Samsung Galaxy S5 hörlurar Inga ljudproblem och andra relaterade problem

Välkommen till en annan del av vår felsökningsserie där vi hjälper våra läsare som äger #Samsung #Galaxy # S5 att fixa problemen de har med sin enhet. Idag kommer vi att ta itu med Galaxy S5-hörlurar utan ljudproblem och andra relaterade problem. Vad som händer i det här fallet är att när hörlurarna är anslutna till telefonen hörs inget ljud. Vi kommer att titta på det här problemet och försöka lösa det. Vi kommer också att titta på några av de ljudrelaterade frågor som har skickats på väg av våra läsare.

Om du äger en Samsung Galaxy S5 eller någon annan Android-enhet för den delen, kontakta oss gärna med detta formulär. Vi hjälper dig gärna med all oro du kan ha med din enhet. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder utan några strängar bifogade. Vi ber dock att när du kontaktar oss försöker vara så detaljerade som möjligt så att en exakt bedömning kan göras och rätt lösning kan ges.

Om du vill bläddra igenom de tidigare delarna i denna serie så kolla in den här länken.

Du kan också nå oss på våra Facebook- och Google+ sociala mediekonton.

S5 hörlurar Inget ljud

Problem: Hej! Igår uppdaterade jag min Samsung Galaxy S5 till 6.0.1. Jag använder officiell firmware utan bärare. Efter det fungerar inte mina hörlurar / hörlurar längre. När jag ansluter kontakten går ljudet (samtal eller musik) till högtalarna. Jag torkade cache-partitionen, jag återställde mjukt (stängde av enheten, tog bort batteriet i 10 sekunder och slå på igen) och problemet uppstår fortfarande. Installerat Sound About för att göra tester, och med den går musik till hörlurar, men jag kan fortfarande inte använda hörlurar för att ringa samtal. Kan någon hjälpa mig? Tack och hälsningar!

Lösning: Om du upplevde det här problemet efter att telefonen uppdaterades till Marshmallow så föreslår jag att du tar säkerhetskopiering av dina telefondata och gör en fabriksinställning. Detta är ett starkt rekommenderat förfarande som måste göras när problem uppstår direkt efter en uppdatering. Vad som händer här är att telefonen fortfarande kan ha gamla programvarudata kvar. Detta orsakar nu en konflikt med den nya programvaruversionen. En återställning kommer att ta bort dessa gamla data.

När återställningen är klar kontrollera omedelbart om problemet fortfarande uppstår. Om problemet fortfarande uppstår kan du försöka använda ett annat par hörlurar.

S5 Endast en sida av Earbud fungerar

Problem: Köpte och fick min nya Galaxy S5 i januari 2016 genom Amazon.com. Jag försökte inte eller använde hörlursuttaget förrän förra månaden. Det var när jag upptäckte att endast en sida av de medföljande öronsnäckorna och andra trådbundna hörlurar jag försökte att bara monoljud eller musik kommer ut ur dessa telefoner. När du kontrollerar ljudinställningen är den inställd på stereo men endast monoljud kommer ut. Snälla hjälp mig att diagnostisera och lösa problemet. Jag har försökt att återställa telefonen utan framgång. Tack.

Lösning: Prova att rengöra hörlurarporten med en burk med tryckluft. Du kan också använda en bomullsknopp doppad i alkohol för att rengöra porten. Ditt mål är att ta bort smuts eller skräp som kan finnas i hamnen och orsakar detta problem. Kontrollera ljudet med olika hörlurar. Om problemet fortfarande uppstår är det troligtvis ett hårdvaruproblem redan. Jag föreslår att du har kontrollerat din telefon på ett servicecenter för att redogöra för den exakta orsaken till problemet.

S5 röstmeddelanden på högtalaren förvrängd

Problem: Köpte renoverade Samsung Galaxy s5 online förra månaden. När jag lyssnar på röstmeddelanden på högtalartelefonen verkar det förvrängd eftersom bara några ord kommer igenom och omöjliga att förstå meddelandet. Tydligt att lyssna på meddelanden som inte finns på högtalaren. Högtalaren är bra i andra situationer som videor / YouTube. Jag har tagit det i butik och min leverantör tycker kanske att göra med att ha ställts in för hörapparat på olika frekvens men ingen lösning på hur jag ska kontrollera eller ändra inställning. Och det kanske inte är frågan men jag skulle vilja prova.

Lösning: Förvrängs ljudet när du ringer och använder högtalartelefonen? Om det inte är (jag antar att problemet inte kommer att inträffa eftersom det inte händer när du tittar på videoklipp) kan problemet bero på hur röstmeddelandet skickades. Det är antingen ett problem i avsändarens slut eller på transportören.

