Samsung Galaxy S2-problem, fel, frågor och lösningar [Del 25]

Hej killar, välkommen till den 25: e delen av vår Samsung Galaxy S2 Problemserie. Det finns 11 problem jag behandlade i det här inlägget som de flesta av dem vi antagligen har tagit upp i våra tidigare publikationer. Vi fortsätter att göra detta eftersom det fortfarande finns många användare som mailade oss om deras oro och detta är vårt sätt att svara på dessa e-postmeddelanden.

Vi vill ge ett mer personligt tillvägagångssätt när vi tillhandahåller hjälp till våra läsare men vi uppmanar dig att också bläddra igenom befintliga lösningar. Vi skapade ett index över alla problem, felsökningsguider, hur tos och tutorials så det skulle vara lättare för dig att hitta dina problem. Så besök vår Samsung Galaxy S2 felsökningssida eftersom vi redan har publicerat 24 delar före detta inlägg.

Som vanligt, skicka gärna e-post till oss på [e-postskyddad] för din oro eller lägg upp på vår Facebook-vägg och / eller Google+ sida.

Galaxy S2 startas inte efter laddning över natten

Problem : Hej, jag hoppas att du kan hjälpa mig! Min S2 lämnades på laddning över natten som vanligt; på morgonen visade det initialt att det inte laddades, sedan att det var på 59%, sedan blev skärmen svart och telefonen skulle inte ladda eller slå på, men blev varm. Laddningsikonen visades inte på skärmen när den anslutits via laddaren. Har kontrollerat att laddaren fungerar genom att testa med en annan telefon. Antagit att det var batteriet och köpte ett nytt. När det nya batteriet är insatt blir telefonen varm, har en svart skärm men laddningsikonen visas inte. Det går slut på idéer nu! Antag att jag verkligen måste byta ut den men jag vill bara hämta allt från min telefon innan den går till mobil himmel. - Carol

Förslag : Hej Carol. Baserat på din beskrivning av problemet låter det som om problemet är med USB-laddningsporten. Detta är en vanlig fråga med Galaxy S2 men det händer sällan med senare flaggskepp. Det finns en möjlighet att en av de elektroniska komponenterna stekt. Eller om det också kan vara bara en mindre hårdvarufel. Så innan något annat, prova dessa steg:

 1. Ta bort batteriet.
 2. Håll ned strömbrytaren i en minut för att tömma lagrad elektricitet från kondensatorerna.
 3. Sätt tillbaka batteriet och bakstycket.
 4. Försök att slå på telefonen.
 5. Om den vägrade att slå på normalt håller du ner menyknappen och slår på telefonen för att försöka starta i säkert läge.
 6. Om Safe Mode misslyckades trycker du och håller ner volym upp- och hemtangenterna och slå sedan på telefonen för att försöka starta i återställningsläget.
 7. Om både Safe Mode och Recovery Mode misslyckades är det vid denna tidpunkt logiskt att tro att det verkligen är ett hårdvaruproblem.

Att byta ut USB-laddningsporten kommer att lösa problemet, men du måste anställa en tekniker. Om dina data är värda utgifterna för att fixa den, gå vidare. Annars är det dags att du köpte en ny eller uppgraderar till senare Galaxy-modeller.

Galaxy S2 Bluetooth startas inte

Problem : Min Galaxy S2 Bluetooth slås inte på. Detta började för ungefär en vecka sedan och det skulle slås på efter flera försök men kommer nu inte att slås på alls. Att skjuta på / av-fältet i inställningarna eller välja Bluetooth-ikonen i neddragningsfältet gör ingen skillnad.

Lösning : Det är bara ett mindre problem och det händer hela tiden inte bara till Galaxy S2s utan även till andra enheter. Det finns två sätt att lösa problemet, det första är att starta i säkert läge och det andra genom att starta i återställningsläge.

Säkert läge

 1. Ta bort batteriet från telefonen.
 2. Sätt tillbaka batteriet.
 3. Håll menyknappen intryckt.
 4. När du håller in menyknappen, slå på enheten.
 5. När du ser låsskärmen kan du släppa menyknappen.
 6. "Safe mode" visas i det nedre vänstra hörnet.
 7. Försök nu att slå på Bluetooth.

