Samsung Galaxy S5 uppdaterar inte till Marshmallow-problem och andra relaterade problem

#Samsung #Galaxy # S5 har genomgått flera stora mjukvaruuppdateringar ända sedan den släpptes 2014. Ursprungligen kördes på Android KitKat, den här telefonen fick sedan Android Lollipop-uppdateringen och nyligen Android Marshmallow-uppdateringen. Att få uppdateringen är vanligtvis en enkel uppgift eftersom användaren får ett meddelande om det och när uppdateringen laddas ner till enheten installeras den automatiskt. Det finns dock tillfällen när det inte är så lätt att få uppdateringen. I den senaste delen av vår felsökningsserie kommer vi att ta itu med Galaxy S5 som inte uppdateras till Marshmallow-frågan och andra relaterade problem.

Om du äger en Samsung Galaxy S5 eller någon annan Android-enhet för den delen, kontakta oss gärna med detta formulär. Vi hjälper dig gärna med all oro du kan ha med din enhet. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder utan några strängar bifogade. Vi ber dock att när du kontaktar oss försöker vara så detaljerade som möjligt så att en exakt bedömning kan göras och rätt lösning kan ges.

Om du vill bläddra igenom de tidigare delarna i denna serie så kolla in den här länken.

Du kan också nå oss på våra Facebook- och Google+ sociala mediekonton.

S5 Uppdaterar inte till Marshmallow

Problem: Jag har köpt min galax s5 från USA och det är AT&T. Den kom med 4.4.4 kitkat förinstallerad och sedan dess har den inte fått någon OTA-uppdatering, inte ens lollipop, jag har pratat med samsung och at & t men de har inget svar på det. Jag vill uppdatera den till marshmallow så berätta hur jag kan göra det. Och varför får inte min enhet OTA-uppdateringar? Och ja, jag letar dagligen efter uppdateringar manuellt men det säger alltid ”uppdaterad programvara”. Vad ska jag göra??

Relaterat problem: Hej god dag jag fick en Samsung Galaxy S5 i år som tidigare använts av någon annan. Modellnumret är SAMSUNG-SM-G900A, Android-version är 4.4.2 och basbandversionen är G900AUCU2ANG3. Jag bor i Trinidad och jag äger en tillhandahållen telefon. När jag försöker få de senaste programuppdateringarna säger telefonen att programvaran redan är uppdaterad. Min fråga till dig är om det finns ett sätt att gå runt på & t-servern för att få mina uppdateringar, om anledningen till att jag kan få uppdateringarna är att jag inte är ansluten till at & t-servern och kan problemet åtgärdas. Tack så mycket för din tid.

Relaterat problem: AT&T-telefon i T-Mobile-nätverket, men när jag kontrollerar att & t-servern för uppdatering säger inget tillgängligt och den här telefonen är tillbaka på Android 4.4.2 och undrar om detta är ett problem med T-Mobile-nätverket på en att-versiontelefon och om det finns ett sätt att fixa detta och få den här telefonen uppdaterad

Lösning: För att uppdatera din telefon behöver du åtkomst till uppdateringsservern för AT&T och detta kan göras när du använder AT&T SIM. Om du inte har ett AT&T-SIM är listan nedan några av stegen som du kan göra för att uppdatera telefonprogramvaran.

  • Säkerhetskopiera dina telefondata och gör sedan en fabriksinställning. Sök efter uppdateringen med OTA-metoden
  • Anslut din telefon till en dator med Kies eller Smart Switch igång och kolla sedan om du kan komma åt telefonprogramvaran på detta sätt.
  • Blixta den senaste firmwareversionen manuellt till din telefon. Du behöver Odin och en kopia av telefonens senaste firmwarefil för att göra detta. Instruktioner för hur du utför denna procedur finns på flera av de populära Android-forumen online.