Bara för att dubbelkontrollera din telefon föreslår jag att du försöker följande felsökningssteg listade nedan. Kontrollera om problemet uppstår efter att ha utfört varje steg och gå sedan till nästa steg om det fortfarande gör det.

  • Starta telefonen i säkert läge. I det här läget får bara de förinstallerade apparna köras. Kontrollera om problemet uppstår i det här läget. Om det inte gör det orsakas det troligtvis av en app. Ta reda på vilken app det här är och avinstallera den.
  • Torka av cachepartitionen på din telefon från återställningsläget.
  • Säkerhetskopiera dina telefondata och gör sedan en fabriksinställning.

S5-ljudet är lågt efter Marshmallow-uppdateringen

Problem: Systemljudet är mycket lågt, även med volymen vänd hela vägen efter marshmallow-uppgraderingen. Jag har testat en mjuk återställning. Tack så mycket hjälp kan uppskattas

Lösning: Det verkar vara ett vanligt problem bland vissa enhetsägare som har fått uppdateringen. Om alla ljudinställningar är inställda på maximala och volymen fortfarande är låg, föreslår jag att du säkerhetskopierar dina telefondata och gör en fabriksåterställning. När återställningen är klar kontrollerar du om volymen fortfarande är låg. Om det fortfarande är så kan detta orsakas av själva uppdateringen. Du kanske vill vänta på nästa uppdatering som kan åtgärdas för det här problemet eller så kan du också manuellt blinka den tidigare mjukvaruversionen tillbaka till din telefon.

S5 Ingen musik i hörlurar

Problem: För några veckor sedan hade min telefon den här skärmproblemen, om ljusstyrkan är som det minsta lägsta, den nedre delen av skärmen bara fladdrar eller blinkar men det har inte skada till för cirka två dagar sedan. Jag tog en promenad, med mina hörlurar anslutna och plötsligt stoppade musiken jag lyssnade på. Jag tog fram hörlurarna och musiken kom tillbaka via telefonhögtalaren. Jag trodde att det var hörlurarna Men efter att ha testat några hörlurar är det fortfarande samma sak. Jag kan ta emot eller svara telefon med hörlurarna men jag hör inte musik. Hjälp det snälla.

Lösning: Här är vad jag föreslår att du gör för den här typen av problem.

  • Rengör ljudporten på din telefon. Använd en burk med tryckluft eller bomullsknopp doppad i alkohol när du rengör porten. Ditt mål är att ta ut smuts eller skräp som kan fastna i hamnen. Kontrollera om problemet fortfarande uppstår.
  • Starta din telefon i säkert läge. I det här läget får bara de förinstallerade apparna köras medan appar som du laddat ner är inaktiverade. Om problemet inte uppstår i det här läget kan det orsakas av en app som du laddade ner. Ta reda på vilken app det här är och avinstallera den.
  • Säkerhetskopiera dina telefondata och gör sedan en fabriksinställning.
  • Försök använda ett annat par hörlurar.

Om stegen ovan inte löser problemet föreslår jag att du har kontrollerat din telefon i ett servicecenter.

S5 statisk ljud i hörlurar

Problem: Min volym utan hörlurar / hörlurar fungerar perfekt men när jag ansluter hörlurar / hörlurar i volymen förvirras av ett statiskt ljud men ibland händer det inte. Jag har testat olika hörlurar / hörlurar.

Lösning: Problemet kan orsakas av skadade hörlurar. Har du kontrollerat om problemet uppstår på specifika hörlurar som du har? Om hörlurarna inte orsakar det här problemet är nästa steg att kontrollera ljudporten på telefonen. Rengör denna port med en burk med tryckluft eller bomullsknopp doppad i alkohol. Kontrollera om det statiska ljudet fortfarande uppstår efter rengöring av porten. Om det gör så föreslår jag att du säkerhetskopierar dina telefondata, gör sedan en fabriksinställning. När återställningen är klar installerar du ingenting i telefonen ännu. Försök först kontrollera om problemet fortfarande uppstår.

Om stegen ovan inte löser problemet bör du ha din telefon kontrollerad i ett servicecenter eftersom det redan kan vara ett hårdvaruproblem.

Engagera med oss

Skicka oss gärna dina frågor, förslag och problem du har stött på när du använder din Android-telefon. Vi stöder alla Android-enheter som finns tillgängliga på marknaden idag. Och oroa dig inte, vi debiterar inte ett enda öre för dina frågor. Kontakta oss med hjälp av detta formulär. Vi läser varje meddelande som vi får kan inte garantera ett snabbt svar. Om vi ​​kunde hjälpa dig, snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela våra inlägg med dina vänner.