Samsung Galaxy S6 Edge visar "dm-verity verification failed" plus andra systemproblem

Vi har fått många systemrelaterade problem från Samsung Galaxy S6 Edge (#Samsung # GalaxyS6Edge). Så i det här inlägget kommer jag att adressera några av de e-postmeddelanden vi fick från våra läsare. Det är nio frågor som jag citerade här. Om du försökte kontakta oss, läs vidare för att se om din oro är bland de jag inkluderade.

Det första problemet handlar om att Galaxy S6 Edge visar skärmen med "dm-verity verification failed" -fel. Enligt ägaren kunde han inte komma förbi fingeravtryckssäkerhet och att han inte ville utföra en återställning för att undvika dataförlust. Istället försökte han få åtkomst till telefonen med ADB-metoden (en mycket riskabel) och nu sitter telefonen fast på det felet.

Fortsätt läsa för att veta mer om de andra problemen och hur du åtgärdar dem. Du kanske stöter på dem i framtiden så det är bättre att veta hur man hanterar dem nu.

Om du hittade den här sidan eftersom du letade efter en lösning på ditt problem föreslår jag att du besöker vår Samsung Galaxy S6 Edge Felsökningssida eftersom den innehåller alla problem som vi redan har åtgärdat. Hitta frågor relaterade till din och prova lösningarna. Om de inte fungerar, kontakta oss.

Galaxy S6 Edge som visar “dm-verity verification failed” -fel

Problem : HJÄLP! Min Samsung Galaxy S6 Edge gick igenom det som verkar vara det vanliga problemet med att fingeravtryckets upplåsning slumpmässigt beslutade att inte känna igen mitt fingeravtryck. När jag bad om ett lösenord för säkerhetskopiering fungerade det inte längre. Innan det låstes stängde jag tyvärr av data och Wifi så alla sätt att lösa problemet med upplåsning var värdelösa, med det enda alternativet som fabriksinställning.

På grund av detta ville jag försöka hämta mina filer från min telefon innan jag gjorde det, vilket visar sig vara svårt utan att kunna låsa upp telefonen. Efter mycket forskning kom jag på att använda adb för att dra filerna. I många fall kunde människor göra detta från systemåterställningsläget. Lång historia kort, laddat ned (så vitt jag vet) vad som behövdes för att min Mac Book pro skulle använda Adb och jag anslöt min telefon till datorn men min enhet kunde inte hittas. Jag tryckte sedan på "Apply update using adb" på telefonmenyn för att söka som gjorde att det fungerade (efter att ha läst någonstans skulle det). Den kunde fortfarande inte hitta enheten.

Efter några minuter, på telefonskärmen längst ner, sade den "dm-verity verification failed ..." och gick tillbaka till återställningsmenyn, där den fortsätter att ange att längst ner på skärmen.

Nu, om jag försöker slå på min telefon ordentligt, slutar jag bara med en upprepad blixt av Samsung startskärm.

Jag vet att jag uppenbarligen inte helt har förstått någonting som jag gjorde, men om det ändå kan detta fixas eller filerna fortfarande kan dras från telefonen innan jag fabriksåterställer, skulle jag uppskatta all din hjälp! Tack!

Förslag : Det här är exakt anledningen till att användare bör hålla sig borta från att rota, blinka anpassade ROM-skivor och röra sig med ADB - du kommer att ha en mjuk murad telefon om något går fel. Felet ”dm-verity failed failed” eller skärmen visas bara om EFS-mappen eller dess innehåll är manipulerad, raderad eller ändrad. EFS-mappen innehåller mycket känsliga och viktiga filer och data som endast är unika för din telefon, ett exempel på detta är IMEI. Det ser ut som att mappen har ruttats och baserat på din beskrivning, du har inte skapat en säkerhetskopia eftersom du i första hand inte kunde komma in i din telefon.

Det finns inte mycket vi kan göra åt det här. Det bästa du kan göra är att kontakta din tjänsteleverantör. Om något annat har den information om telefonens serienummer och IMEI. Försök se om dess tekniker kan göra något åt ​​det här. Tekniker från tredje part kan inte göra någonting eftersom de inte kan återställa rätt innehåll i EFS-mappen.

Galaxy S6 Edge har problem med Go Locker och dess annonser

Problem : Jag laddade ner Go Locker nyligen och har använt den på äldre telefoner och har aldrig haft dessa problem. Men nu när jag använder det ger det mig pop-up-annonser som täcker hela skärmen. Så hur kan jag bli av med dem när jag fortfarande använder Go Locker.