Om den här proceduren misslyckades är problemet mer än bara ett mindre fel. Men oroa dig inte, nästa förfarande tar hand om det.

Återställningsläge

 1. Stäng av telefonen.
 2. När telefonen är avstängd håller du in Volym upp-knappen och Hem-knappen och håller sedan ner strömbrytaren. Du kommer att se skärmen för återställning av Android.
 3. Rulla till Wipe Data / Factory Reset med volym upp- eller nedåtangenterna. Välj med strömbrytaren.
 4. Rulla ner till Ja, Ta bort användardata och välj den.
 5. Tillbaka på den första skärmen bläddrar du ner till Wipe Cache Partition och väljer den.
 6. Din fabriksinställning är nu klar.
 7. Gå till Starta om systemet nu för att starta om telefonen.

Galaxy S2 fastnat på laddningsläge

Problem : Hej Harold, har ett problem med min S2. Det visar att telefonen är i laddningsläge när den är ansluten, men så fort jag sätter på den kommer den att gå igenom den initiala PÅ-fasen, men så fort den kommer till HEMSKÄRMEN stängs den helt av och går tillbaka till laddningsläget på sin egen. Det gör det varje gång jag försöker slå på det. Några förslag.

Lösning : Det är inte en vanlig fråga men jag känner till några S2-ägare som också har upplevt detta problem. Saken är att det kan orsakas av en fast programfel eller ett mindre hårdvaruproblem. Allt du behöver göra är att komma ihåg när det först inträffade och hur.

Om det hände efter att du laddat telefonen kan du försöka kontrollera om det finns smuts i laddningsporten eller om det finns en böjd stift. Om inte, är det förmodligen ett firmwareproblem.

Försök göra mjuk återställning först innan du försöker andra felsökningsförfaranden:

 1. Ta bort bakstycket och dra ut batteriet medan telefonen är på.
 2. Tryck på och strömbrytaren i en minut.
 3. Sätt tillbaka batteriet och sedan på baksidan.
 4. Slå nu på telefonen och se om den fortfarande går tillbaka till laddningsläget när den når hemskärmen.

Om problemet kvarstod är det dags att du rensar alla cachar eftersom vi inte vet vilken som orsakar problemet.

 1. Stäng av telefonen.
 2. När telefonen är avstängd håller du in Volym upp-knappen och Hem-knappen och håller sedan ner strömbrytaren. Du kommer att se skärmen för återställning av Android.
 3. Rulla till Wipe Data / Factory Reset med volym upp- eller nedåtangenterna. Välj med strömbrytaren.
 4. Rulla ner till Ja, Ta bort användardata och välj den.
 5. Tillbaka på den första skärmen bläddrar du ner till Wipe Cache Partition och väljer den.
 6. Din fabriksinställning är nu klar.
 7. Gå till Starta om systemet nu för att starta om telefonen.

Galaxy S2 WiFi startas inte

Problem : Hej, jag heter Luciana. Det har uppmärksammats att min Samsung Galaxy S2 upplever några tekniska svårigheter. Mer specifikt vägrar Wi-Fi att slå på och visar ett felmeddelande när detta försöks. Jag skulle vilja veta proceduren för att lösa sådana problem eller vem jag ska kontakta för att fixa det. Tack, Luciana .

Relaterat problem : Dear Sir, jag vill informera dig i kväll om problemet med min galax s2. När jag började använda min mobiltelefon inser jag att min wi-fi och Bluetooth-nätverk inte fungerar och på grund av det lyckas jag ladda ner wifi och Bluetooth-reparationsprogramvara om det skulle kunna lösa problemet.

Men bortsett från att all denna programvara inte kan ansluta dem. När jag försöker ansluta wifi, vad som verkar är wifi-fel men för Bluetooth, när jag försöker fiktion det, ser jag ingenting alls så jag vill informera u att göra något åt. Hoppas på att höra form u snart.

