Samsung Galaxy S5-problem, glitches, frågor, fel och lösningar [Del 11]

Välkommen till den 11: e delen av vår S5-felsökarserie. Vi kan se ett ständigt ökande antal läsare som når ut till oss för att få hjälp så vi hoppas att det här nya inlägget kan vara ett bra verktyg för dem.

Så om du har problem med din Samsung Galaxy S5, tveka inte att skjuta oss ett e-postmeddelande på [e-postskyddat] och vi kommer att göra vårt bästa för att komma tillbaka till dig så snart vi kan.

Du kan också engagera oss på våra sociala nätverkssajter genom att besöka våra Facebook- och Google+-sidor.

-------

Problem : Hej. Jag köpte nyligen en Samsung Galaxy S5 och ett problem uppstod plötsligt. Jag antar att det beror på ett fel - skärmen blev bara svart och kommer inte tillbaka. Allt fungerar bra men jag kan bara inte se skärmen. finns det något sätt som jag kan få det att komma tillbaka igen? Tack. - Tashalyn

Felsökning : Hej Tashalyn. En Samsung Galaxy S5 som inte laddar skärmen kan vara en biprodukt av en falsk app installerad på enheten eller en felaktig hårdvara som normalt är relaterad till telefonens skärm. Eftersom du inte lämnade andra detaljer än den du nämnde, kan vi börja vår felsökning genom att identifiera en möjlig programvaruorsak. Det första steget är att föra telefonen i säkert läge så att du kan avinstallera den besvärliga appen, förutsatt att du installerade något innan detta problem. Safe Mode är i princip ett alternativt "läge" i telefonens funktion som tvingar den att bara köra appar som tillhandahålls från fabriken. Detta betyder att alla eftermarknadsappar som du installerade tidigare inte kommer att köras, vilket hjälper din telefon att starta upp normalt. Vi har en kort handledning om hur du aktiverar Safe Mode i din Samsung Galaxy S5 i den här länken.

När du är i säkert läge, försök att komma ihåg vad som var appen som du installerade innan detta problem inträffade. Om du inte är säker, avinstallera bara alla eller alla de tredjepartsappar du har. Vi föreslår att du gör detta systematiskt genom att avinstallera en app efter en annan. Se till att testa telefonen när du har avinstallerat varje app så att du inte tar bort andra som inte orsakar problemet.

Följ bara stegen för att avinstallera dina appar:

 • Gå till Hem- skärmen och tryck sedan på Apps
 • Välj Inställningar .
 • Bläddra till APPLICATIONS och tryck på Application manager
 • Dra åt höger till DOWNLOADED- skärmen
 • Klicka på önskad applikation
 • Klicka på Avinstallera
 • Tryck på Avinstallera igen för att bekräfta

Vi löser ett problem som du har genom att följa dessa steg, 95% av tiden. Men om problemet kvarstår är detta en tydlig indikator på att din telefon lider av maskinvarufel, troligen, på skärmdelen. Tyvärr rekommenderar vi inga användarinitierade hårdvarupixer eftersom de vanligtvis kräver avancerad elektronikkunskap och erfarenhet. Vi föreslår att du låter en tekniker kontrollera din telefon eller begära utbyte från din transportör eller återförsäljare.

-------

Problem : Dear Droid Guy. Så jag har gått på college sedan augusti, och min telefon har haft bra signal och anslutning till data, men jag vaknade slumpmässigt idag till att min telefon var i "roaming" och ingen dataanslutning alls. Till att börja med var jag precis som OK kanske det bara är ett tillfälligt problem och mina telefonsignaler och dataförbindelse går tillbaka till det normala. Det har varit så hela dagen; Jag kan knappt någonsin skicka textmeddelanden. Först efter att det misslyckats flera gånger och jag inte kan ansluta till Internet alls. Jag undrade bara om du hade någon aning om vad som händer med min telefon, för jag har besökt samma platser varje dag utan några signal- eller anslutningsproblem fram till idag och det är verkligen irriterande att inte få kontakt med någon. Vänliga hälsningar. - Jake

Felsökning : Hej Jake. Har du funderat på att kontrollera om telefonens roamingläge omedvetet hade aktiverats? Följ våra steg nedan för att ta reda på det:

 • Gå till Hem- skärmen och till Apps
 • Välj Inställningar
 • Bläddra till och tryck på Fler nätverk
 • Tryck på mobilnätverk
 • Klicka på Dataroaming
 • Tryck på OK om du uppmanas

Du kan aktivera eller inaktivera dataroamingläge genom att knacka på dataroaming igen.

