Samsung Galaxy S5 Det går inte att ansluta till tillgängligt Wi-Fi-problem och andra relaterade problem

#Samsung #Galaxy # S5 är en av de bästa enheterna du kan använda om du vill hålla kontakten när du är på språng. Den här telefonen kan ansluta till valfri Wi-Fi-hotspot eller ett mobilt datanätverk som möjliggör snabba internethastigheter. Detta gör att telefonägaren enkelt kan hålla sig uppdaterad med sina sociala nätverk eller kolla in sina e-postmeddelanden. Det finns emellertid fall då telefonen har problem med att få online som vi kommer att adressera idag. I den senaste delen av vår felsökningsserie kommer vi att hantera Galaxy S5 som inte kan ansluta till tillgängligt Wi-Fi-problem och andra relaterade problem.

Om du äger en Samsung Galaxy S5 eller någon annan Android-enhet för den delen, kontakta oss gärna med detta formulär. Vi hjälper dig gärna med all oro du kan ha med din enhet. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder utan några strängar bifogade. Vi ber dock att när du kontaktar oss försöker vara så detaljerade som möjligt så att en exakt bedömning kan göras och rätt lösning kan ges.

Om du vill bläddra igenom de tidigare delarna i denna serie så kolla in den här länken.

Du kan också nå oss på våra Facebook- och Google+ sociala mediekonton.

S5 Det går inte att ansluta till tillgängligt Wi-Fi

Problem: Helt sedan den senaste systemuppdateringen 6.1.0 ansluts min samsung galaxy s5 bara till mitt hemnätverk. När jag går till platser som Publix, Mcdonalds, etc. Jag kan inte ansluta till den tillgängliga wifi. Jag får ett meddelande om att webbplatsen inte är tillgänglig med vilken webbplats jag försöker logga in på. Jag försöker vanligtvis Facebook och får facebook är inte tillgängligt, eller yahoo, etc. Reps som jag har pratat med har aldrig hört talas om det här problemet och är ingen hjälp. Har försökt lösa i flera veckor. Jag reser främst mycket och använder min telefon för att surfa på e-post osv. Hoppas att du kan hjälpa.

Lösning: Har du försökt glömma de andra Wi-Fi-nätverk från vår telefon och sedan ansluta till den igen? Om du redan gjorde detta men problemet kvarstår kan det orsakas av någon form av gammal programvarudata som inte har tagits bort helt från din telefon. Om detta är fallet gör du följande steg nedan.

  • Torka av cachepartitionen på din telefon från återställningsläget. Detta kommer att ta bort de tillfälliga systemdata på din enhet. Starta om telefonen och kontrollera sedan om problemet fortfarande uppstår.
  • Säkerhetskopiera dina telefondata och gör sedan en fabriksinställning.

S5 Kan inte använda mobildata

Problem: Hej Min enhet är Galaxy S5. Min telefon ansluter till Internetleverantören. Den visar signalen 4g eller h + men internet fungerar inte. När jag byter till WiFi fungerar allt bra. Vad ska jag göra för att få det att fungera?

Lösning: Vad du behöver göra först i det här fallet är att kontakta din tjänsteleverantör om du har ett aktivt mobildatabonnemang. När du har bekräftat att du har mobildatakrediter, fortsätt med felsökningsstegen som anges nedan.

Relaterat problem: Hej, jag är i Kanada och på lördag köpte jag just Samsung S5 neo. Bara uppgraderad från S3. När jag är på wifi har jag inga problem alls, men när jag använder min dataplan och försöker komma åt vissa sidor, får jag en svart ruta längst ner på min skärm som säger att försöka igen senare eftersom den inte kan ansluta och för att kontrollera mina internetinställningar. Alla ser bra ut för mig och har samma inställningar som min S3

  • Stäng av telefonen och ta ut SIM-kortet. Sätt tillbaka SIm igen och slå sedan på telefonen. Detta kommer att återupprätta telefonens anslutning till nätverket. Kontrollera om problemet fortfarande uppstår.
  • Se till att din telefon har rätt APN-inställningar. Dessa inställningar gör att din telefon kan ansluta till mobildatanätverket. Du kan få dessa inställningar från din operatör.
  • Starta telefonen i säkert läge. Kontrollera om du kan använda dina mobildata i det här läget. Om problemet inte uppstår kan en app som du laddade ner orsaka problemet. Ta reda på vilken app det här är och avinstallera den.
  • Torka av cachepartitionen på din telefon från återställningsläget.
  • Säkerhetskopiera dina telefondata och gör sedan en fabriksinställning.