Lösning : Det är bara ett mindre problem och för det mesta kan det hända att telefonen startas om. Så om du inte har provat det ännu, gör det. Men du vet vad, det kunde ha varit bättre om du inkluderade det faktiska felmeddelandet du fick. Köp ändå, om omstart misslyckades med att åtgärda problemet, försök att starta upp telefonen i säkert läge och försöka vända WiFi därifrån.

 1. Ta bort batteriet från telefonen.
 2. Sätt tillbaka batteriet.
 3. Håll menyknappen intryckt.
 4. När du håller in menyknappen, slå på enheten.
 5. När du ser låsskärmen kan du släppa menyknappen.
 6. "Safe mode" visas i det nedre vänstra hörnet.
 7. Försök nu slå på WiFi.

Om du framgångsrikt har aktiverat WiFi i säkert läge, låt strömbrytaren vara på och starta till normalt läge. Du kommer nu att kunna slå på eller stänga av den. Men om det misslyckades måste du utföra fabriksinställning men glöm inte att säkerhetskopiera alla dina data först.

 1. När telefonen är på tar du bort bakstycket och sedan batteriet.
 2. Håll strömbrytaren intryckt i cirka 30 sekunder.
 3. Sätt tillbaka batteriet och slå på telefonen.

Om telefonen fortfarande vägrar att starta upp efter detta, följ sedan nästa procedur.

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in både Volym upp och Volym ned samtidigt.
 3. Tryck bara på strömbrytaren tills telefonen vibrerar en gång och släpp sedan bara strömbrytaren.
 4. Fortsätt att hålla volym upp och volym ned knapparna tills skärmen för Android Systemåterställning visas.
 5. Tryck på Volym ned-knappen för att markera torka data / fabriksåterställning.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen för att markera Ja - Ta bort alla användardata.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om.

Galaxy S2 Quick Battery Drain Network Issue

Problem :

 1. Batteriet går till 0 inom 3 timmar även efter full laddning.
 2. Telefonen kan inte fånga mobilnätet och jag får meddelandet att sätta SIM-kortet även om SIM-kortet redan är in.

Snälla hjälp. Tack, Ashok .

Lösning : Om du kan lösa problemet med SIM-kortet skulle problemet med den snabba batteriladdningen bara försvinna. Så ta bort SIM-kortet först och torka dess kontakter med en ren, torr trasa. Sätt sedan tillbaka den i luckan och se till att den är korrekt placerad. Om telefonen fortfarande inte kan upptäcka SIM-kortet efter det, ring din leverantör och be om ett nytt SIM-kort eftersom det du redan har är skadat.

Återigen, om du kan lösa problemet med SIM-kortet, kommer det andra problemet också att åtgärdas. Om batteriet emellertid fortfarande tappas snabbare än tidigare, även om telefonen nu kunde upptäcka SIM-kortet, kan du försöka stänga alla appar som körs i bakgrunden. Stäng av mobildata, Bluetooth och WiFi om de inte används. Om problemet kvarstår är det dags att fabriksåterställs för att föra tillbaka telefonen till dess ursprungliga inställningar.

Galaxy S2 kommer inte att slås på

Problem : Mina döttrar Samsung Galaxy S2 startar inte. Hon slog på musikspelaren, tryckte på play för en låt och ungefär 5 sekunder senare gjorde det ett konstigt ljud och stängde av. Nu kan vi inte få det att starta. Vi försökte ta ut batteriet och sätta tillbaka det igen, försökte trycka på start- och volymknapparna för att få det till hemskärmen men ingenting fungerar, förutom att när batteriet är i det vibrerar det en gång per sekund. Finns det något vi kan göra hemma för att lösa problemet? Tack, Trish .

Lösning : Trish, eftersom vi egentligen inte vet vad som orsakade detta problem, låt oss försöka ta ut alla möjliga felsökningsförfaranden som börjar med mjuk återställning:

 1. Ta bort batteriet.
 2. Tryck och håll in strömbrytaren i en minut.
 3. Sätt tillbaka batteriet.
 4. Försök att slå på telefonen.

För mindre problem är denna procedur mycket effektiv. Om problemet kvarstår efter det kan du försöka starta upp telefonen i säkert läge.