När roamingläget har inaktiverats bör din telefon normalt ansluta till sitt hemnätverk utan problem. Om det inte är annat, måste vi fortsätta med vår felsökning för att försöka isolera varför enheten fortsätter att misslyckas med att upprätta dataförbindelse till din operatör.

Innan vi fortsätter med vår felsökning för anslutning, se till att telefonens mobildata är aktiverade. Om du har en speciell app från din operatör som hanterar nätverksanslutning som Sprint Zone, se till att slå på innan du felsöker. Det finns en chans att en enkel felkonfiguration av den appen kan orsaka problemet. Om du inte är säker på detta, ring gärna din transportör och fråga dem om det.

Att utföra en mjuk återställning, hur enkel som helst, kan ibland göra underverk. För att göra detta, stäng helt enkelt av telefonen, vänta i 30 sekunder efter avstängning och ta bort batteriet. Efter ytterligare 30 sekunder sätter du tillbaka batteriet och försöker ansluta.

Eftersom detta är ett problem med dataförbindelser, skulle det vara klokt att ringa din operatör eftersom de kan erbjuda mer omfattande support. Vi kan aldrig eliminera chansen att det också kan vara problem med nätverkssidan, så att prata med din operatör är det säkraste sättet att gå i den här situationen.

Andra felsökningssteg innebär att uppdatera din programvara och ansluta till Wi-Fi tillfälligt (som ett botemedel).

Du kanske också vill hitta någon som bättre kan diagnostisera problemet om du misstänker att maskinvarufel är grundorsaken.

-------

Problem : Så jag köpte min Galaxy S5 för ungefär en månad sedan och idag beslutade den bara att den inte ville vibrera längre. Jag vet inte hur jag fixar det; Jag har försökt ta ut batteriet och starta om, men ingen av dem har fungerat. Jag skulle uppskatta all hjälp du kan ge mig. Tack. - Paige

Felsökning : Medan ett känt problem kan ett vibratorproblem vanligtvis lösas av en användare genom att kontrollera och ändra vissa inställningar på telefonen. Men eftersom detta är ett så sällsynt problem på en S5, är vi inte medvetna om faktum om majoriteten av de rapporterade fallen orsakas av maskinvarufel; Vi får normalt inte feedback från våra läsare på vår webbplats (eller ens från andra webbplatser) om hur exakt de kunde lösa problemet. Nedan följer några steg du kan göra för att försöka lösa problemet.

Utför en hårdvarukontroll . Detta är det första logiska felsökningssteget som vi bör försöka. Vi vill reducera den tid du spenderar på att leta efter programinställningar genom att göra detta enkla steg. I grund och botten är det vi vill göra att bestämma om vibrationsmotorn fungerar eller inte via telefonens servicemeny. För att göra detta, öppna bara telefonens uppringare, ring * # 0842 #, gå till Vibra Motor Test Mode och tryck på de två första alternativen ( Motor ON och Motor alltid IN ). Om telefonen vibrerar, har troligen grundorsaken till problemet något att göra med inställningarna. Annars indikerar det ett maskinvarufel och din enda väg ut är antingen att få en ersättartelefon eller låta den kontrolleras av en tekniker.

Förutsatt att din vibrationsmotor fortfarande fungerar, vill du fortsätta till nästa steg nedan.

Använd andra vibrationsmönster . Vissa vibrationsmönster är så utformade för minimal vibration att vissa användare kanske inte "känner" det från tid till annan av någon anledning. Vissa mönster kan vara riktigt intensiva, så att använda dem kan vara mer föredraget för dig framför andra. Vi rekommenderar att du använder Zig-zig-zig- mönster för bättre vibrationsintensitet. För att ändra längden på vibrationer och intensitet, gå bara till Inställningar> välj Ljud> tryck på Vibrationsintensitet > välj önskad intensitet för olika aviseringar > välj önskat vibrationsmönster. Om du vill vara lite kreativ kan du också prova att skapa ditt eget vibrationsmönster som passar din smak genom att enkelt trycka på skapa- knappen.

