Samsung Galaxy S6 fryser på startskärmen

Tillbaka 2015 ändrade #Samsung hur de gjorde sin flaggskeppstelefon med #Galaxy # S6. Detta är deras första premiumtelefon som använder en metallram med glas på baksidan och framsidan. Den nya designändringen innebär att batteriet inte längre kan bytas ut av användaren. Telefonen är utrustad med en 5, 1-tums Super AMOLED-skärm, en octa core-processor med 3 GB RAM och en 16MP-kamera för att bara nämna några. Även om detta är en solid utförande telefon finns det fall då vissa problem kan uppstå som vi kommer att ta upp i dag. I den senaste delen av vår felsökningsserie kommer vi att ta itu med Galaxy S6-frysningar i fråga om startskärmen och andra relaterade problem.

Om du äger en Samsung Galaxy S6 eller någon annan Android-enhet för den delen, kontakta oss gärna med detta formulär. Vi hjälper dig gärna med all oro du kan ha med din enhet. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder utan några strängar bifogade. Vi ber dock att när du kontaktar oss försöker vara så detaljerade som möjligt så att en exakt bedömning kan göras och rätt lösning kan ges.

Om du vill bläddra igenom de tidigare delarna i denna serie så kolla in den här länken.

Du kan också nå oss på våra Facebook- och Google+ sociala mediekonton.

S6 fryser på startskärmen

Problem: Telefonen berättar att systemuppdateringen är klar. Jag kör uppdateringen med telefonen ansluten. Förberedelserna går till 100%. Telefon startar om till Android-systemets blå skärm och slutför installationen med 100%. Telefon startar om, fryser på Verizon stänkskärm 4 flera minuter och återgår sedan till startskärmen. Meddelandet säger uppdatering av Android. Då börjar det igen. Meddelandet om en systemuppdatering som är tillgänglig visas nu på skärmen. Jag har försökt detta fem gånger och uppdateringen verkar inte vara fullständig.

Lösning: En av de främsta orsakerna till att telefonen fryser på startskärmen och sedan startar om är att orsaka problem i telefonprogramvaran. Det kan bero på dåliga data eller fel. Det bästa sättet att fixa detta är att fortsätta med felsökningsstegen som anges nedan. Observera att din telefoninformation efter att du har utfört stegen kommer att raderas.

  • Torka av cache-partitionen på telefonen från återställningsläget.
  • Utför en fabriksåterställning medan du fortfarande är i återställningsläge.

Om problemet fortfarande inträffar efter att du har utfört stegen ovan bör du överväga att blinka din telefon med den uppdaterade firmwarefilen med Odin. Du kan hämta filen från Sammobile-webbplatsen, som också bör ha instruktionerna för hur du blinkar din telefon.

Om problemet kvarstår bör du definitivt ha kontrollerat detta vid ett servicecenter.

S6 Fryst på Samsung-skärmen

Problem: Jag höll hemknappen för att ställa Google en fråga då blev min skärm svart. Det var i laddaren då. Jag höll inne strömbrytaren för att slå på den igen. Det verkade gå igenom processen normalt. Nu är det fryst på skärmen “SAMSUNG Galaxy S6 Powered by android” som normalt visas under en omstart. Jag har försökt att hålla i strömbrytaren och volymknappen ihop flera gånger. Ibland återställs men fryser när ordet SAMSUNG visas. Jag anslutit den till laddaren men fick inget svar.

Lösning: För det här problemet är det första du behöver göra att se till att telefonbatteriet har tillräcklig laddning. För att göra detta följer du stegen nedan.

  • Rengör laddningsporten på telefonen med en burk med tryckluft.
  • Ladda telefonen i minst 20 minuter med väggladdaren.
  • Om telefonen inte laddas kan du försöka använda en annan laddkabel och en väggladdare. Du bör också kontrollera om telefonen kan laddas från en dators USB-port.
  • Slå på telefonen genom att hålla in både ström- och volymknappar.

Om problemet fortfarande kvarstår försöker du göra en fabriksåterställning från återställningsläget. Observera att detta kommer att radera dina telefondata.

Om stegen ovan inte löser problemet bör du kontrollera detta i ett servicecenter.

S6 startar om efter att det är låst upp

Problem: Normalt startar min Galaxy S6 igen när jag låser upp min telefon. Men omstarten är inte som en fullständig manuell omstart, dvs skärmen stängs av och SAMSUNG kommer med omstartinställningen och till och med det finns skrivet på låsskärmen att "Din telefon har startats om för nu, ange lösenordet för att låsa upp och senare om dig kan använda ditt fingeravtryck. ”Så fort jag låser upp mobilen återupptas den från var den startades om. Berätta för mig en lösning som jag inte har råd att förlora Galaxy S6. Jag hade installerat programvaran men samma problem hade även jag återställt fabriken. Mobil: Galaxy S6. Version: Android 7.0 Nougat

Lösning: Det är möjligt att detta orsakas av en app som du laddade ner. För att kontrollera om detta är fallet bör du starta telefonen i säkert läge och sedan kontrollera om problemet uppstår i det här läget. Om det inte gör det kan det orsakas av en app. Ta reda på vilken app det här är och avinstallera den.

Om problemet fortfarande uppstår i Safe Mode bör du säkerhetskopiera dina telefondata och sedan göra en fabriksinställning. När återställningen är klar installerar du inga appar i din telefon ännu. Du bör försöka kontrollera först om problemet fortfarande inträffar och om det gör det måste du kontrollera detta i ett servicecenter.

S6 kommer inte att slås på efter blinkande anpassad logotyp

Problem: Hjälp, snälla hjälp. Jag har en Samsung S6 flat 920F. Jag hade framgångsrikt installerat den anpassade Lineage 14.1 rom utan problem. Jag försökte sedan blinka en anpassad startlogotyp med TWRP. Jag kan skicka den .zip som jag använde och nu kommer inte telefonen att slås på. Jag kan bara få telefonen att gå till Odin-läge. En gång i Odin-läge har jag provat följande: 0

1) Blinkade lagerets startladdare .. (BL-G920F-XXU3DPBK-BOOTLOADER Fungerade inte)

2) En annan lageruppladdare blinkade (BL_G920IDVU3EPC7_CL7315840_QB8920599_REV02_user_low_ship.tar.md5 fungerade inte)

3) Blinkade aktierom. G920FXXU5EQJB_G920FH3G5EQJ1_G920FXXU5EQJ6_HOME.tar.md5 fungerar fortfarande inte.

Det enda jag kan göra med det här är att starta upp telefonen i odinläge….

Snälla kan du ge mig några förslag på vad jag ska göra härnäst? Tack så mycket

Lösning: Det bästa du kan göra just nu är att ladda ner en ny kopia av firmwarefilen på din telefon från Sammobile-webbplatsen och sedan försöka blinka den igen. Om detta misslyckas bör du kontrollera detta i ett servicecenter.

Engagera med oss

Skicka oss gärna dina frågor, förslag och problem du har stött på när du använder din Android-telefon. Vi stöder alla Android-enheter som finns tillgängliga på marknaden idag. Och oroa dig inte, vi debiterar inte ett enda öre för dina frågor. Kontakta oss med hjälp av detta formulär. Vi läser varje meddelande som vi får kan inte garantera ett snabbt svar. Om vi ​​kunde hjälpa dig, snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela våra inlägg med dina vänner.