Samsung Galaxy S4 Låsskärm visar inte datumet

”Datumet visas inte på min Samsung Galaxy S4-låsskärm. Finns det en lösning som du kan föreslå? ”Den här frågan kom in för några timmar sedan via The Droid Guy Mailbag.

Efter att ha undersökt möjliga lösningar på andra webbplatser och tekniska forum dedikerade till Android-enheter, fick jag reda på att det fanns många användare som upplevde samma problem med deras Galaxy S4 och andra Android-smartphones.

Enligt dem fixade följande lösningar deras Galaxy S4-låsskärmsproblem där datumet inte dyker upp:

1. Se till att datum är aktiverat i Lockscreen

Kontrollera först att datumet är aktiverat på låsskärmen. För att göra detta, gå till Inställningar . Fortsätt till Display . Gå sedan till Lock Screen och aktivera datumwidgeten genom att kryssa i rutan bredvid. Detta är dock för Android 4.3, så det varierar lite om du kör 4.4-versionen eller Kitkat. För KitKat, upprepa helt enkelt hela processen men välj plussymbolen för att lägga till widgeten som visar datumet på låsskärmen.

2. Ändra datumformatet

Vissa användare delade att ändringen av datumformatet för sin telefon faktiskt fixade problemet. Så försök bara ändra telefonen till ett regionalt format för att lösa problemet.

3. Kontakta din transportör

Vissa operatörer sätter sina egna appar på att lansera uppdateringar över luften. Även om det är osannolikt att din operatör kommer att ändra det sätt som din telefon visar datumet på sin låsskärm, kan det fortfarande vara värt att ringa dem om du inte har några alternativ. Detta för att bekräfta om det verkligen skedde en förändring i hur din telefon visar sitt datum på låsskärmen efter en uppdatering.

4. Gör en fabriksåterställning

När allt misslyckas kan du prova en fabriksåterställning. Detta kommer att återställa ditt system till sitt standardläge. Detta kommer att eliminera alla buggar som uppstått av de skadade systemfilerna, men det kommer också att radera ut alla dina data. Så var säker på att säkerhetskopiera innan du gör detta.

Skicka e-post till dina Android-frågor

Om du har fler frågor om din Android-enhet kan du gärna skicka ett e-postmeddelande till oss via [e-postskyddad].

Källa: Android Central