Rensa eventuella skadade systemfiler . Vibrationsfunktionen kan påverkas av skadade eller skadade systemfiler så vi vill se till att telefonens programvara är optimerad hela tiden. I samband med ett problem med vibrationsfel vill du ta bort vissa systemfiler associerade med vissa appar, ringsignaler och tapeter genom att gå in i telefonens systemdump. För att uttrycka det enkelt, vi vill kontrollera att kopian av det nuvarande operativsystemet och vissa uppsättningar av filer på din enhet är friska. För att göra detta, ring bara * # 9900 # och välj låg batteridump .

Utför en fabriksåterställning . Som användare kan du bara göra så mycket. Tack och lov har du fortfarande en chans att hålla telefonen och få den att fungera felfritt igen genom att återställa den till fabrikstillståndet. Detta kommer dock till en viss kostnad eftersom det kommer att radera allt på din enhet utom operativsystemet. Om du väljer att göra detta, glöm inte att skapa en säkerhetskopia av dina filer och inställningar först. Att använda Helium Backup för att skapa en kopia av dina filer är vår föredragna metod för att kopiera saker innan du gör en fabriksåterställning. Denna app är ett effektivt sätt att kopiera, lagra och återställa dina filer och inställningar. Du kan också kopiera dina data manuellt till din dator om du inte vill installera Helium Backup.

Byt ut telefonen . Självklart är detta steg vårt slutliga förslag så att du kan fortsätta använda din S5. Bytes kan erbjudas av Samsung eller din operatör beroende på ditt avtal.

-------

Problem : Jag har stött på ett problem med min nya S5 där allt relaterat till mitt Google-konto fryser. När jag försöker uppdatera min inkorg i Gmail, starta ett spel kopplat till mitt Google Play-konto, och andra, ingen av dem fungerar. En återställning fixar saker en liten stund men så småningom kommer telefonen tillbaka till ett dåligt tillstånd.

Jag har haft telefonen i drygt en vecka och problemet är relativt nytt. Bästa gissningen är att en app som jag laddade ner är den skyldige, men hur skulle jag ta reda på vilken? Värsta fallet finns det ett sätt att se vilka appar som lades till när? På det sättet behöver jag inte försöka gå av minnet, eller värre att göra en fabriksåterställning.

Tack för hjälpen! - Jason

Felsökning : Hej Jason. Om det här problemet inte inträffade innan du installerade en möjlig rogue-app, är det bästa du kan göra att sätta din enhet i mjukt läge . När du är i mjukt läge kör din telefon bara de appar som är installerade när du har tagit bort din telefon. Detta innebär att inga tredjepartsappar kommer att vara aktiva så att du kan avinstallera dem en efter en. Om du misstänker att en viss app orsakar detta problem måste du först avinstallera den. När du har tagit bort den, starta om telefonen så att den går i normalt läge och kontrollera sedan om problemet har lösts. Om inte, gör samma övning på andra appar tills du kan eliminera det problematiska. Om du inte vet hur du utför ett säkert läge på en S5, följ bara den här länken från vår egen handledningssida.

-------

Problem : Hej, hittade din webbplats och hoppas att du kan hjälpa. Jag har haft en S5 i cirka 6 månader nu och har aldrig haft problem. Men nyligen har telefonen börjat hänga medan du skriver eller fryser upp. Jag kommer att behöva vänta på att det kommer in och svarar. Ibland är det svårt att väcka det efter att det sover. Jag har också fått mycket meddelande om att xyz-appen inte svarar. Inte säker på om det är den bästa beskrivningen av vad som händer.

Jag har inte gjort något annorlunda eller laddat ner några nya appar. All hjälp du kan ge skulle vara bra. Tack. - Lance

Felsökning : Hej Lance. Det problem du har just nu kan orsakas av olika skäl, så vi vill göra att vi tydligt minskar grundorsaken genom att följa en serie steg. Följ bara stegen nedan och berätta om ingenting av dem fungerar för dig.