Jag använder också S Voice mycket, för jag reser mycket för arbete. She the Hands Free (Car Mode) är en stor hjälp, men sedan jag installerade Go Locker har jag haft följande problem.

Det kommer att vakna upp på låsskärmen, men tar inte mina kommandon. Du kan se ljudfältet rör sig när jag talar. Sedan dyker laddningscirkeln upp som om den bearbetar kommandot, men sedan stänger S Voice och gör ingenting. Jag vet att min mobildatasignal är stark och borde inte ha några problem med att ladda. Men detta händer varje gång; vilket tvingar mig att fysiskt låsa upp telefonen och trycka på S Voice-ikonen. Bara en gång gör jag det kommer det att fungera.

Jag är desperat efter att fixa dessa problem. Snälla hjälp!"

Felsökning : När det gäller annonserna kan vi inte göra mycket åt dem om de kom med appen. Det kan vara det enda sättet utvecklarna kan tjäna på sin app. Om du verkligen har problem med dessa annonser kan du köpa proversionen om möjligt. Eller om du är rotad kan du installera AdFree från Play Store; det blockerar alla annonser från alla appar.

Om några av telefonens kärnfunktioner har problem efter att ha installerat Go Locker, måste du fatta ett beslut antingen att avinstallera appen eller fortsätta använda din telefon utan dessa kärnfunktioner. Det kan vara ett kompatibilitetsproblem. Att kontakta utvecklaren och rapportera problemet kan leda till att problemet löses.

Galaxy S6 Edge startar inte upp efter installationen av Knox Security

Problem : Jag försökte ställa in Knox Security på min S6 Edge Phone, nu visar min skärm bara den inledande inloggningsskärmen av och på sedan i går kväll kl. 19.00 och min telefon kommer inte att slås på.

Felsökning : Prova att starta i säkert läge och inaktivera Knox Security så att du kan fortsätta använda din telefon. Efter det, se till att lämna in en rapport till Samsung så att detta problem kommer att tas upp av företagets ingenjörer och / eller utvecklare. Om telefonen inte heller kan starta upp i säkert läge, måste du verkligen utföra en huvudåterställning genom återställningsläget. Men Observera att det inte finns något sätt att säkerhetskopiera dina data.

Starta i säkert läge

 1. Stäng av din Galaxy S6 Edge.
 2. Tryck och håll ned strömbrytaren.
 3. När 'Samsung Galaxy S6 Edge' visas släpper du omedelbart strömbrytaren och håller ner Volym ned-knappen.
 4. Fortsätt att hålla ned Volymknappen tills telefonen är klar omstart.
 5. Släpp knappen när du ser Safe Mode i det nedre vänstra hörnet av skärmen.

Huvudåterställning

 1. Stäng av din Samsung Galaxy S6 Edge.
 2. Tryck och håll ner volym upp-, hem- och strömtangenterna tillsammans.
 3. När enheten slås på och visar "Power on logo" släpper du alla tangenter och Android-ikonen visas på skärmen.
 4. Vänta tills skärmen för återställning av Android visas efter cirka 30 sekunder.
 5. Markera alternativet 'torka data / fabriksåterställning' med knappen Volym ned och tryck på strömbrytaren för att välja det.
 6. Tryck på Vol Down-knappen igen tills alternativet "Ja - ta bort alla användardata" är markerat och tryck sedan på strömbrytaren för att välja den.
 7. När återställningen är klar, markera 'Starta om systemet nu' och tryck på strömbrytaren för att starta om telefonen.

Galaxy S6 Edge fryst på bärarlogotyp

Problem : Telefonskärmen visade namnet på telefonen - Samsung S6 Edge i vitt och svart och bärarens namn Optus fortsatte att blinka fram och tillbaka - så jag försökte stänga av den genom att trycka på strömbrytaren. Efter goda 20 minuter slutade den främre skärmen att blinka och nu visas skärmen för optusikonen fryst. Tänds och telefonen stängs inte av.

Felsökning : Tydligen kraschade systemet på din telefon, det är därför det är fryst på en specifik skärm. Allt du behöver göra är att trycka och hålla ned Volym ned-knappen och strömbrytaren i 20 sekunder. Proceduren kommer att utföra det simulerade batteriets bortkoppling, vilket tvingar att starta om din telefon.

Galaxy S6 Edge slås inte på

Problem : Idag gick jag in i jobbet och min telefon var bra och 70 procent. Jag har haft den här telefonen i kanske tre månader. Jag gick för att kontrollera tiden ungefär en timme eller två senare och min telefon slås inte på. Jag köpte en laddare och kopplade in den och låter den sitta i en halvtimme och den skulle fortfarande inte slå på. Jag är stubbad för jag brukar bara ta ut batteriet men nu har jag ingen aning om hur jag fixar detta. Snälla hjälp mig. Tack.