 1. Ta bort batteriet från telefonen.
 2. Sätt tillbaka batteriet.
 3. Håll menyknappen intryckt.
 4. När du håller in menyknappen, slå på enheten.
 5. När du ser låsskärmen kan du släppa menyknappen.
 6. "Safe mode" visas i det nedre vänstra hörnet.

Om telefonen startar upp i säkert läge orsakas problemet av antingen en tredjepartsapp eller en fast programfel. Försök att starta normalt och om telefonen fortfarande vägrade att göra det, finns det inget annat sätt att fixa det här än fabriksinställning.

 1. När telefonen är på tar du bort bakstycket och sedan batteriet.
 2. Håll strömbrytaren intryckt i cirka 30 sekunder.
 3. Sätt tillbaka batteriet och slå på telefonen.

Om telefonen fortfarande vägrar att starta upp efter detta, följ sedan nästa procedur.

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in både Volym upp och Volym ned samtidigt.
 3. Tryck bara på strömbrytaren tills telefonen vibrerar en gång och släpp sedan bara strömbrytaren.
 4. Fortsätt att hålla volym upp och volym ned knapparna tills skärmen för Android Systemåterställning visas.
 5. Tryck på Volym ned-knappen för att markera torka data / fabriksåterställning.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen för att markera Ja - Ta bort alla användardata.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om.

Om enheten inte kunde starta i säkert läge eller om problemet återkom efter återställningen är det dags att telefonen kontrolleras av en tekniker.

Galaxy S2 stängs av, kan inte kännas igen av datorn

Problem : Hej, jag hittade din sida online, min flickvän har problem med sin telefon. Eftersom vi har använt utorrent för att ladda ner filmer har hennes telefon agerat konstigt. Precis som idag står det att det är 100% laddat så vi slår på det, sedan efter cirka 20-30 sekunder stängs det av själv och säger att det inte finns någon batterikraft ... .. Eftersom detta problem har kommit kommer min dator inte längre att välja det upp för att ta bort filmer. Finns det råd eller hjälp för detta problem. Tack för all hjälp Karl .

Lösning : Karl, ett sätt att bekräfta om det verkligen var uTorrent som orsakade detta problem är att starta upp telefonen i säkert läge. Men ladda först telefonen och slå inte på den förrän den visar 100%.

Om problemet fixades i säkert läge, finns det ingenting vi kan göra åt appen men avinstallera den. Men om batteriet fortfarande tappas snabbare även i säkert läge, finns det en chans att batteriet behöver bytas ut eller att det är problem med USB-laddningsporten. För att undersöka ytterligare, utför fabriksåterställning för att se om problemet fortfarande uppstår efter det. Om inte, var det allt på grund av appar, data, cacheminne och firmware. Annars måste du kontrollera telefonen av en tekniker.

Galaxy S2 Messaging-app har slutat

Problem : Min telefon (Samsung S2) har slutat sms och samtalsloggarna är inte tillgängliga. Lagringsutrymmet var fullt som jag har sorterat ut men jag kan fortfarande inte text. Meddelandet kommer upp som säger att meddelanden har slutat. Och ibland har meddelandet android.com.phone slutat? Hjälp snälla. Tack, Lucy .

Lösning : Hej Lucy, tack för att du tillhandahåller nödvändiga detaljer. Du förstår, det är mer än bara meddelanden-appen kraschar. Det kan vara ett litet problem med den fasta programvaran som måste sorteras och du kan göra det bara med fabriksåterställning. Jag vet att det är ett generellt felsökningsförfarande men det finns inget vi kan göra och att vi verkligen inte vet vilken förinstallerad app som orsakar problemet. Naturligtvis måste du säkerhetskopiera dina data först.

 1. När telefonen är på tar du bort bakstycket och sedan batteriet.
 2. Håll strömbrytaren intryckt i cirka 30 sekunder.
 3. Sätt tillbaka batteriet och slå på telefonen.

Om telefonen fortfarande vägrar att starta upp efter detta, följ sedan nästa procedur.

