om det verkligen är SD-kortets problem eftersom om telefonen inte kan läsa från andra externa lagringsenheter också, är du skyldig att göra nästa steg.

Steg 2: Om telefonen inte kan läsa andra SD-kort, ta bort systemcachen

Detta steg garanterar inte att problemet kommer att åtgärdas. Men det fanns fall där enheten har svårt att läsa SD-kortet efter en uppdatering och baserat på vittnesmål från ägare som kunde möta problemet och fixa det, att torka av cache-partitionen kan hjälpa. Det finns en chans att systemcachen skadas men fortfarande används av systemet. Att ta bort den kommer att tvinga telefonen att skapa nya cacheminne som är kompatibla med systemet. Det är därför nödvändigt att torka av cache-partitionen. Oroa dig inte, ingen av dina data eller filer kommer att raderas och här gör du så:

 1. Stäng av mobilen.
 2. Tryck och håll sedan ner hem- och volym UPP-knapparna, håll sedan ned strömbrytaren.
 3. När Samsung Galaxy S7 visas på skärmen släpper du strömknappen men fortsätter att hålla hem- och volymknapparna.
 4. När Android-logotypen visas kan du släppa båda tangenterna och lämna telefonen vara i cirka 30 till 60 sekunder.
 5. Använd knappen Volym ner för att navigera genom alternativen och markera 'torka cache-partition'.
 6. När den är markerad kan du trycka på strömbrytaren för att välja den.
 7. Markera nu alternativet "Ja" med knappen Volym ned och tryck på strömbrytaren för att välja det.
 8. Vänta tills din telefon är klar att torka av cache-partitionen. När du är klar markerar du "Starta om systemet nu" och trycker på strömbrytaren.
 9. Telefonen startar om längre än vanligt.

Efter omstarten kan det hända att telefonen kan läsa SD-kortet eftersom om inte, måste du verkligen göra nästa steg för att kunna dra slutsatsen att det är ett problem med SD-kortet och inte din telefon.

Steg 3: Utför huvudåterställningen om torkningen av cache-partitionen inte fungerade

Om problemet inte är rätt måste du återställa telefonen så att den återgår till fabriksinställningarna. Saken är att allt i din telefon kommer att raderas så du måste säkerhetskopiera dina filer och data. Följ sedan dessa steg:

 1. Stäng av din Samsung Galaxy S7.
 2. Tryck och håll sedan ner hem- och volym UPP-knapparna, håll sedan ned strömbrytaren. OBS : Det spelar ingen roll hur länge du trycker och håller ner hem- och volymknapparna, det påverkar inte telefonen men när du trycker och håller ner strömbrytaren är det när telefonen börjar svara.
 3. När Samsung Galaxy S7 visas på skärmen släpper du strömknappen men fortsätter att hålla hem- och volymknapparna.
 4. När Android-logotypen visas kan du släppa båda tangenterna och lämna telefonen vara i cirka 30 till 60 sekunder. OBS ! Meddelandet "Installera systemuppdatering" kan visas på skärmen i flera sekunder innan Android-systemåterställningsmenyn visas. Detta är bara den första fasen av hela processen.
 5. Använd knappen Volym ner för att navigera genom alternativen och markera 'torka data / fabriksåterställning'.
 6. När den är markerad kan du trycka på strömbrytaren för att välja den.
 7. Markera nu alternativet "Ja - ta bort alla användardata" med hjälp av Volym ned-knappen och tryck på strömbrytaren för att välja den.
 8. Vänta tills din telefon är klar med Master Reset. När du är klar markerar du "Starta om systemet nu" och trycker på strömbrytaren.
 9. Telefonen startar om längre än vanligt.

Om problemet kvarstår efter återställningen är det dags att köpa ett nytt microSD-kort eftersom det tydligen inte är något problem med telefonen.

ANSLUTA MED OSS

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.