Minimera multi-tasking . Det vanligaste skälet till att en kraftfull enhet som en S5 fördröjer är på grund av flera uppgifter. Om du är den typ som är förtjust i att öppna appar samtidigt, finns det en stor chans att RAM-minnet helt enkelt överväldigas för att hantera alla telefonens förfrågningar. Random Access Memory eller RAM är din telefons tillfälliga lagring utformad för att låta CPU eller central bearbetningsenhet skriva till och läsa från, vilket gör till synes vardagliga användarinmatningar som att öppna en app som görs på ett mer effektivt sätt. RAM kan bara hantera så mycket så att samtidigt kör appar kan krossa det, vilket resulterar i dålig prestanda manifesteras vanligtvis långsam responstid eller fördröjning. Även om din enhet kan hantera flera appar som körs samtidigt kan vissa appar ha högre efterfrågan på processorkraft och resurser som helt enkelt kan överväldiga ditt RAM. Tunga grafikspel och videor är resurshunga så försök att inte köra dem samtidigt.

Försök att använda en alternativ start . Det är känt att Samsungs inbyggda TouchWiz-startprogram är krävande. Vi rekommenderar att du byter till andra liknande appar som Nova Launcher eller Google Now, som båda är gratis att ladda ner från Google Play Store, och se om någon av dem gör någon skillnad.

Stäng av animationer . Om du märker krusningar eller exploderande färger varje gång du låser skärmen är det en indikation på att dina animationer är aktiverade och kan bidra till den fördröjning som telefonen visar. Medan de är utformade för att vara aktiverade och inte orsaka något prestandaproblem, kan animationer fortfarande använda upp resurser som hjälper till att tömma telefonens resurser ännu snabbare. Att bli av med animationer kan vara ett användbart steg för att lösa telefonens stamm- eller fördröjningsproblem. Så här avaktiverar du animationer:

 • Inaktivera låsskärmen . Gå till Inställningar> Låsskärm> Lås upp effekt> Ingen
 • Inaktivera övergångar på hemskärmen . Gå till telefonens hemskärm och tryck länge på ett tomt område> Inställningar för hemskärmen> Övergångseffekt> Ingen
 • Inaktivera andra animationer . Gå till Inställningar> Om enhet> knacka på Bygg nummer 7 gånger för att aktivera utvecklarläge > Utvecklaralternativ> Fönsterganimationsskala> Animering är av . Gå tillbaka till utvecklaralternativ och stäng av skalan för övergångsanimering och skala för animeringens varaktighet .

Stäng av datasynkroniseringsalternativet . Om din telefon laddar ner en stor fil eller om du har problem med det är ett av resultaten betydande minskning av prestanda. För att säkerställa att detta inte händer är det det säkraste sättet att inaktivera automatisk datasynkronisering. Inställningar> Dataanvändning > peka på 3-punkts- menyknappen på den övre högra sidan> Avmarkera alternativet Auto sync data .

Ta bort bloat ware . Både Samsung och din tjänsteleverantör kan lägga till uppblåsningsartiklar som varierar från användbara produktivitetsappar till helt värdelösa e-handelslänkade. Även om en majoritet av dessa appar är utformade för att tillgodose många olika behov av miljontals Samsung S5-användare, kan några av dem vara resurshogs som kan torka ditt systemminne mycket snabbt. Tyvärr kan inte alla dessa uppblåsningsartiklar tas bort från din enhet så du kanske bara vill inaktivera dem istället. Detta kommer att hindra dem från att köra igen om de inte öppnas manuellt igen. För att inaktivera bloatware, gå till App-lådan > välj Avinstallera / inaktivera appar > välj en app> välj önskad åtgärd om du vill inaktivera eller avinstallera .

Radera S5s cache . En telefons cache är utformad för att möjliggöra snabbare öppning av appar Varje app som du använder genererar en cache som så småningom kan täppa till telefonens lagringssystem. Att regelbundet ta bort telefonens cache anses vara ett normalt underhåll på alla telefoner som din S5 för att minimera förseningar. För att radera appens cache, följ bara dessa instruktioner:

 • Gå till Hem- skärmen
 • Öppna applistan
 • Gå till appen Inställningar
 • Gå till avsnittet Program
 • Välj applikationshanterare
 • Dra åt vänster eller höger beroende på vilken typ av app du vill rensa appen för - Hämtat, SD-kort, Kör, Alla
 • Välj den app du vill ha
 • Klicka på Rensa data
 • Klicka på OK
 • Klicka på Rensa cache

-------

Problem: Pedometern visas inte längre på framsidan (låsskärmen) och den ger mig inte heller några varningar. Jag måste ofta öppna appen för att få den att uppdateras på den normala skärmen. Några förslag? - delano

Felsökning: Hej delano. Vi skrev en kort handledning om hur du felsöker en pedometerproblem på en S5 i det här inlägget. Låt oss veta om detta fungerar för dig.

