Samsung Galaxy S6 Edge slår inte på eller startar upp, laddas inte, blått ljus blinkar och andra strömrelaterade problem

Det finns faktiskt tre vanligaste problem som vi fick från Samsung Galaxy S6 Edge (#Samsung # GalaxyS6Edge) -ägare: telefonen slås inte på, den laddas inte oavsett om den är trådbunden eller trådlös, och fastnar vid uppstart. Alla dessa problem visar ett tecken på några allvarliga problem och behöver omedelbar uppmärksamhet, särskilt om enheten blir varm.

Jag behandlade flera strömrelaterade frågor i det här inlägget, så om du tror att ditt problem är relaterat, läs vidare för att veta mer om dem. Men om du försökte hitta en lösning för en helt annan fråga, besök vår S6 Edge felsökningssida. Vi listar upp alla problem vi hanterar varje vecka så det finns en chans att ditt problem redan har åtgärdats. Om så är fallet kan du försöka använda lösningarna som vi tillhandahöll och om de inte fungerar, berätta mer om ditt problem via detta formulär.

Galaxy S6 Edge startar inte upp

Problem : Hej Droid killar! Jag har en Samsung Edge S6 Edge i flera månader nu. Jag har tagit hand om det så det borde fungera ok. Förra veckan var det i princip dött efter att jag laddade det under natten. Strömbrytaren fungerade inte. Butiken där jag köpte den gjorde en omstart och sa att den måste debiteras trots att jag redan hade laddat den.

Jag laddade upp och allt var okej tills i morse. Samma sak hände igen efter att ha laddat upp den under natten ... Den här gången kunde jag inte få den att starta om. Den sista appen jag var på var 'En enhet'. Jag kontrollerade din webbplats och provade säkert läge Ström- och volymknappen. Det här fungerade.

Jag är ganska förbannad. Det här var en dyr telefon. Eftersom S6 Edge gör det här mycket nu, ska jag bara skicka tillbaka det och få en ny garanti? Har du andra användare som har samma problem att upprepa?

Vet du hur det kan undvikas? Jag har aldrig haft det här problemet med andra Android-telefoner tidigare. Skål, Nollaig .

Felsökning : Det är faktiskt upp till dig om du vill byta ut den eller inte. Om du inte kan tänka att din nya dyra telefon har problem, föreslår jag att du har bytt ut den medan du fortfarande kan begära en helt ny ersättningsenhet.

Som jag ser det är orsaken till problemet antingen en systemkrasch eller så frös det bara av någon anledning. Hursomhelst kan du sätta på den genom att trycka och hålla på volymknappen och strömbrytarna i 20 sekunder. Proceduren utför den simulerade batterikopplingen och startar om telefonen.

De två vanligaste orsakerna till det här problemet är ett firmwareproblem eller så finns det en app som fortsätter att krascha. Men vad som än är fallet, försök att utföra huvudåterställningen och använda telefonen utan att tredjepartsappar är installerade. Om problemet kvarstår ska du byta ut det.

Huvudåterställning

 1. Stäng av din Samsung Galaxy S6 Edge.
 2. Tryck och håll ner volym upp-, hem- och strömtangenterna tillsammans.
 3. När enheten slås på och visar "Power on logo" släpper du alla tangenter och Android-ikonen visas på skärmen.
 4. Vänta tills skärmen för återställning av Android visas efter cirka 30 sekunder.
 5. Markera alternativet 'torka data / fabriksåterställning' med knappen Volym ned och tryck på strömbrytaren för att välja det.
 6. Tryck på Vol Down-knappen igen tills alternativet "Ja - ta bort alla användardata" är markerat och tryck sedan på strömbrytaren för att välja den.
 7. När återställningen är klar, markera 'Starta om systemet nu' och tryck på strömbrytaren för att starta om telefonen.

Galaxy S6 Edge laddar inte via sladd (Bell Canada)

Problem : Hej, den här telefonen skickades till klockan för reparation under garanti bara för att få den tillbaka igen med klocka som hävdar att den inte kunde repareras och inte täckas. Telefonen laddas inte via sladd men kommer att ladda med den trådlösa laddningsplattan (jag hittade detta efter att jag fick tillbaka telefonen). Tack.

Felsökning : Förväntar du oss att säga att "Hej, din leverantör förstörde förmodligen din telefon" eftersom det inte kommer att hända. Dessutom har företagets tekniker befogenhet att säga om han ska uppfylla garantikravet eller inte baserat på hans resultat. Du bry dig inte ens om att berätta vad problemet med din telefon varför du skickade in den för reparation i första hand. Om vi ​​visste vad det första problemet var, kan vi kanske svara på dina frågor.

Men hur som helst, har du försökt använda en annan laddare? Om inte, försök med det. Om problemet kvarstår, prata med din leverantör eller söka hjälp från Samsung själv och rapportera vad som hände.

Galaxy S6 Edge har svart skärm med blått blinkande ljus

Problem : Telefonen fungerade bra, spelade musik på väg till jobbet. Sätt telefonen i hölsterfodralet och senare (ett par timmar) slås inte telefonen på. Det blå ljuset blinkar men skärmen är svart och visar ingenting. Försökte starta om och återställa enligt dina instruktioner men fortfarande inget svar.

