Samsung Galaxy S4 ficklampoläge Problem

Ett meddelande skickades till oss via The Droid Guy Mailbag om ett problem med Samsung Galaxy S4 ficklampa. E-postmeddelandet lyder: ” Min ficklampa fungerar inte. Det fungerade helt okej tidigare, men nu, även med ficklampa på eller i autoläge i mörkt område, fungerar det inte. ”

Möjliga orsaker till Samsung Galaxy S4 ficklampoläge Problem

Problemet kan utlösas av något av följande:

  • Glitch i systemet
  • Rouge tredjepartsappar
  • Fel i enhetens inbyggda sensorer
  • Fel i enhetens ficklamparmaskinvara

Hur du löser problemet med Samsung Galaxy S4 ficklampa

Här är de möjliga sätten att lösa problemet med Galaxy S4 ficklampa:

1. Starta om telefonen

Håll fast i telefonens ström / lås-knapp för att utlösa en mjuk återställning eller omstart. Detta kommer sannolikt att lösa problemet om det bara är ett mindre problem. Men om felet är mer allvarligt kan detta bara fungera som en tillfällig lösning eller annars kommer det inte att göra någonting alls.

2. Inaktivera Autoläge

Inaktivera autoläget för din ficklampa-app. Aktivera det sedan manuellt. Det här är ett sätt att testa om det finns en defekt i sensorerna på din telefon eller om det finns ett fel i din autos läge.

3. Installera en annan ficklampa-app

Inaktivera din ficklampa-app tillfälligt och installera en annan via Google Play-butiken. Använd den som du har laddat ner för att testa om problemet är relaterat till din aktuella ficklampa-app.

4. Ta bort alla skyddsfilmer som täcker sensorerna

Ibland kan en skyddande film placerad framför sensorerna utlösa besväret. Ta bara bort den om du misstänker att det är den som hindrar din Galaxy S4-sensors funktion.

5. Använd ficklampan i säkert läge

Starta din Smartphone under Safe Mode. Därifrån aktiverar du din aktie ficklampa-app. Om den fungerar normalt i det läget orsakar en tredjepartsapp sannolikt all förödelse. Men om problemet kvarstår kan det redan vara relaterat till maskinvaran på din enhet.

Om problemet spåras till en tredjepartsapp, avinstallera helt enkelt programmet som orsakar problemet. Låt din Samsung-enhet kontrolleras av en auktoriserad tekniker för problem med maskinvaran.

6. Ta en bild med kameraflampa

Detta är ett annat sätt att testa om felet ligger i maskinens hårdvara. Om blixten inte fungerar tittar du antagligen på hårdvaruproblem. När du har bekräftat att detta är fallet, ta det till en pålitlig tekniker.

7. Utför en fabriksåterställning

En fabriksåterställning kommer troligt att lösa alla problem som är anslutna till programvaran på din enhet. Detta kommer att fixa alla dina skadade systemfiler helt och ta bort eventuella buggar som finns kvar av tredjepartsappar. Men avvägningen är att den också kommer att ta bort alla dina lagrade data och inställningar, så se till att du har säkerhetskopierat din Galaxy S4 innan du gör detta.

Skicka e-post till dina Android-frågor

För fler frågor om Android-enheter, maila oss på [e-postskyddad].