Samsung Galaxy S6 Edge fryser, fördröjer och blev långsam efter uppdatering till Android 6.0.1 Marshmallow

Firmware-uppdateringar ska fixa buggar, glitches och andra problem rapporterade av ägarna. Men den senaste uppdateringen av Android 6.0.1 #Marshmallow (Android M) för #Samsung Galaxy S6 Edge (# S6Edge) orsakade en hel del problem som att frysa, fördröja, bromsa ner, ständiga omstarter, fastnat på startslinga och andra prestationsrelaterade frågor.

I det här inlägget kommer jag att ta itu med några av dessa problem, särskilt frysningar, fördröjningar och bromsa problem, så läs vidare för att lära dig hur du löser dessa problem om du upplever en eller två av dem.

Innan vi grävar djupare i detta problem vill jag bara ställa riktiga förväntningar. Poängen med detta inlägg är att felsöka problemet men det finns ingen garanti för att du kan fixa problemet på egen hand och kom ihåg att manuellt blinkande firmware kan upphäva garantin och eventuella maskinvaruproblem som kan ha uppstått från den senaste uppdateringen av firmware bör vara rapporterade till din leverantör eller Samsung.

För våra läsare som kan ha andra problem kan du försöka besöka vår felsökningssida och hitta frågor som är relevanta eller liknar det du har. Du kan använda lösningarna eller felsökningsguiderna som vi har gett om de är tillämpliga för dig. Om de inte fungerar eller du behöver ytterligare hjälp kan du alltid nå oss genom att fylla i detta formulär.

problem

Här är några problem som vi fick från våra läsare som beskriver de problem jag försöker lösa i den här artikeln:

Hej, jag har nyligen uppgraderat till Android 6.01 på min S6 Edge. Vad som har hänt när du sätter på skärmen med knappen till höger, det tar ungefär 10 sekunder att starta där det till och med ger dig möjlighet att använda upplåsningen av fingeravtrycket. Jag försökte inaktivera fingeravtrycksläsaren och bara använda swipe unlock, men det gör samma sak. Har du hört talas om detta tidigare? Mycket ser fram emot ditt svar. Vänliga hälsningar, Diptesh.

Hej droid kille! Jag uppdaterade nyligen min Galaxy S6 Edge till Marshmallow men efter uppdateringen fryser telefonen så att jag inte kan använda den väl. Det finns tillfällen när det startar om på egen hand efter frysning. Det har fungerat bra före uppdateringen men Marshmallow förstörde min telefon för mig. Vad kan jag göra för att åtgärda problemet? Tack!

Möjliga orsaker

Det är tillräckligt tydligt att firmware-uppdateringen krossade din telefon särskilt när du är 100% säker på att problemet omedelbart efter installationen av Marshmallow. Det finns dock vissa faktorer som kan ha orsakat det, till exempel;

 • Korrupt systemcache på grund av den senaste uppdateringen
 • Skadade datafiler orsakade av uppdateringen
 • Vissa appar har varit falska på grund av inkompatibilitetsproblem med det nya operativsystemet

Steg för steg Felsökning

Det bästa sättet att felsöka problemet är genom deduktiv felsökning; vi kommer att försöka utesluta en möjlighet i taget tills vi kvadrat ut vad problemet är.

Steg 1: Försök tvinga omstart av telefonen när den fryser och fördröjer

Vid felsökning är det alltid bra att ta tid att säkerhetskopiera all viktig information så att du alltid är beredd när saker händer. Men jag förstår om du inte vill gå igenom besväret, så det här felsökningsförfarandet beskrivs för att göra dina data säkra.

Med det sagt är det första du bör prova om din telefon fryser, fördröjer eller saktar ner till den punkten att den inte kommer att svara direkt är att genomföra Forced Reboot-proceduren.

Håll bara ned volymknapparna och strömbrytaren i 10 till 15 sekunder. Det startar om och när det väl är aktivt, försök att se om prestandan har förbättrats.