S5 Programuppdatering av installationen stoppas

Problem: Jag försökte tre gånger till för att uppdatera firmware från 5.0 lollipop till 6.0.1 marshmallow utan framgång. # 1 via S5. # 2 via Samsung Kies 3. # 3 via Samsung Smart Switch. Programvaran laddas ner ok, men när jag installerar den stannar den på 26% med en animering av den gröna androidroboten som faller och en röd fel triangel kommer från sin mitt. Sedan startar min S5 igen och jag får fortfarande firmwareuppdatering tillgängligt meddelande på både min telefon och via Kies 3.

Lösning: Har din telefon tillräckligt med internt lagringsutrymme? Prova att frigöra minst 7 GB internt lagringsutrymme och gör uppdateringen igen. Om problemet kvarstår försöker du säkerhetskopiera dina telefondata, gör sedan en fabriksinställning. När återställningen är klar kontrollera om uppdateringen igen och installera den.

Om stegen ovan misslyckas bör du försöka installera uppdateringen manuellt genom att blinka den till din telefon. Instruktioner för hur du gör detta finns på flera av de populära Android-forumen online.

S5 fastnat i startlogotyp efter mjukvaruuppdatering

Problem: Hej Hjälp Vänligen! Jag gick in i mina inställningar och hittade uppdateringsikonen, jag gjorde det och det gick om dess verksamhet, startade på och stäng av osv. 1 minut, går sedan in i startläget men fastnar sedan på Samsung Galaxy S-skärmen ... jag har gjort en mjuk start,,,, Jag BEHÖVER den här telefonen, vänligen hjälp

Lösning: Det första du bör göra i det här fallet är att ta bort batteriet och microSD-kortet (om du har ett installerat), tryck sedan på strömbrytaren i minst en minut. Detta kommer att ladda ur telefonkretsen och rensa ut dess RAM. Sätt tillbaka bara batteriet och kontrollera om telefonen slås på. Om problemet kvarstår fortsätter du med att torka av cachepartitionen på din telefon från återställningsläget. Detta kommer att ta bort de tillfälliga systemdata på din enhet som kan orsaka problemet. Om problemet fortfarande kvarstår, starta din telefon i återställningsläge igen, gör sedan en fabriksåterställning. Observera att detta kommer att radera dina telefondata.

S5 uppdateras inte

Problem: Hej, jag köpte nyligen min gf en International Galaxy S5 från en ansedd källa för att ersätta hennes LG-telefon. Den är olåst och fungerar bra över T-Mobile 3G LTE här i USA. Mitt problem: Telefonen är "fast" den 4.4.2 och kommer inte att uppdateras. Den ursprungliga transportören var Claro - en spansk leverantör tror jag. När du försöker uppdatera kommer programvaran tillbaka och säger att den har den senaste versionen. Jag har en vanlig S5 Galaxy från Tmobile och jag har fått OTA 6.0.1-uppdateringen. Finns det ett säkert sätt att få telefonen att uppdateras ordentligt? Tack!

Lösning: Det bästa sättet att få uppdateringen på din telefon är att låta den köras i Claro-nätverket och sedan manuellt leta efter uppdateringen. Eftersom detta kanske inte är möjligt just nu kan du prova följande steg nedan.

  • Säkerhetskopiera dina telefondata och gör sedan en fabriksinställning. Försök att leta efter uppdateringen med OTA-metoden.
  • Anslut din telefon till en dator med Kies eller Smart Switch installerad och leta efter uppdateringen.

Om din telefon fortfarande inte uppdateras bör du överväga att blinka den senaste uppdateringen på din telefon. Instruktioner för hur du flashar din enhet finns på flera av de populära Android-forumen online.

Engagera med oss

Skicka oss gärna dina frågor, förslag och problem du har stött på när du använder din Android-telefon. Vi stöder alla Android-enheter som finns tillgängliga på marknaden idag. Och oroa dig inte, vi debiterar inte ett enda öre för dina frågor. Kontakta oss med hjälp av detta formulär. Vi läser varje meddelande som vi får kan inte garantera ett snabbt svar. Om vi ​​kunde hjälpa dig, snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela våra inlägg med dina vänner.