Samsung Galaxy S4 fryser slumpmässigt / blir inte svarande [Felsökningsguide]

Jag förstår hur frustrerande det är att se en kraftfull smartphone som Samsung Galaxy S4 fryser eller fördröjer för att köra till och med de lättaste apparna. Prestandaproblem är bland de vanligaste problemen som användare stöter på när de använder telefonen. Trots sin monströsa CPU och överdimensionerade RAM, fryser telefonen, blir svarsfri och startar till och med utan uppenbar anledning.

Liksom alla andra problem kan det slumpmässiga fryset och intermitterande svaret orsakas av olika faktorer. Kort sagt, vi kan verkligen inte fastställa vad som orsakar vilket men det finns sätt att ta reda på. Detta inlägg är dock en felsökningsguide; det kan hjälpa dig att hitta problemet men det garanterar inte en lösning.

Tillfälligt nummer

Det är den här saken vi kallar "tillfällig fråga", som händer plötsligt utan uppenbar anledning. I grunden verkar enheten ganska trasslad att vad du än gör kommer den inte att svara på dina handlingar och eftersom du inte förstår vad som hände; du blev trött på att hitta problemet. Så du lägger telefonen åt sidan medan du gör vad du måste göra för att lindra frustrationen. Sedan kom du tillbaka, tar upp telefonen så fungerar allt bra igen.

Tja, det hände mig många gånger; det hände med min telefon, min dator, min konsol, det hände till och med min kalkylator tidigare.

Poängen är att när saker som detta händer försöker ge telefonen en paus. Placera det på ett säkert ställe och låt det vila där några minuter medan du gör några viktiga saker eftersom det kanske bara är en tillfällig enhetsproblem och kan åtgärdas på kort tid. I annat fall kan du fortsätta med felsökningsförfarandena nedan.

För många appar körs

Det är men naturligt att telefonens prestanda påverkas om det finns ett gäng appar som körs i bakgrunden och äter upp RAM. Vi kan dock inte skylla ägarna på varför det här problemet inträffar eftersom Android som standard lämnar använda appar som körs varje gång du trycker på Hem-knappen.

Även om vi vill att allt ska vara helt automatiserat i dessa dagar, måste du göra ett extra steg om du känner att din Galaxy S4: s prestanda började försämras vilket resulterar i slumpmässiga frysningar eller till och med omstarter.

Stänger senaste appar

 1. Gå till Hem-skärmen.
 2. Håll hemknappen intryckt tills skärmen Nya appar visas.
 3. Dra varje app du kan hitta för att stänga dem. Om du gör detta stängs bara apparna som nyligen har använts men inte alla.
 4. Gå till Inställningar.
 5. Application Manager.
 6. Svep till fliken Kör.
 7. Tryck på varje app från tredje part som du kan hitta och tvinga stänga dem.

Stänger köra appar från tredje part

 1. På startskärmen trycker du på menyknappen.
 2. Tryck på Inställningar och sedan på Mer.
 3. Klicka på Application Manager.
 4. Dra åt vänster tills du är på fliken Kör.
 5. Hitta nu en tredjepartsapp, klicka på den och tryck på Tvinga stäng-knappen.
 6. Gör detta också till andra appar.
 7. Starta om din telefon.

RAM / minne går lite

När det inte finns tillräckligt med RAM-minne för att köra appar och tjänster skulle telefonen naturligtvis frysa, fördröja eller till och med starta om ibland. Detta kan åtgärdas och förhindras genom att göra den enkla proceduren nedan:

 1. Gå till Hem-skärmen.
 2. Håll hemknappen intryckt tills skärmen Nya appar visas.
 3. Tryck på Task Manager.
 4. Därifrån kan du se en flik som säger ”RAM”, tryck på den.
 5. RAM-användning visas sedan.
 6. Tryck på Rensa minne-knapp nedan.

Defekt microSD-kort

Visste du att ett defekt microSD-kort kan orsaka frysningar och omstarter också, särskilt när du försöker visa foton eller spela multimediafiler?

De flesta Galaxy S4-ägare sparar foton direkt på sina microSD-kort, så när den börjar fungera, fortsätter telefonen att frysa när Galleri-appen öppnas för att förhandsgranska foton. Enligt en utvecklare som jag har pratat om denna fråga skulle appen som försöker få åtkomst till data från kortet skanna den om och om igen och därmed kräva mer tid. Under denna tid skulle telefonen börja agera konstigt med några frysningar här och där. När Android-systemet upptäcker att en specifik app eller tjänst inte fungerar som den ska, stängs den av, vilket resulterar i en långvarig frysning eller till och med en omstart.

Ägarna rekommenderas att kolla in microSD-kortet genom att ta ut det och sätta i det på en dator. En omformat kanske bara löser problemet eller det kan behövas en ersättning. Naturligtvis är det förväntat att ägarna bör försöka rädda data från sina microSD-kort.

App (er) orsakar frysningar

Merparten av frysproblemen och klagomålen vi fick via e-post orsakades av en app som har blivit falsk. Så vi rekommenderar ägarna att när den här typen av problem händer dig, måste du kontrollera appar som du nyligen installerade. När den väl identifierats är det första att göra att inaktivera den för att se om telefonen fortfarande fryser även om tjänsten inte körs. Sedan behövs rensning av cache och data. Om dessa procedurer misslyckas kan avinstallering av appen bara lösa problemet.

 1. Gå till Inställningar.
 2. Application Manager.
 3. Svep till fliken Alla.
 4. Hitta och knacka på misstänkta appar.
 5. För att inaktivera det, tryck på Avaktivera-knappen.
 6. Klicka på Rensa cache och Rensa dataknappar.
 7. Eller tryck på Avinstallera-knappen för att ta bort den från telefonen.

För att bekräfta om tredjepartsappar orsakade frysningen, rekommenderar vi att du startar upp telefonen till Safe Mode.

Maskinvaruproblem

Syftet med den här felsökningshandboken är att avgöra vad som verkligen orsakar problemet. Efter att ha utfört procedurerna och problemet fortfarande kvarstår, kan det vara hårdvaran som orsakar det. Det finns många saker att göra för att felsöka hårdvaruproblem men alla är bara anpassade för att ogiltiga garantin, så de är värdelösa om du inte är en auktoriserad tekniker.

Därför rekommenderar vi ägarna att ta telefonen till sin leverantör och rapportera problemet. Låt auktoriserad tekniker kontrollera det. Om det är över ekonomisk reparation, bör en ersättningsenhet tillhandahållas. Det är anledningen till att vi inte vill att du ska vidröra hårdvaran för problem som denna eftersom så länge du inte rotade din telefon eller installerade anpassade ROM: er kan du alltid kräva en ersättning.

Har du problem med din telefon?

Berätta om dem genom att maila oss till [e-postskyddad] Se till att inkludera så mycket information som möjligt så att vi kan förstå problemet väl och hitta de bästa lösningarna för dig. Om du kan dela en skärmdump eller två skulle det vara bättre.

Vi kanske inte kan svara på varje e-postmeddelande vi får, men vi kan vara säker på att vi läser dem ... ja, alla, även om vissa ser ut som skräppost.