Samsung Galaxy S5 kommer inte att ansluta till 4G-nätverksproblem och andra Internetrelaterade problem

Att ansluta till Internet medan du är på språng har aldrig varit enklare tack vare framstegen inom mobiltekniken. Ägare till #Samsung #Galacy # S5 kan till exempel gå online med sina mobildatabonnemang när de är ute och går. Inomhus föredras vanligtvis en Wi-Fi-anslutning. Det finns dock fall då telefonen har svårt att ansluta till Internet. Det här är vad vi kommer att ta itu med idag eftersom vi hanterar Galaxy S5 kommer inte att ansluta till 4G-nätverksproblem och andra Internetrelaterade problem.

Om du äger en Samsung Galaxy S5 eller någon annan Android-enhet för den delen, kontakta oss gärna med detta formulär. Vi hjälper dig gärna med all oro du kan ha med din enhet. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder utan några strängar bifogade. Vi ber dock att när du kontaktar oss försöker vara så detaljerade som möjligt så att en exakt bedömning kan göras och rätt lösning kan ges.

Om du vill bläddra igenom de tidigare delarna i denna serie så kolla in den här länken.

Du kan också nå oss på våra Facebook- och Google+ sociala mediekonton.

S5 Ansluter inte till 4G-nätverk

Problem: Min s5 kommer inte att ansluta till 4g-nätverket. Varje gång jag sätter på den kommer det att pågå några sekunder och sedan byta tillbaka till gsm och det händer i alla områden jag är i. Alla andra personer som jag känner i samma nätverk har inte detta problem så jag föreslår att det är telefonen. Detta har hänt sedan jag fick telefonen på juldagen. Det är ganska irriterande eftersom mitt internet fungerar mycket långsamt och ibland är jag begränsad från att använda vissa appar eftersom det tar lång tid att ladda.

Lösning: Eftersom det har konstaterats att problemet kan orsakas av telefonen, försök att utföra följande felsökningssteg listade nedan.

 • Se till att telefonen är inställd på att automatiskt ansluta till LTE. För att göra detta går du till Inställningar - Fler nätverk - Mobilnätverk - Nätverksläge. Se till att trycka på LTE / WCDMA / GSM (automatisk anslutning).
 • Starta telefonen i säkert läge. Se till att mobildatakontakten är på. Om 4G-signalen är stabil i det här läget kan en app som du laddade ner orsaka problemet. Ta reda på vilken app det här är och avinstallera den.
 • Det är möjligt att någon form av skadad data i din telefon orsakar problemet. För att kontrollera om detta är fallet måste du torka cache-partitionen på din telefon från återställningsläget.
 • Om ett fel i telefonprogramvaran orsakar detta problem föreslår jag att du säkerhetskopierar dina telefondata och sedan gör en fabriksåterställning.

S5 kopplar bort från Wi-Fi-nätverk

Problem: Varje gång jag ansluter till ett wifi-nätverk fungerar det i några minuter då kommer det att stanna och säga att jag är offline? Jag har inte haft problem med det förut för ett par dagar sedan. Jag har försökt ansluta till olika wifi-nätverk och glömma nätverket och försöka det igen, men när jag bara är på 4G fungerar det bra.

Lösning: Försök först kontrollera om det här är ett programrelaterat problem. Se till att telefonen körs med den senaste programuppdateringen innan du utför felsökningsstegen nedan.

 • Torka av cachepartitionen på din telefon från återställningsläget. Detta tar bort enhetens tillfälliga data som, om de är skadade, kan orsaka problemet.
 • Försök kontrollera om en tredjepartsapp installerad i din telefon orsakar problemet. För att göra detta kan du försöka ansluta till en Wi-Fi-anslutning när telefonen startas i säkert läge. Om problemet inte uppstår i det här läget orsakas det troligtvis av en app. Ta reda på vilken app det här är och avinstallera den.
 • Säkerhetskopiera dina telefondata och gör sedan en fabriksinställning.

S5 ansluten till Wi-Fi men ingen internetanslutning

Problem: Telefonen ansluter till det lösenordsskyddade wifi på jobbet men jag har fortfarande ingen internetåtkomst. Den kommer inte heller att ansluta till den öppna wifi på jobbet. Jag har en upplåst Verizon-telefon och använder konsumentcellulär. All hjälp kommer att uppskattas mycket. Tack och Gud välsigne.

Lösning: Se till att telefonen körs med den senaste programuppdateringen innan du gör någon felsökning. Ibland förhindrar en föråldrad programvara telefonen från att få åtkomst till Internet. Se också till att inställningen av tid och datum för din telefon är inställd på automatisk. Tidszonen bör också vara automatisk.

