Samsung Galaxy S6 har vissa Bluetooth-problem efter Android Nougat-uppdatering [Felsökningsguide]

Samsung Galaxy S6 och dess varianter har just fått Android Nougat-uppdateringen nyligen och medan många har förutspått att lanseringen blev många ägare besvikna för att de har stött på problem strax efter uppdateringen. Bland dessa problem finns olika Bluetooth-relaterade problem som måste åtgärdas omedelbart. Naturligtvis kan bara ägare som använder Bluetooth-enheter stöta på detta problem och även om du vanligtvis inte använder BT-headset är det bättre att du undersöker din telefon noggrant.

I det här inlägget kommer jag att leda dig genom att felsöka din Galaxy S6-enhet som för närvarande har Bluetooth-relaterade problem. Så om du äger den här enheten och nyligen har uppdaterat den till Nougat, bör du fortsätta läsa eftersom den kan hjälpa dig att lösa problemet.

För dig som letar efter en lösning på en helt annan fråga, besök vår felsökningssida för vi har redan tagit upp hundratals problem sedan vi började stödja den här enheten. Hitta problem som är samma eller liknande med dina och använd lösningarna och / eller felsökningsguiderna som vi föreslog. Om de inte fungerar för dig eller om du behöver ytterligare hjälp, fyll i vårt frågeformulär för Android-frågor och tryck på skicka för att kontakta oss.

Galaxy S6 släpper, fryser och startar om när du använder Bluetooth efter uppdatering

Problem : Hej. Det har skett en uppdatering som nyligen installerades på min telefon och kort därefter fick jag problem när jag använder Bluetooth och jag är säker på att problemen bara uppstår när jag använder BT-enheter. Det finns tillfällen då min telefon fördröjer, fryser och det värsta är att den startas om då och då. Jag har ett Bluetooth-headset som fungerade utmärkt före uppdateringen men nu är det bara en enda röra. Saken är att dessa problem inte uppstår när jag använder telefonen med sin högtalare eller trådbundna headset. Jag hoppas att ni har några råd för mig om hur du kan bli av med dessa problem. Förresten, min telefon är en Galaxy S6 och det var Nougat-uppdateringen som laddades ner nyligen. Tack.

Felsökning : Du är bara en av de många S6-ägarna som stötte på problem med sina telefoner strax efter att ha uppdaterat dem till Nougat. Det är möjligt att dessa problem orsakas av vissa korrupta filer och data, men det finns också en möjlighet att problemet beror på ett firmwareproblem som uppstår genom Nougat-uppdateringen. Vi måste felsöka din telefon för att veta vad den verkliga poängen är och om detta problem kan åtgärdas eller inte utan någon teknisk hjälp. Här är vad du behöver göra:

Steg 1: Använd andra Bluetooth-enheter

Jag säger inte att ditt Bluetooth-headset är problemet här, jag vill bara veta hur telefonen beter sig när den är parad och ansluten till andra BT-enheter. Förresten, det kan vara mer en kompatibilitetsproblem som ett hårdvaruproblem och vi måste veta vilket är vilket.

Så förutsatt att telefonen fungerar bra med andra enheter, så har vi redan isolerat problemet till den enhet du använder och vi vet nu att telefonens Bluetooth är bra. Annars finns det en chans att det har något att göra med versionen av Bluetooth på din telefon. Men i vilket fall som helst måste du fortsätta med din felsökning.

Steg 2: Koppla ihop din telefon till din Bluetooth-enhet i säkert läge

Vi behöver din telefon för att köra i diagnostiskt tillstånd så att det inte kommer att bli störningar från tredje parts appar vid felsökning. När alla tredjepartselement tillfälligt är inaktiverade, koppla ihop och anslut headsetet till telefonen i säkert läge för att veta om det fungerar bra eller inte. Om det fungerar bra kan vissa appar orsaka problemet och det gör vårt jobb enklare eftersom du bara behöver hitta appar som kan ha något att göra med problemet och avinstallera dem.

Så här startar du upp telefonen i säkert läge ...

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ned strömbrytaren.
 3. När Samsung Galaxy S6-logotypen visas släpper du strömbrytaren och håller sedan in knappen Volym nedtryckt.
 4. Håll volymknappen intryckt tills enheten har slutat starta om.
 5. När "Safe mode" visas längst ner till vänster, släpp knappen Volym ned.
 6. Avinstallera appar som orsakar problem.

Och så avinstallerar du appar från din Galaxy S6 ...

 1. Tryck på Apps på hemskärmen.
 2. Klicka på Inställningar.
 3. Klicka på Program under 'Enhet'.
 4. Tryck på Application manager.
 5. Dra åt höger till DOWNLOADED-skärmen.
 6. Klicka på önskad app och tryck sedan på Avinstallera.
 7. Tryck på Avinstallera för att bekräfta.

Steg 3: Ta bort alla systemcachrar så att de ersätts

Förutsatt att problemet kvarstår medan din telefon är i säkert läge, är det dags att gå efter själva firmware. Vi har sett fall där kärntjänster och funktioner slutade fungera efter en uppdatering och detta kan bero på några korrupta cacheminne. Vi måste utesluta denna möjlighet innan vi fortsätter med andra metoder. Som sagt, så här tar du bort alla skadade cacheminne från din telefon:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner knapparna Volym upp, Hem och Ström.
 3. När Samsung Galaxy S 6-logotypskärmen visas släpper du bara strömbrytaren.
 4. När Android-logotypen visas släpper du volymknapparna och hemtangenterna. "Installera systemuppdatering" visas i 30 - 60 sekunder, följt av Android-systemåterställningsmenyn.
 5. Tryck på Volym ned-knappen tills 'torka cache-partition' är markerad.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen tills 'ja' är markerad.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 9. När torkcache-partitionen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 10. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Steg 4: Återställ din Galaxy S6 från fabrik

När du har torkat cachepartitionen och problemet fortfarande uppstår har du inget annat val än att återställa telefonen. Men innan du faktiskt gör det, se till att du säkerhetskopierar dina filer och data eftersom de kommer att raderas och inte längre kan återställas.