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in både Volym upp och Volym ned samtidigt.
 3. Tryck bara på strömbrytaren tills telefonen vibrerar en gång och släpp sedan bara strömbrytaren.
 4. Fortsätt att hålla volym upp och volym ned knapparna tills skärmen för Android Systemåterställning visas.
 5. Tryck på Volym ned-knappen för att markera torka data / fabriksåterställning.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen för att markera Ja - Ta bort alla användardata.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om.

Galaxy S2 debiteras inte eller slås på

Problem : Hej, jag letade efter varför min Samsung S2 inte skulle slå på och jag såg din webbplats. Jag undrade om det skulle vara samma problem som nummer ett. Jag ansluter min laddare och den visar batteriikonen i bara 2 sekunder och den stängs av. Jag anslöt den till min dator och det gjorde samma sak. Så jag undrade om det är att mitt batteri är skadat och jag borde få ett nytt batteri. Vänligen meddela mig så snart som möjligt! Tack!

Lösning : Jag vet att det låter otroligt ibland, men för det här problemet, försök först göra den mjuka återställningen. Ta bort batteriet och håll sedan in strömbrytaren i en minut för att tömma lagrad el. Sätt tillbaka batteriet och försök att slå på telefonen. Om telefonen slås på finns det en stor chans att den laddas. Men om det inte beror på brist på ström, låt telefonen vara av och försök att ladda den.

Det finns ingen garanti för att ett nytt batteri är lösningen på detta problem. Men om du kunde låna från någon skulle det vara till hjälp att utesluta den möjligheten. Den andra misstänkte är USB-laddningsporten, som tar emot ström från nätadaptern och skickar den till batteriet. Om det är den problematiska komponenten, måste du verkligen få telefonen kontrollerad av en tekniker.

E-postmeddelanden stoppade uppdatering på Galaxy S2

Problem : Hej, min e-post på S2 fungerade bra, men nyligen slutade det uppdatera e-post. Det fortsatte att ge meddelandets användarnamn / lösenord felaktigt. Sedan raderade jag kontot och försökte ställa in konto igen. Nu ger det ett meddelande att det inte finns någon leverantör, kontakt finns, kontakta din operatör. Tack, Amit .

Lösning : Amit, det kunde ha varit till hjälp om du inkluderade vilken e-posttjänst du använder. Om du använder en leverans från din telefonleverantör för internettjänster, kontakta dem eftersom det är uppenbart att problemet är med inställningarna. Om du använder ett e-postmeddelande kopplat till ditt domännamn kan du hitta mer information via cPanel eller så kan du också kontakta din webbhotellleverantör.

Play Store-fel på Galaxy S2

Fel : Jag har problem med min telefon. Det blev stulet sedan ett par månader senare tillbaka, sedan har jag inte kunnat ladda ner några appar i play store de kommer upp felkod RPC: S-7 & AEC: 7 Jag har försökt allt jag vet för att korrigera detta men kan inte. Jag får dock webben. Det är en t-mobiltelefon men min tjänst är genom Walmart familjeplan t mobil. Kan du vara snäll och hjälpa mig? Tack så mycket.

Lösning : Jag har personligen stött på det här felmeddelandet innan och det finns två sätt du kan hantera det. Ta först bort Google-kontot som du använde i Play Store och lägg bara till det. Det tar vanligtvis hand om det här problemet. Men om det kvarstår måste du rensa cache och data i Play Store och avinstallera uppdateringarna.

 1. På inställningsmenyn trycker du på Apps eller Application Manager.
 2. Kontrollera att fliken Alla är markerad.
 3. Hitta och tryck på Play Store.
 4. Tryck på Rensa cache och Rensa data.
 5. Tryck nu på Avinstallera uppdateringar.
 6. Starta om telefonen.
 7. Lägg till ditt konto igen.

Engagera med oss

Skicka oss gärna dina frågor, förslag och problem du har stött på när du använder din Android-telefon. Vi stöder alla Android som finns tillgängliga på marknaden idag. Och oroa dig inte, vi debiterar inte ett enda öre för dina e-postmeddelanden. Skicka e-post till oss när som helst. Vi läser varje e-postmeddelande men kan inte garantera ett svar. Slutligen, om vi kunde hjälpa dig, snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela våra inlägg med dina vänner eller besöka vår felsökningssida. Tack.