Samsung Galaxy Note 9 upptäcks inte eller identifieras av PC

Oavsett om du har installerat drivrutinerna för Samsung Galaxy Note 9 på din PC eller inte, bör den fortfarande kunna upptäcka när telefonen är ansluten via USB-kabeln. Upptäckt och erkännande är olika. Din telefon kanske upptäcks men inte igenkänns men om den inte upptäcks skulle den säkert inte identifieras. Självfallet måste en telefon upptäckas först innan den känns igen.

I det här inlägget hjälper jag dig att felsöka din Galaxy Note 9 som antingen inte upptäcks eller känns igen av din dator. Jag kommer också att tillhandahålla de mest praktiska felsökningsförfarandena så att du kan få din telefon att fungera med din dator. Om du är en av ägarna till den här enheten och för närvarande har liknande problem kan du fortsätta läsa eftersom den här artikeln kanske kan hjälpa dig.

Men innan någonting annat, om du har ett annat problem med din telefon, gå till vår felsökningssida eftersom vi redan har behandlat hundratals problem rapporterade av ägarna. Oddsen är att det redan finns befintliga lösningar på vår webbplats eller åtminstone finns det liknande problem som vi redan har fixat. Så försök att hitta de som liknar eller är relaterade till ditt problem. Om du behöver ytterligare hjälp kan du dock kontakta oss genom att fylla i vårt frågeformulär för Android-frågor.

Vad du ska göra om din Galaxy Note 9 inte upptäcks av din dator

I det här fallet är det möjligt att kabeln är trasig eller att det finns problem med telefonens laddningsport eller datorns USB-port. Tydligen vet vi inte vad problemet egentligen är så vi måste göra några felsökningsförfaranden. Här är vad du bör göra ...

 1. Se till att du använder OEM-kabeln - det finns tredjepartskablar som inte är ordentligt byggda så anslutningen kan vara lös eller felaktig. Uteslut denna möjlighet omedelbart med endast den ursprungliga kabeln.
 2. Anslut kabeln till en annan USB-port - i en dator finns det åtminstone fyra USB-portar så du bör prova var och en av dem för att veta om problemet är en av dessa portar. Visst kan de inte skadas på en gång. Så om problemet verkligen är med USB-porten, så kan du så småningom fortfarande få din dator att upptäcka din telefon.
 3. Prova att ladda din telefon med samma kabel - ett sätt att fysiskt kontrollera kabeln är genom att ladda din telefon. Om det finns någon paus någonstans bör din telefon inte laddas lika bra, men om den laddas kan du vara säker på att kabeln är bra.
 4. Kontrollera telefonens laddningsport - när du har kontrollerat att datorns USB-port fungerar korrekt och att kabeln inte är trasig är nästa sak du bör kontrollera laddningsporten på din telefon för att se om det finns något som hindrar anslutningen. Om det finns främmande föremål i det, bli av med att lösa problemet.

Efter att ha gjort dessa saker är jag säker på att du kan få din Galaxy Note 9 att upptäckas av din dator om naturligtvis laddningsporten på din telefon redan är skadad och måste bytas ut.

Vad du ska göra om din Galaxy Note 9 inte känner igen din dator

Återigen kan telefonen upptäckas av din dator men inte kännas igen och om detta är fallet är problemet inte med maskinvaran på någon av enheterna, det är ett drivrutinproblem.

Drivrutiner är en liten mjukvara som gör att en hårdvara blir igenkänd av datorn förutsatt att de är korrekt installerade. Här är vad du ska göra om din Galaxy Note 9 inte känner igen din dator.

 1. Gå till Samsungs webbplats.
 2. Hitta stöd för Galaxy Note 9 och ladda ner dess drivrutiner. Ännu bättre, ladda ner Samsung Smart Switch och installera den på din PC. Den innehåller redan alla drivrutiner som är nödvändiga för att få din Note 9 igenkänd av din dator.
 3. Efter installationen av Smart Switch kan du redan ansluta telefonen till datorn och den bör upptäckas efter några sekunder. Om det fortfarande inte är det, starta om datorn och det borde fungera efter det.

Jag hoppas att detta sätt att lägga till har hjälpt dig på ett eller annat sätt. Snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela detta inlägg till dina vänner eller personer som också kan ha liknande problem. Tack för att du läser!

RELEVANTA POSTER:

 • Hur man ringer ett konferenssamtal på Samsung Galaxy Note 9
 • Samsung Galaxy Note 9-skärmen är svart men den är fortfarande påslagen
 • Hur du fixar Samsung Galaxy Note 9-skärmen sover inte vid laddning
 • Hur du säkerhetskopierar data från en Samsung Galaxy Note 9 med en skärm som inte fungerar
 • Cirkel med horisontell linje genom den på Samsung Galaxy Note 9

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.