Samsung Galaxy S4 Headset fungerar inte [Felsökningsguide]

En av tillbehören till Samsung Galaxy S4 som lätt kan skadas är headsetet. Det beror på att den ofta används och kabeln kan lätt skadas, särskilt om den inte hanteras försiktigt. Majoriteten av de användare som klagade över att ha upplevt den här typen av problem sade att problemet ofta kan hittas på själva headsetet, även om andra säger att hörlursuttaget också kan klandras.

Skador på hörlurarna och kabeln kan repareras, men det fysiska utseendet kan försämras avsevärt; kabeln slits upp och tejpas medan hörlurarna öppnas med makt. Ägare som upplever detta problem rekommenderas att felsöka det för dem att veta var problemet ligger. Om felsökningen lyckas skulle ägarna ha möjlighet att köpa ett nytt headset eller skicka sin Galaxy S4 för reparation.

Rapporterade problem

Följande är några av de e-postmeddelanden vi fick om problem med Samsung Galaxy S4-headset.

Inget ljud kommer ut från hörlurarna men mikrofonen fungerar

När jag spelar ljud hör jag inget ljud via hörlurarna. Jag använder det ursprungliga headsetet som medföljer telefonen. Det roliga är att mikrofonen är helt bra eftersom jag kan spela in min röst med den. Någon insikt om detta?

Mikrofonen fungerar bra och bara en hörlurar låter av

Vad jag än gör kan jag bara inte lösa problemet jag upplever just nu. Endast en av de två hörlurarna låter av när jag spelar ljud på min Galaxy S4. Men mikrofonen är okej för när jag ringer någon kan han bara höra mig bra. Eventuella förslag skulle uppskattas.

Hörlurar och mikrofon fungerar inte

Jag vet inte om det bara är en kabelproblem men nu är mitt headset helt och hållet bustat. Jag menar, det kommer inget ljud från hörlurarna och mikrofonen kan inte användas för att spela in ljud. Känner ni någon lösning på det här problemet?

Hörlurar fungerar, mikrofon är det inte

Bara förra veckan kan de som ringer i andra änden av linjen inte höra mig mer men jag kan höra dem väl i mina hörlurar. Så jag antar att mikrofonen har problem men hörlurarna är bara bra. Låter detta problem bekanta dig Droid Guys?

Felsökningssteg

Återigen kommer syftet med detta inlägg att vara att hjälpa dig identifiera vad problemet är eller var det ligger. Vi kan emellertid inte tillhandahålla en riktig upplösning med tanke på att om problemet är med headsetet skulle du förmodligen köpa ett nytt eller om det är med telefonen, kommer du att skicka det för reparation.

Defekta hörlurar, fin mikrofon . I princip finns det fyra trådar i beläggningen på headsetkabeln; en tråd för vänster hörlurar, en för höger hörlurar och en för mikrofon. Dessa tre komponenter delar bara en jordledning. I det här fallet kan det hända att både ledningarna till vänster och höger hörlurar avskärdes och lämnade mikrofonen för att fungera perfekt trots vad som hände. Det finns också en möjlighet att kontakterna för båda har problemet och inte sina kablar.

För att testa om det var kabeln som skadades kan du ansluta hörlurarna till valfri enhet som har ett 3, 5 mm hörlursuttag. Om det är okej, bör du höra ljud, annars kan du överväga att köpa ett annat headset till din premiumtelefon. På en sidoanteckning täcks inte alltid tillbehör av garantin så att du inte kan göra anspråk på en, även om det inte var ditt fel att headsetet skadades.

Endast en hörlurar fungerar med mikrofonen . Liksom det tidigare problemet finns det en möjlighet att tråden är den skyldige och om det skulle vara fallet skulle du också köpa ett nytt tillbehör. En annan möjlighet är att det bara kan korrigeras på kontakten, så att du måste torka av den med en ren trasa. Försök att klämma ihop kabeln nära hörlurarna som inte fungerar och lyssna på lite statisk medan du gör det. Om du hör några, är det bara en lös anslutning, det kan bara repareras.

Hörlurar och mikrofon fungerar inte . Detta är mer komplicerat än det brukar vara. Innan du går vidare med felsökning kan du försöka kontrollera om volymreglaget är inställt på hörbar nivå eftersom det kan vara så att telefonen stängdes av. Medan kontakten är ansluten till hörlursuttaget kan du försöka vrida den långsamt för att se om du på något sätt kan höra ett ljud även om det bara är en statisk. Statisk betyder att det bara är en lös anslutning och det kan fixas.

Å andra sidan, försök att ansluta headsetet till en annan enhet för att se om det producerar ljud. Om det gör det finns det problem med hörlursuttaget. För att bekräfta det kan du ansluta ett annat headset eller hörlurar till telefonen och om det inte låter, skicka telefonen för reparation. Den här gången kanske du kan göra anspråk på garanti.

Hörlurar fungerar, mikrofon fungerar inte . Se till att du ställer in mikrofonvolymen på hörbar nivå och börja spela in ljud med telefonens inbyggda mikrofon. Om du kan spela in finns det inga problem med programvaran eller appen du använder för att spela in. Försök nu spela in ljud med ditt headset medan du ställer in alla nivåer på full, om du kan producera en inspelning, kan det ha varit ett tillfälligt enhetsproblem. Om du inte kan, är det troligtvis ett hårdvaruproblem bland andra. Skicka din telefon för att kontrolleras av en tekniker.

Berätta för oss dina telefonproblem

Lösningarna vi tillhandahöll här är baserade på rapporter och vittnesmål från ägare som har stött på dessa problem. Jag ber också mina utvecklare vänner om några av problemen. Om du har andra problem eller frågor med din smartphone som du vill besvara, tveka inte att skicka oss e-post till [e-post skyddad]

Vi garanterar inte svar på alla e-postmeddelanden eftersom vi tar emot hundratals av dem dagligen, men vi kan vara säker på att dina e-postmeddelanden kommer att läsas av mig. Men jag uppmanar dig att lämna så mycket information som möjligt så att jag lätt kan hitta referenser och jämföra dina problem med rapporter från andra ägare. Om ditt problem är lika vanligt som andra kan det redan finnas lösningar som finns och jag skulle säkert peka dig på dem. Skärmbilder hjälper ofta så bifoga en om du kan.