-------

Problem : Hej. Jag har Galaxy S5 och det har fungerat bra i månader. Men plötsligt igår slutade det inkommande e-postmeddelandet att synkronisera och jag slutade ta emot e-postmeddelanden. Jag kan skicka ut e-postmeddelanden men inte ta emot några.

Jag kontrollerade synkroniseringsinställningarna och alla tycktes ställa in korrekt, så jag bestämde mig för att ta bort mitt befintliga konto och återställa det igen. Jag har gjort det tidigare och det hade fungerat. Problemet är att varje gång jag vill ta bort det befintliga kontot kommer det att vända i 10 minuter och sedan kommer ett meddelande att dyka upp "E-post svarar inte".

Jag har spenderat många timmar på det här och gjort det om och om igen men utan framgång.

Har du några bra förslag som kan vara till hjälp?

Det är mycket uppskattat.

Tack. - Abe

Felsökning : Hej Abe. Ett antal faktorer kan möjligen orsaka det här problemet så vår första uppgift är att identifiera den mest likadana grundorsaken. Baserat på ett antal e-postproblem som vi hittills hittat misslyckas din S5 med inkommande meddelanden eftersom något av följande skäl orsakar att det misslyckas:

 • Begränsad bakgrundsinformation
 • Synkroniseringsalternativet har inaktiverats
 • Alternativet för vidarebefordran av e-post används
 • E-postklienten laddar ner ovanligt stor fil
 • Intermittent data / Wi-Fi-anslutning
 • Fel e-postkonfiguration
 • Maskinvaruproblem
 • Stopp av leverantörssidan
 • Pågående e-postserverproblem
 • S5 har en föråldrad systemprogramvara

Först, för att inte slösa bort din tid och ansträngning, föreslår vi att du ringer din tjänsteleverantör för att kontrollera med dem om det finns några avbrott, särskilt i ditt område. Beroende på din e-postadress vill du också konsultera rätt part om det finns några servicrelaterade problem som kan orsaka att din telefon inte laddar ner dina meddelanden. Om du använder ett gratis, populärt e-postmeddelande som Gmail, Yahoo Mail, Outlook osv. Kan du försöka söka på Google efter några indikationer på serviceinteraktioner mellan dessa produkter.

För det andra, verifiera att din telefon har några synliga maskinvaruskador som fuktrelaterade problem som kan påverka enhetens funktioner. Om du inte kan komma ihåg någon händelse som kan leda till att din enhet drabbas av maskinvaruskada, ignorera helt enkelt detta steg.

För det tredje, gör en mjuk återställning. Detta kan göras genom att stänga av telefonen och vänta i 30 sekunder innan du tar bort batteriet. Efter ytterligare 30 sekunder sätter du i batteriet igen och startar sedan om telefonen.

För det fjärde, kontrollera telefonens synkroniseringsalternativ för att se om den är korrekt aktiverad. Gå till Hem > knacka på Meny > Pekinställningar > Pekanslutningar> Pekdatanvändning > Peka på Meny och se till att autosynkroniseringsdata är markerad> Dataanvändningsprogram > tryck på din e-post-app> gå till den nedre delen och kontrollera om Begränsning av bakgrundsdata är aktiverad. När du har gjort detta steg, se till att skicka ett testmeddelande till samma konto för att kontrollera om det nu fungerar korrekt.

Slutligen, se till att rensa din e-post-app-cache .

Engagera med oss

Skicka oss gärna dina frågor, förslag och problem du har stött på när du använder din Android-telefon. Vi stöder alla Android som finns tillgängliga på marknaden idag. Och oroa dig inte, vi debiterar inte ett enda öre för dina e-postmeddelanden. Skicka e-post till oss när som helst. Vi läser varje e-postmeddelande men kan inte garantera ett svar.