Följ felsökningsstegen nedan för att lösa problemet. Gå till nästa steg om problemet förblir olöst.

 • Torka av cachepartitionen på din telefon från återställningsläget.
 • Ta bort Wi-Fi-anslutningen från din telefon. Sök efter anslutningen och anslut sedan till den.
 • Försök ansluta till Wi-Fi-anslutningen när telefonen är i säkert läge. Om du kan gå online kan problemet orsakas av en app installerad i din telefon. Ta reda på vilken app det här är och avinstallera den.
 • Säkerhetskopiera dina telefondata och gör sedan en fabriksinställning.

S5 Problem Ansluta till Internet via mobildata

Problem: hej, jag har problem med att ansluta till internet via mobildata. Ibland visar den en 'H' -symbol och den fungerar, andra gånger säger den 'G' och ingenting händer .. Bör det inte säga 3g / 4g eller något? Finns det ett sätt jag kan fixa detta är telefonen relativt ny. Tack!

Lösning: Telefonen visar en H-symbol om den är ansluten till ett HSPA-nätverk. Detta är en anslutningshastighet som möjliggör överföringshastigheter på upp till 21MBPS, vilket är snabbare än 3G. När telefonen visar en G-signal betyder det att den är ansluten till ett GPRS-nätverk som är långsamt med en hastighet på cirka 30 till 40 kbps. Det är anledningen till att telefonen har svårt att komma åt Internet när G-symbolen visas.

Oroa dig inte för dessa symboler eftersom dessa är normala. Du kan vara i ett område som inte får någon LTE-signal. Försök gå till olika platser och kontrollera om du får bättre mobildatakonnektivitet.

S5 Ansluter inte till 3G-nätverk

Problem: Det är faktiskt ett nätverksproblem! När jag håller mitt nätverksläge till WCDMA / GSM får jag inga mobilnät (det är mycket fluktuationer i nätverket) kan jag inte använda 3g-tjänster på min mobil ... men när jag håller mitt nätverksläge till BARA GSM det fungerar perfekt men jag får bara tillgång till 2G internettjänster medan jag behöver 3G-tjänster ..!.

 • Jag har försökt återställa fabriken.
 • Jag har torkat cache-partition och dalvik-cache också.
 • Startade min galax S5 i säkert läge.
 • Installera om den fasta programvaran från sammobile.
 • När jag har satt in en annan sim i min telefon uppstår samma problem. Men när jag sätter in min sim i andra mobiler fungerar 3G.

Jag kan inte veta problemet ..! Hjälp mig att lösa problemet ... Tack på förhand

Lösning: Detta ser ut som ett problem orsakat av en felaktig hårdvara, eventuellt telefonantennen eller annan relaterad komponent. Jag föreslår att du har din telefon kontrollerad hos ett auktoriserat servicecenter.

S5 Ansluter inte till Wi-Fi hemma

Problem: Min telefon kommer inte att ansluta till mitt hem wifi. Jag har inte installerat några nya appar. Jag försökte:

 • Mjuk omstart
 • Cache Wipe
 • Fabriksåterställning

Alla mina andra enheter hemma är anslutna till routern utan problem inklusive min hustrus anmärkning 4. Min telefon söker efter en IP-adressanslutning en sekund och kopplar sedan bort. Då står det långsam Internet-åtkomstpunkt inte aktiv

Lösning: Se till att först kontrollera att din telefon körs med den senaste programversionen.

Försök att kontrollera om samma problem inträffar när din telefon försöker ansluta till ett annat Wi-Fi-nätverk. Om din telefon kan ansluta utan problem i ett annat Wi-Fi-nätverk kan problemet vara med routern. Koppla bort andra trådlösa enheter som ansluter till routern och låt din telefon ansluta till routern. Om det fortfarande inte fungerar måste du komma åt routeradministrationssidan och kontrollera om det finns några inställningar som kan hindra din telefon från att ansluta till den.

Om din telefon inte ansluter till andra Wi-Fi-nätverk kan det redan vara ett hårdvarorelaterat problem. Jag föreslår att du tar med din telefon till ett auktoriserat servicecenter och får den kontrollerad om detta är fallet.

Engagera med oss

Skicka oss gärna dina frågor, förslag och problem du har stött på när du använder din Android-telefon. Vi stöder alla Android-enheter som finns tillgängliga på marknaden idag. Och oroa dig inte, vi debiterar inte ett enda öre för dina frågor. Kontakta oss med hjälp av detta formulär. Vi läser varje meddelande som vi får kan inte garantera ett snabbt svar. Om vi ​​kunde hjälpa dig, snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela våra inlägg med dina vänner.