Felsökning : Det kan bara vara en systemkrasch. Tryck och håll in både Volym ned och strömbrytare samtidigt i 20 sekunder eller tills telefonen startar upp. Om den inte svarar, finns det ett mer komplicerat problem. Läs vår felsökningshandbok om hur du fixar en Samsung Galaxy S6 Edge som inte kommer att slås på.

Galaxy S6 Edge som visar "Obehöriga åtgärder har upptäckts"

Problem : När jag slog på min telefon fick jag ett meddelande som säger att obehöriga åtgärder har upptäckts så jag fick alternativet Avbryt och starta om jag tryckte på omstart och det lyckades inte starta om och jag rådde att använda en verizon-programvara för att återställa min telefon.

Felsökning : Gör bara huvudåterställningen och ring sedan Samsung. Företagets representant berättar att de redan känner till problemet men det finns ingen lösning för tillfället. Du kommer då att uppmanas att kontakta återförsäljaren där du köpte telefonen eller din tjänsteleverantör för att få den ersatt.

Galaxy S6 Edge raderade foton och videor

Fråga : Vid två tillfällen har min Galaxy S6 Edge raderat all min musik plus foton och videor i galleriet och även torkat mina meddelanden. Jag har AVG Antivirus aktivt och detta hindrade inte förekomsten. Den första instansen hände efter att telefonen slogs på, som stängdes av över natten. Cirka två veckor efter att ha gjort en fabriksåterställning hände det igen efter att ha gått till galleriet för att se ett foto jag just tagit. SNÄLLA HJÄLP.

Svar : Det verkar som vid båda tillfällen, en återställning utfördes, vilket raderar allt som är sparat i telefonens interna minne. Den första händelsen kan ha orsakats av en uppdatering, tror jag, men jag är inte riktigt säker. Den andra är naturligtvis användarinitierad. Tja, fabriksinställning raderar allt så gör inte det oftare.

Kan inte gå längre än fingeravtryckssäkerheten

Problem : Jag har testat mitt säkerhetsalternativ för fingeravtryck och det fungerar inte. Jag har också skrivit in lösenordet för säkerhetskopiering och det fungerar inte. Hur kan jag använda den här telefonen?

Felsökning : Tja, alternativet för fingeravtryckslås är ännu en säkerhetsåtgärd som inte enkelt kan förbi. Om telefonen inte känner igen ditt fingeravtryck, är det inte mycket du kan göra men återställa telefonen för att rensa bort alla lås och få åtkomst igen. Följ bara stegen ovan för att återställa telefonen så kommer du att ha det bra. Men bara så att du vet, kommer du att förlora alla dina data, filer, foton, musik, videor etc. som sparas i telefonens interna lagring.

Fråga om Clean Master, CM Speed ​​Booster, Battery Doctor

Fråga : Jag har en enkel men ändå viktig fråga. Dessa tre appar, Clean Master, CM Speed ​​Booster och Battery Doctor, gör de verkligen något för din telefon? Jag använder dem flera gånger dagligen, och när jag försöker rengöra RAM-minnet, fyller det nästan omedelbart tillbaka. Kanske gör det något internt som jag bara inte ser? Tack.

Svar : Om telefonen redan har körts i flera månader, samlat in mycket data, blev trög och du inte vill utföra en huvudåterställning, kommer Clean Master att hjälpa dig att eliminera redundanta data och filer. Men det är allt som finns åt det; det gör inte så mycket. CM Speed ​​Booster och Battery Doctor erbjuder inte heller mycket.

Om du vill bli av med cachedata och filer men du inte vet var de är belägna och om du vill påskynda din telefon precis som den var ny, föreslår jag att du utför en fullständig hård återställning för att ta med telefonen tillbaka till standardinställningarna för att ta bort allt som är lagrat i telefonens interna lagring. Det finns inget behov av att installera dessa appar.

Nu, om RAM-användningen, oroa dig inte så mycket eftersom RAM finns för att användas. Om du fortsätter att stänga appar och tjänster manuellt med tanken på att minska RAM-användningen med tron ​​att telefonen kommer att köras snabbare, har du fel. Du kan till och med sakta ner telefonen genom att tvinga stänga systemtjänster och appar ofta.

Jag hoppas att detta svarar på din fråga.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Vi stöder alla tillgängliga Android-enheter och vi ser allvarligt på vad vi gör. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.