Den här proceduren är faktiskt precis som omstart men det hjälper mycket att uppdatera enhetens minne. Men fördelen med det här förfarandet är att det är väldigt enkelt och säkert att göra, men det kan lösa många firmware-relaterade problem.

Steg 2: Starta upp din Galaxy S6 Edge i säkert läge

Vi är alltid frestade att tro att tredjepartsappar inte kan krossa våra telefoner men vissa gör det faktiskt. Kompatibilitet är en mycket viktig faktor och även om de flesta program du kan ladda ner från Play Store helt enkelt kraschar när de upptäcker att de inte är kompatibla med den nya firmware, gör andra faktiskt något annat som kan påverka telefonens allmänna prestanda.

När en app går oskälig och får enheten att frysa eller fördröja, tar vi oss alltid till omstart. Det är inte så att det är ett fel sätt att lösa problemet, det är bara att appen du har problem med också kommer att starta under uppstarten så att problemet uppstår igen. Det bästa du kan göra är att starta enhetens säkra läge för att tillfälligt inaktivera alla tredje parter.

När du är i säkert läge är det fritt att inaktivera eller avinstallera den problematiska applikationen så att när du startade enheten normalt, kommer problemet inte att uppstå igen. Så här startar du upp din enhet i säkert läge:

 1. Stäng av din Galaxy S6 Edge.
 2. Tryck och håll ned strömbrytaren.
 3. När 'Samsung Galaxy S6 Edge' visas släpper du omedelbart strömbrytaren och håller ner Volym ned-knappen.
 4. Fortsätt att hålla ned Volymknappen tills telefonen är klar omstart.
 5. Släpp knappen när du ser Safe Mode i det nedre vänstra hörnet av skärmen.

Steg 3: Försök ta bort systemcachen

Om du är säker på att telefonen började frysa, fördröja och sakta ner efter firmware-uppdateringen och problemet inte åtgärdades genom att göra de två första stegen, är det här du ska göra nästa.

Den här proceduren rensar allt som finns i cache-katalogen. Cachar är filer som skapas av systemet för att göra att appar och tjänster laddas smidigt, men det finns tillfällen då de skadas särskilt efter större uppdateringar.

Oroa dig inte, dina data och filer raderas inte när du gör detta och cacheminnen kommer att ersättas med nya när telefonen startar om för första gången efter att du har torkat cache-partitionen:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ned följande tre knappar samtidigt: Volym upp-knapp, hemknapp och strömbrytare.
 3. När telefonen vibrerar, släpp strömbrytaren men fortsätt att hålla in Volym upp-knappen och Hem-knappen.
 4. När skärmen för Android-systemåterställning visas släpper du volymupp- och hemtangenterna.
 5. Tryck på Volym ned-knappen för att markera 'torka cache-partition.'
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. När torkcache-partitionen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 8. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Steg 4: Utför huvudåterställningen

Detta är din sista utväg och du gör bara detta om alla steg ovan inte lyckades lösa problemet. Du kan spendera tid på att säkerhetskopiera dina filer, bilder, videor, appdata etc. Det är mycket krångel att göra detta för att inte tala om att din telefon fortsätter att frysa och släppa eller väldigt långsamt.

Det bästa sättet att säkerhetskopiera dina data är att starta om telefonen i säkert läge först, åtminstone kommer enheten att köras snabbare i det läget.

När du har säkerhetskopierat allt du inte vill förlora tar du bort ditt Google-konto och skärmlåsen för att se till att Factory Reset Protection (FRP) inte utlöses. Följ sedan dessa steg:

 1. Stäng av din Samsung Galaxy S6 Edge.
 2. Tryck och håll ner volym upp-, hem- och strömtangenterna tillsammans.
 3. När enheten slås på och visar "Power on logo" släpper du alla tangenter och Android-ikonen visas på skärmen.
 4. Vänta tills skärmen för återställning av Android visas efter cirka 30 sekunder.
 5. Markera alternativet 'torka data / fabriksåterställning' med knappen Volym ned och tryck på strömbrytaren för att välja det.
 6. Tryck på Vol Down-knappen igen tills alternativet "Ja - ta bort alla användardata" är markerat och tryck sedan på strömbrytaren för att välja den.
 7. När återställningen är klar, markera 'Starta om systemet nu' och tryck på strömbrytaren för att starta om telefonen.

