Samsung Galaxy S2 SMS-bilder kommer inte att laddas ner

“Min Samsung Galaxy S2 har problem med att ladda ner bilder skickade via SMS. Finns det ett sätt att lösa det här problemet? ”Det här var meddelandet som skickades till oss på The Droid Guy Mailbag.

Baserat på Android Central-forumet är här flera sätt att lösa problemet där Galaxy S2 SMS-bilder inte laddas ner:

1. Se till att mobildata är på

Innan du gör något annat, kolla om dina mobildata är på. I grund och botten använder SMS bara mobildata, så om den inte är aktiverad kommer du troligtvis att ha problem med att hämta bilder.

2. Stäng av autohämtningsfunktionen för multimediameddelanden (MMS)

Klicka på Inställningar i meddelanden-appen. Gå sedan till MMS. Därifrån, se till att Auto Retrieve är inaktiverat. Nästa gång du får en bild via SMS, allt du behöver göra är att trycka på Ladda ner och du bör kunna spara den på din enhet. Många användare sa att den här lösningen fungerade för dem.

3. Uppdatera dataprofil och PRL (Preferred Roaming List)

Enligt supportsidan för Sprint kan du göra detta genom att gå till Inställningar . Fortsätt till systemuppdateringar . Nästa skärm bör leda dig val som låter dig uppdatera din profil och PRL.

4. Återställ åtkomstpunktnamn (APN)

Gå till Inställningar. Gå sedan till Mobile Network Settings (Mobile Network Settings) . Knacka på åtkomstpunktnamn eller APN: er . Tryck på menyknappen och återställ till standard . Flera användare bekräftade också att detta fixade problemet.

5. Starta om telefonen

När du har använt någon av lösningarna ovan bör du alltid starta om telefonen om konfigurationerna inte gäller direkt.

6. Begär avsändaren att överföra foton en i taget

Vissa användare sa att problemet bara uppstår när de får flera SMS med bilder. Detta händer dock inte när bilder skickas en åt gången. Därför, om du kan be avsändaren att skicka bara en bild per textmeddelande, gör det.

7. Observera telefonen i säkert läge

Starta om telefonen i säkert läge och se om problemet fortfarande finns. Om problemet inte uppstår i det läget måste det finnas en tredje parts app som stör din normala funktioner. Försök hitta den och avinstallera den från din enhet. Men om problemet fortfarande finns finns det en möjlighet att ett hårdvaru- eller firmwareproblem orsakar det.

8. Gör en fabriksåterställning

Säkerhetskopiera din enhet. Gör sedan en fabriksåterställning från återställningsläge Om du inte kan hitta källan till problemet och alla lösningar som nämns här misslyckades med att lösa ditt problem.

9. Torka av cache-partition

Du kan också torka av cache-partitionen om Factory Reset inte klipper den. Detta finns också i återställningsläget .

10. Rotera och blixt din firmware

Om du misstänker att en ny Android-uppdatering orsakar problemet finns det tre sätt att lösa det. Den ena är genom att vänta på en ny uppdatering som innehåller en fix, ta med din telefon till en betrodd Android-tekniker, eller root, flash och installera en anpassad ROM till din telefon helt själv.

Mejla oss

För fler frågor relaterade till Android-enheter, skicka dem till oss på [e-postskyddad].

Källor: Android Central, Sprint