Samsung Galaxy Note 9: Safe Mode, Torka cache-partition och återställ applikationer

En av orsakerna till problem med dina smartphones är några applikationer du installerade. Det finns tillfällen då enheten inte startar eftersom det finns appar som fortsätter att hänga. Frågor som detta är av mindre karaktär men de uppstår till och med för de mest kraftfulla smartphones på marknaden idag som den nya Samsung Galaxy Note 9.

Det är viktigt att du vet hur du startar om telefonen i säkert läge eftersom du kommer att behöva den om problemet orsakas av tredjepartsapplikationer. Du måste också veta hur du tar bort systemcachen, eftersom det finns tillfällen att dessa små tillfälliga filer skadas och blir föråldrade, vilket kan leda till prestandaproblem.

Dessutom är det tillrådligt att veta hur man återställer applikationer oavsett om de är tredje parter eller förinstallerade eftersom det är det bästa alternativet när problem uppstår på grund av vissa problem med appar. Jag kommer att gå igenom dig hur du gör dessa förfaranden så fortsätt att läsa eftersom det här inlägget kan hjälpa dig på ett eller annat sätt.

Innan något annat, om du har andra problem med din telefon, se till att du kommer till vår felsökningssida för vi har redan tillhandahållit lösningar på hundratals problem rapporterade av våra läsare. Oddsen är att vi kanske redan har tillhandahållit en lösning på det problem du för närvarande har så försök att hitta problem som liknar din på den sidan och känn dig fri att använda de lösningar vi föreslog. Om de inte fungerar eller om du behöver ytterligare hjälp, fyll i vårt frågeformulär för Android-frågor och tryck på skicka för att kontakta oss.

Så här startar du om Samsung Galaxy Note 9 i säkert läge

Alla appar och tjänster från tredje part kommer att tillfälligt inaktiveras när du startar upp telefonen i säkert läge. Den här proceduren är mycket viktig vid felsökning av problem där telefonen inte kan köras i normalt läge.

I frågor där enheten går så långsamt kan du också använda den här metoden för att observera din telefon för att veta om den fortfarande fungerar perfekt när alla tredje parter är inaktiverade. Samma sak gäller om du är hemsökt av popup-fönster som ofta är inbäddade i eller orsakade av appar som är fyllda med en massa annonser eller skadlig programvara.

Så här startar du om din Galaxy Note 9 i Safe Mode ...

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömbrytaren förbi skärmen med modellnamn som visas på skärmen.
 3. När SAMSUNG visas på skärmen, släpp strömbrytaren .
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. När Safe-läget visas i skärmens nedre vänstra hörn, släpp knappen Volym ned .

När din telefon har körts i det här läget, observera den noggrant och jämför dess prestanda när den körs i normalt läge. Vanligtvis, om problemet beror på tredje parter, kommer din telefon att gå snabbare och smidigare i det här läget.

Hur man torkar cache-partition av Samsung Galaxy Note 9

Det finns tillfällen då din telefon har vissa firmwareproblem som du egentligen inte behöver återställa den. Att torka bort innehållet i cache-partitionen kan vara tillräckligt för att få det till sin vanliga funktion. Att torka av cachepartitionen kommer att ta bort systemcachen, vilket kan ha skadats av någon anledning. Dessa filer kan vara små och tillfälliga men de kan orsaka mycket problem för din telefon om de blir skadade eller blir föråldrade. Det är därför det är tillrådligt att torka bort cache-partition av din telefon då och då. Och du behöver inte göra en säkerhetskopia av dina viktiga filer och data eftersom de inte kommer att beröras. Så här gör du:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp- knappen och Bixby- tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. Släpp alla tre nycklar när Android-logotypen visas.
 4. Ett "Installera systemuppdatering" -meddelande visas i 30 - 60 sekunder innan Android-systemåterställningsmenyn visas.
 5. Tryck på Volym ned- knappen flera gånger för att markera torka cache-partitionen .
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned- knappen för att markera ja, dem och tryck på strömbrytaren för att välja.
 8. När torkcache-partitionen är klar markeras omstart av systemet nu .
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Det kan ta lite tid för din enhet att starta om efter att du har gjort det eftersom det kommer att bygga om raderad cache. Vänta bara på att det ska bli aktivt och fortsätt sedan din observation för att veta om problemet fortfarande kvarstår eller fixas.

Så här återställer du applikationer på din Samsung Galaxy Note 9

Att återställa en applikation betyder att rensa cache och data. Den här proceduren är mycket effektiv för att fixa app-relaterade problem och fel. Om du får ett fel som "Tyvärr har en app stannat" oftare än problemet är problemet med appen och den här proceduren är en perfekt lösning. Så här gör du på din Note 9:

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps- facket.
 2. Klicka på Inställningar > Appar .
 3. Klicka på önskad applikation i standardlistan.
 4. Om du vill visa förinstallerade appar trycker du på Meny > Visa systemappar .
 5. Knacka på Lagring > RENGÖR CACHE > RENA DATA > RADERA .

När du har gjort detta öppnar du appen du har problem med för att bekräfta om problemet är rätt. Om inte, och om du har att göra med en tredjepartsapp, kan du försöka avinstallera den för att ta bort alla dess associeringar med firmware och andra appar. Ladda sedan ner den från Play Store och installera om den igen.

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps- facket.
 2. Klicka på Inställningar > Appar .
 3. Klicka på önskad applikation i standardlistan.
 4. Om du vill visa förinstallerade appar trycker du på Meny > Visa systemappar .
 5. Peka på UNINSTALL > OK .

Eller så kan du också försöka hitta en uppdatering för det eftersom det finns tillfällen då app-problem beror på kompatibilitet ...

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps- facket.
 2. Tryck på Play Store > Menu > My Apps .
 3. För att automatiskt uppdatera appar, tryck på Meny > Inställningar > Auto-uppdatera appar .
 4. Välj ett av följande alternativ:
  • Tryck på Uppdatera [xx] för att uppdatera alla applikationer med tillgängliga uppdateringar.
  • Klicka på en enskild applikation och tryck sedan på Uppdatera för att uppdatera en enda applikation.

Jag hoppas att dessa enkla tutorials kan hjälpa dig att lösa problem med din nya Samsung Galaxy Note 9. Om du har andra problem som du vill dela med oss, känn dig fri att kontakta oss eller lämna en kommentar nedan.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.