Steg 5: Installera firmware manuellt eller skicka telefonen för reparation

Om återställningen också misslyckades har du två alternativ; antingen för att manuellt installera firmware till din telefon eller söka hjälp från en tekniker.

Om du bestämmer dig för att installera firmware själv, behöver du bara ladda ner det faktiska firmwarepaketet för din telefon och Odin blinkande verktyg. Du behöver också en dator för att göra det.

Jag antar emellertid att du är tillräckligt kunnig för att göra det för om inte, föreslår jag att du söker hjälp av en tekniker. För att ge dig en översikt över vad som måste göras:

 1. Ladda ner firmwarepaketet till din dator.
 2. Ladda ner Odin till din dator och kör den.
 3. Starta din telefon i nedladdningsläge (Odin-läge).
 4. Anslut din enhet till din dator och se till att Odin upptäcker den.
 5. Ladda firmwarepaketet med Odin och börja blinka.

Anledningen till att vi inte tillhandahåller steg-för-steg-handledning för att manuellt blixta firmware till en enhet är att vi inte vill att genomsnittliga användare ska prova proceduren och röra upp telefonen ytterligare. Endast de som är tillräckligt kunniga kan förstå den här proceduren. Om du har svårt att förstå stegen ovan är det tydligt att du behöver hjälp av en tekniker.

Relaterade problem

F:Hej killar. Min S6 Edge har just uppdaterats nyligen och efter omstart fick jag många felmeddelanden som säger att vissa appar slutade fungera. Jag kan inte använda min telefon eftersom felen fortsätter att dyka upp. Jag kan inte ens gå till Inställningar. Vad ska jag göra? Jag behöver din hjälp snälla.

S: Starta upp telefonen i säkert läge och inaktivera eller avinstallera apparna som fortsätter att krascha. Om det emellertid finns så många appar som kraschar, säkerhetskopierar du bara dina data och gör återställning av master. Det borde ta hand om problemet.

F:Min Galaxy S6 Edge avtog betydligt efter att jag uppdaterade den till Marshmallow. Det tar cirka 4 till 5 sekunder innan meddelanden-appen öppnas och andra appar gör precis samma sak. Om jag skulle veta att detta skulle hända skulle jag aldrig ha uppdaterat min telefon. Vänligen råd vad jag behöver göra? Tack.

S: Jag föreslår att du följer hela felsökningsförfarandet som jag publicerade ovan eftersom ditt problem kanske orsakas av tredjepartsapp-problem, korrupta cacheminne eller skadade data.

F:Efter uppdateringen började S6 Edge av min flickvän starta om oändligt. I går lämnade vi det kvar tills batteriet var helt tömt, vi laddade upp det. När vi startade det händer samma sak. Hur kan vi fixa detta?

S: Prova att torka av cache-partitionen genom att följa steg 3, om det inte fungerar, har du inget annat alternativ än att göra master-återställningen (steg 4).

F:Hej. Min fars S6 Edge kan inte starta till startskärmen. Det sitter fast på logotypen. Vi har redan provat den tvångsstartade saken men det hjälpte inte eftersom det fortfarande sitter fast på logotypen. Vad måste vi göra?

S: Försök att följa steg 2 till 4.

F:Jag gillar inte Marshmallow på min nya telefon. Kan jag gå tillbaka till att använda den tidigare versionen?

S: Ja, det kan du! Du kan dock upphäva garantin för din enhet. Du måste bara ladda ner tidigare firmware och installera den på din telefon med programmet Odin på en Windows-dator. Jag är inte riktigt säker på varför du inte gillar Marshmallow men om du för närvarande upplever prestandaproblem föreslår jag att du gör återställningen först innan du blinkar det tidigare systemet.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.