Felsökning : Det faktum att du ser ett blinkande blått ljus betyder att telefonen faktiskt är på, även om den kan ha frysts upp. Den vanligaste orsaken är systemkrasch. För att återuppliva telefonen (det här är inte en permanent fix) är det att hålla ned volymknappen och strömbrytare i 20 sekunder för att utföra den simulerade batterikopplingen. Efter detta bör telefonen slås på förutsatt att det finns tillräckligt med batteri för att slå på den. Det finns dock en chans att problemet kommer tillbaka så att du måste vara riktigt observant för att upptäcka ett mönster eller se vad som utlöser det. Att utföra en huvudåterställning kan lösa problemet.

Relaterat problem : Plötsligt är min skärm mörkare och trycker på valfri knappar lyser den inte. I det övre vänstra hörnet blinkar det blått ljus. Vänligen råd vad jag behöver göra.

Galaxy S6 Edge laddas inte via vägguttaget

Problem : Min Galaxy S6 Edge laddas inte när den är ansluten till ett vägguttag. Den känner bara igen en strömförsörjning när den är ansluten som en mediaenhet (ansluten till en bärbar dator, spelsystem, i bilen osv.) Och när den är ansluten som en mediaenhet tar det över tre timmar att ladda bara om Jag använder det inte. All hjälp du kan ge till varför den kanske inte tar ut skulle bli mycket uppskattad. Tack.

Felsökning: Tja, åtminstone vet vi att telefonen kommer att på något sätt ta betalt. Naturligtvis kommer det att ta längre tid att ladda den via en dator-USB-port eftersom den bara avger 0, 5 Amper jämfört med den ursprungliga laddaren som driver 2, 0 Amper med ström.

Försök med en annan laddare och / eller USB-kabel. Om telefonen fortfarande vägrar ladda, är det dags att skicka in den för ytterligare tester och utvärdering. Det finns en chans att själva USB-porten är lös eller skadad.

Galaxy S6 Edge fastnat på startlogotypen

Problem : Jag har återställt hårt och efter att ha tryckt på strömknappen för att starta om visas telefonen bara ... SAMSUNG GALAXY S6 EDGE POWERED BY ANDROID ... Det bara blinkar det uttalandet och sedan inget svar vad ska jag göra snälla.

Felsökning : Om telefonen hade problem med den fasta programvaran före återställningen, kan det hända att firmware måste blinkas om för att den ska fungera igen. Men om det fungerade bra, vänta bara på det och det bör starta upp med framgång. Laddningstiden fördubblas om telefonen startas upp för första gången efter en hård återställning eller fabriksinställning eller till och med efter att torka av cache-partitionen.

Galaxy S6 Edge slås inte på efter laddning

Problem : Hej. Jag har haft min telefon sedan juni. Det har fungerat bra. Jag satte den i laddning igår kväll och i morse slås den inte på. Jag har försökt att hålla strömbrytaren och volymknappen nere. Ser inte att det fungerar. Jag är inte säker på vad jag ska göra.

Felsökning : Försök igen. Tryck och håll in Volym ned-knappen Power-knappen i 20 sekunder. Om det inte svarar på omstart, försök att starta upp det i återställningsläget:

 1. Stäng av din Samsung Galaxy S6 Edge.
 2. Tryck och håll ner volym upp-, hem- och strömtangenterna tillsammans.
 3. När enheten slås på och visar "Power on logo" släpper du alla tangenter och Android-ikonen visas på skärmen.
 4. Vänta tills skärmen för återställning av Android visas efter cirka 30 sekunder.

Om du kan få det att starta i det läget, fortsätt med att torka av cache-partitionen, annars behöver du hjälp av en tekniker.

Galaxy S6 Edge kom in i boot loop efter uppdatering

Problem : Jag installerade den senaste uppgraderingen och nu slås den på och fortsätter sedan på den svarta skärmen med Samsung upplyst. Den börjar sedan att slå på med namnet på telefonen som kommer på och sedan meddelandet med operatören (med ljud). Den går sedan tillbaka till den svarta Samsung-skärmen. Det är på en konstant slinga. Jag har testat alla dina tips, men det kommer inte att stängas av med någon av dem. Det fortsätter bara att gå runt i samma cykel.

Felsökning : Det låter som om strömbrytaren sitter fast. Försök att trycka på (och släpp) många gånger för att se om du kan fixa det på det sättet. Om inte, behöver du verkligen en tekniker för att öppna din telefon och fixa den åt dig.

Galaxy S6 Edge blev våt, kommer inte att slå på

Problem : Jag tappade min telefon i en kopp vatten och den slår inte på alls. Jag lämnade den i en påse med ris i 2 dagar och tog sedan ut den och anslöt laddaren och allt det gjorde var att bli het. Inga lampor tänds alls. Jag lägger det i ris i ytterligare en vecka och försökte samma sak och allt det gjorde var att det var varmt igen. Nu blir det inte ens varmt eller gör någonting.

Förslag : Det är vad vatten gör för en telefon. Vissa kretsar kan ha kortslutts och det kan vara anledningen till att det blir varmt istället för att slå på. Mitt förslag är att sluta försöka slå på telefonen och ladda den inte ännu. Låt istället teknikern kontrollera om det fortfarande kan fixas.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Vi stöder alla tillgängliga Android-enheter och vi ser allvarligt på vad vi gör. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.