S5 4G fungerar inte

Problem: Min samsung S5 4G fungerar inte och i min telefon kan jag inte se LTE-alternativet, jag har bara CDMa, GSM och auto. ändå visade min telefon 4G-signaler. Jag har gjort de tips jag fick från din webbplats men ingenting fungerar. den här informationen kan hjälpa: jag har återställt min telefon så många gånger. Jag tappade aldrig den. (Men jag är inte hårdvaruproblemet eftersom det fortfarande visar 4G-signal. Min vän sa till mig att jag måste installera telefonen igen till roten. Jag behöver hjälp och först och främst tack.

Lösning: Vad du behöver göra först i det här fallet är att verifiera med din operatör om du har ett aktivt mobildatabonnemang. Om du har det är nästa steg att kontrollera enheten. Eftersom du får en 4G-signal bör din telefon kunna ansluta till Internet med det här läget. Om återställningen inte löser problemet är det antingen ett hårdvaruproblem eller ett problem med nätverket. Jag rekommenderar att du tar med din telefon till ett servicecenter och får den kontrollerad först så att du kan eliminera eventuella maskinvaruproblem som kan orsaka problemet.

S5 låg Wi-Fi-signal

Problem: Jag har SM G900H S5 och min wifi-bar har minskat även om jag sitter bredvid min router är det bara en bar. Jag utförde fabriksåterställning men det fungerar inte. Jag började ha det här problemet efter att jag en gång hade slagit på och av min bärbara hotspot och jag använde s view cover. Snälla hjälp det är en 3g. Den har inte snapdragon-processorn, den har en enskild processor. Snälla hjälp. av mina appar fungerar om jag inte använder wifi. Jag kan ringa / ta emot samtal och texter utan wifi, men det är det. Vad ska jag göra??

Lösning: Har du försökt kontrollera om problemet orsakas av din router? Försök ansluta din telefon till ett annat Wi-Fi-nätverk och kontrollera om problemet fortfarande uppstår. Om det gör det kan detta redan vara ett hårdvarorelaterat problem som orsakas av en intern komponent som inte fungerar korrekt. Jag rekommenderar att du tar med din telefon till ett servicecenter och får den kontrollerad om detta är fallet.

S5 Mobildata fungerar inte efter Marshmallow-uppdatering

Problem: Efter att ha fått marshmallow-uppdateringen fungerar inte min mobildataanslutning, jag kan inte sms-bilder eller ta emot bilder via text & ingen

Lösning: Prova att kontrollera om din telefon fortfarande har rätt APN-inställningar. Gör nödvändiga ändringar i dessa inställningar om det behövs. Om din telefon har rätt inställningar men problemet finns bör du överväga att göra en fabriksinställning. Denna återställning kommer att ta bort alla gamla mjukvarudata som kanske inte har tagits bort helt under uppdateringen vilket vanligtvis orsakar den här typen av problem. Se till att säkerhetskopiera dina telefondata innan du gör återställningen.

Engagera med oss

Skicka oss gärna dina frågor, förslag och problem du har stött på när du använder din Android-telefon. Vi stöder alla Android-enheter som finns tillgängliga på marknaden idag. Och oroa dig inte, vi debiterar inte ett enda öre för dina frågor. Kontakta oss med hjälp av detta formulär. Vi läser varje meddelande som vi får kan inte garantera ett snabbt svar. Om vi ​​kunde hjälpa dig, snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela våra inlägg med dina vänner.