Samsung Galaxy S4 Autorotera fungerar inte

Om din Samsung Galaxy S4 Auto-Rotate-funktion inte fungerar kan den möjliga orsaken till problemet vara något av följande:

  • Funktionen Galaxy S4 Auto-Rotate kan vara inaktiverad
  • Kalibrering kan behövas
  • Det finns ett möjligt problem med Touchwiz
  • Det kan finnas ett fel i telefonens system
  • Maskinvarorelaterat problem

Lösning på Galaxy S4 Auto-Rotate Problem

Här är de olika lösningarna som du kan använda för att lösa problemet:

1. Aktivera Galaxy S4 Auto-Rotate-funktionen

Detta är ett mycket uppenbart svar, men även om du är säker på att funktionen är aktiverad är det fortfarande värt det att kontrollera dess inställningar. Det beror på att det finns tillfällen när funktionen eller någon annans knep med din telefon kan ha stängts av av misstag.

För att aktivera det, gå bara till Inställningar . Gå sedan till skärmen under valet Mina enheter . Rulla ner till skärmavsnittet och se till att alternativet Auto-Rotate Screen är aktivt eller markerat.

Observera att även om du redan har hittat det aktiverat, avmarkerar du bara och kontrollerar det igen för att uppdatera dina telefoninställningar.

2. Kalibrera telefonen

Ett annat sätt att lösa problemet är genom gyroskopisk kalibrering . Men innan du utför detta, se till att Auto Rotate-skärmen är avmarkerad (använd metoden som presenteras ovan för att komma åt den).

Gå till Inställningar . Bläddra sedan ned till avsnittet Inmatning och kontroll på fliken Mina enheter och tryck på Rörelser och gester . Välj gyroskopisk kalibrering. Placera sedan din enhet på en jämn yta, som ovanpå ett bord. Slutligen, tryck på Kalibrera- knappen och vänta på att avsluta. Glöm inte att aktivera funktionen Auto-Rotate Screen när du är klar med kalibreringen.

3. Ladda ner ett alternativ till TouchWiz

TouchWiz är ibland känt för att orsaka problem som detta. Så om du tror att det orsakar felet, ladda ner ett alternativ via Google Play Store som Next Launcher 3D eller andra. Men om du vill hålla fast vid TouchWiz, installerar du det bara igen genom Google Play Store.

4. Starta om och ta bort Rouge-appar

Om du startar om telefonen hjälper det ibland att uppdatera systemet, så prova det. Om problemet kvarstår, leta efter misstänkta appar eller försök att identifiera de appar som du senast installerade innan problemet inträffade. Inaktivera dem ett tag och utför steg 1 och / eller steg 2 i detta avsnitt. Observera om problemet fortfarande finns. Du kan också bestämma om det finns appar som stör din normala funktion genom att starta den under Safe Mode. Testa sedan funktionen där.

5. Återställ fabrik

Om allt annat misslyckas efter att ha utfört alla lösningar som nämns här, utför en fabriksåterställning som gör att telefonen återgår till sina ursprungliga inställningar. Se till att du har säkerhetskopierat alla dina uppgifter men innan detta eftersom du är säker på att du tappar all data som du har installerat där.

6. Gå till ett Samsung Repair Center

Om du upplever ofta överhettning med din enhet kan detta utlösa Galaxy S4 Auto-Rotate-problemet. Det finns en chans att din hårdvara redan är problemet. Om detta är fallet, sök hjälp av en professionell tekniker.

Mejla oss

För fler frågor eller tips som du vill dela, skicka gärna e-post till oss via [e-postskyddad].