 1. Säkerhetskopiera all data i det interna minnet.
 2. Om du loggade in på ett Google-konto på enheten har du aktiverat stöldskydd. Du behöver ditt Google-användarnamn och lösenord.
 3. Tryck på Apps på hemskärmen.
 4. Klicka på Inställningar.
 5. Under Personligt trycker du på Säkerhetskopiera och återställ.
 6. Om så önskas klickar du på Säkerhetskopiera min dataställare till ON eller OFF.
 7. Tryck om så önskas på återställ reglaget till ON eller OFF.
 8. Tryck på Fabriksdataåterställning.
 9. Klicka på Återställ enhet.
 10. Om skärmlåset är aktiverat anger du PIN eller lösenord.
 11. Tryck på Fortsätt.
 12. Klicka på Radera alla.

Jag hoppas det här hjälper.

Galaxy S6 Bluetooth-mikrofon stängs av under samtal

Problem: Jag uppdaterade programvaran på min Samsung Galaxy S6 till den senaste Android-programvaran uppdaterad och nyligen uppdaterad nougat. Sedan jag uppdaterade den första Android-uppdateringen stängs Bluetooth-mikrofonen automatiskt av under samtal så jag kan inte använda Bluetooth på den här telefonen. Snälla hjälp mig att lösa det här problemet.

Lösning: Baserat på din beskrivning finns det en möjlighet att cacheminne och filer på enheten skadades. Även om uppdatering kan lösa problem och eliminera buggar som är svåra att ta bort, men ibland är det också en av faktorerna att problemet blir värre. Å andra sidan, om det fanns falska appar som orsakar konflikter i systemet, kan det också orsaka att problemet uppstår. I det här fallet kommer jag att leda dig till de grundläggande felsökningsförfarandena för att avgöra vad problemet är och vad som orsakat det.

Steg 1: Starta om telefonen i felsäkert läge

Syftet med att starta om din enhet i säkert läge är att verifiera om det finns en nedladdad eller förinstallerad app som utlöser problemet. Men notera att det här är bara en Android-miljö där tredjepartsappar tillfälligt kommer att inaktiveras och bara de förinstallerade kommer att köras i systemet. Så i det här läget försöker du använda din Bluetooth och ringa och se om problemet fortfarande kvarstår. Om inte, så uppenbarligen finns det en app orsakat det. Hitta den appen och avinstallera den för att lösa problemet. Här är stegen för att starta upp din telefon i det här läget:

 1. Stäng av din Galaxy S6 Edge.
 2. Tryck och håll ned strömbrytaren.
 3. När 'Samsung Galaxy S6 Edge' visas släpper du omedelbart strömbrytaren och håller ner Volym ned-knappen.
 4. Fortsätt att hålla ned Volymknappen tills telefonen är klar omstart.
 5. Släpp knappen när du ser Safe Mode i det nedre vänstra hörnet av skärmen

Steg 2: Torka av cache-partitionen på telefonen

Den här metoden kommer att utföras om den tidigare proceduren inte gör något bra på din telefon. Den här gången måste vi föra tillbaka cache-katalogen till dess standardinställningar för att se till att alla cachar är färska och kan fungera perfekt till den nya firmware. Men oroa dig inte den här proceduren kommer inte att ta bort filer och data som lagrats på din telefon. Följ dessa steg:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ned följande tre knappar samtidigt: Volym upp-knapp, hemknapp och strömbrytare.
 3. När telefonen vibrerar, släpp strömbrytaren men fortsätt att hålla in Volym upp-knappen och Hem-knappen.
 4. När skärmen för Android-systemåterställning visas släpper du volymupp- och hemtangenterna.
 5. Tryck på Volym ned-knappen för att markera 'torka cache-partition.'
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. När torkcache-partitionen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 8. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Men efter att du har tagit bort cache-partitionen och beteendet på din telefon fortfarande densamma kan du fortsätta till nästa metod för det kan vara ett allvarligt firmwareproblem.

Steg 3: Master Återställ enheten

Sedan har alla procedurer inte åtgärdat problemet. Det sista du ska göra för din telefon är att göra återställningen. Genom denna procedur kommer enhetens firmware att återgå till fabriksinställningen och filerna och data är också alla nya. Men innan du fortsätter med den här metoden rekommenderar vi att du skapar en säkerhetskopia till alla dina viktiga filer eftersom den väl raderas när du fortsätter. Så här återställer du din telefon:

 1. Stäng av din Samsung Galaxy S6 Edge.
 2. Tryck och håll ner volym upp-, hem- och strömtangenterna tillsammans.
 3. När enheten slås på och visar "Power on logo" släpper du alla tangenter och Android-ikonen visas på skärmen.
 4. Vänta tills skärmen för återställning av Android visas efter cirka 30 sekunder.
 5. Markera alternativet 'torka data / fabriksåterställning' med knappen Volym ned och tryck på strömbrytaren för att välja det.
 6. Tryck på Vol Down-knappen igen tills alternativet "Ja - ta bort alla användardata" är markerat och tryck sedan på strömbrytaren för att välja den.
 7. När återställningen är klar, markera 'Starta om systemet nu' och tryck på strömbrytaren för att starta om telefonen.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Vi stöder alla tillgängliga Android-enheter och vi ser allvarligt på vad vi gör. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.