Samsung Galaxy Note 9-fel: Tyvärr har kameran slutat

Felmeddelandet "Tyvärr har kameran stannat" är en av de vanliga popup-fönster du kan få då och då men till skillnad från de andra finns det alltid en möjlighet att problemet är mer än bara en appkrasch. Vi har stött på liknande problem tidigare med avancerade enheter som Galaxy S9 och Note 8. Det är inte omöjligt att din Samsung Galaxy Note 9 också kan stöta på samma felmeddelande.

Så i det här inlägget kommer jag att leda dig genom att felsöka din nya telefon som har felaktigt av "Kameran har stoppat" -felet. Vi kommer att försöka fastställa orsaken till problemet så att vi vet vad vi ska göra åt det. Så om du är en av ägarna till den här enheten och för närvarande har liknande problem kan du fortsätta läsa eftersom den här artikeln kan hjälpa dig på ett eller annat sätt.

Innan du går vidare, om du hittade det här inlägget eftersom du försökte hitta en lösning på ditt problem, kan du försöka besöka vår felsökningssida eftersom vi redan har åtgärdat de flesta vanliga rapporterade problem med telefonen. Vi har redan tillhandahållit lösningar på några av de problem som rapporterats av våra läsare, så försök att hitta problem som liknar dig och använda lösningarna vi föreslog. Om de inte fungerar för dig och om du behöver ytterligare hjälp, fyll i vårt frågeformulär för Android-frågor och tryck på skicka.

Hur felsöker du Galaxy Note 9 med felet “Camera has stop”?

När det gäller felsökning av en telefon med det här felmeddelandet är det bästa vi kan göra att utesluta möjligheten att det bara beror på ett problem med appen eller firmware. När du har felsökt enheten och problemet pekar på ett hårdvaruproblem, bör du ta tillbaka telefonen till butiken och få den ersatt. Samsung är villig att ersätta den med en ny enhet med tanke på att Note 9s kamera är en av försäljningsställena. Här är vad du bör göra för det här problemet ...

Rensa kamerans cache och data

Eftersom det är kameran som specifikt nämns i felmeddelandet är det det första vi måste gå efter. Vi måste återställa den så att den kommer till standardinställningar och konfiguration. Medan vi bara rensar kamerans cache och data, återställs alla andra tjänster som appen använder. Men oroa dig inte, ingen av dina bilder eller videor kommer att raderas om du gör det här ...

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps- facket.
 2. Klicka på Inställningar > Appar .
 3. Om du vill visa förinstallerade appar trycker du på Meny > Visa systemappar .
 4. Hitta och tryck på Camera .
 5. Knacka på Lagring > RENGÖR CACHE > RENA DATA > RADERA .

Efter detta öppnar du kameran för att veta om den fortfarande kraschar eller inte och om problemet inte är rätt, gå vidare till nästa lösning.

Starta om telefonen i säkert läge

Genom att göra detta inaktiverar du tillfälligt alla tredjepartsappar som kan ha något att göra med kameran som fortsätter att krascha. Som du vet är kameran en vanlig app eller tjänst. Varje applikation som gör att användare kan fånga bilder eller spela in videoklipp använder sig av standardkamera-appen och dess tjänster. Därför är det inte omöjligt att några av dem kan orsaka att en förinstallerad app kraschar. Så här kör du telefonen i säkert läge ...

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömbrytaren förbi skärmen med modellnamn som visas på skärmen.
 3. När SAMSUNG visas på skärmen, släpp strömbrytaren .
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. När Safe-läget visas i skärmens nedre vänstra hörn, släpp knappen Volym ned .

Medan din Note 9 är i detta läge, öppna kameran för att veta om den fortfarande kraschar eller inte. Om det fortfarande gör det, gå vidare till nästa lösning.

Radera systemcachen

Det är alltid möjligt att detta fel utlöses av någon skadad systemcache. Dessa filer skadas enkelt eller blir föråldrade när det finns en ny uppdatering. Det rekommenderas att ta bort systemcachen ibland för att se till att den som din telefon använder inte har problem. Jag har personligen stött på liknande problem tidigare som fixades genom att helt enkelt ta bort systemcachen. Det är vad jag vill att du ska göra i det här steget. Oroa dig inte, systemcachen som du raderade kommer att ersättas av en ny. Så här gör du;

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp- knappen och Bixby- tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. Släpp alla tre nycklar när Android-logotypen visas.
 4. Ett "Installera systemuppdatering" -meddelande visas i 30 - 60 sekunder innan Android-systemåterställningsmenyn visas.
 5. Tryck på Volym ned- knappen flera gånger för att markera torka cache-partitionen .
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned- knappen för att markera ja, dem och tryck på strömbrytaren för att välja.
 8. När torkcache-partitionen är klar markeras omstart av systemet nu .
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Om felmeddelandet "Tyvärr har kameran stannat" fortfarande visas även efter att du torkat cachepartitionen, har du inget annat val än att återställa telefonen.

Säkerhetskopiera dina filer och återställ din not 9

Det här är din sista utväg. Om kameran fortsätter att krascha även efter detta kan problemet vara med hårdvaran redan eller firmware kan behöva installeras om och du bör inte göra det själv eftersom garantin för din enhet kan upphävas. Ta istället telefonen till butiken och låt teknikern hantera problemet åt dig.

Men innan det gör du en säkerhetskopia av dina viktiga filer och data och gör sedan huvudåterställningen för att föra tillbaka telefonen till fabriksinställningarna eller standardkonfigurationen. Om problemet orsakas av ett problem med firmware, kan en återställning kunna fixa den. Så här återställer du din telefon effektivt:

 1. Säkerhetskopiera data i det interna minnet. Om du har loggat in på ett Samsung-konto på enheten har du aktiverat stöldskydd och behöver dina Samsung-referenser för att slutföra återställningen av master.
 2. Stäng av enheten.
 3. Tryck och håll in Volym upp- knappen och Bixby- tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 4. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 5. Tryck på Volym ned- knappen flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned- knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 9. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 10. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Jag hoppas att den här felsökningshandboken har hjälpt dig på ett eller annat sätt. Om du har andra problem du vill dela med oss, känn dig fri att kontakta oss när som helst eller lämna en kommentar nedan.

RELEVANTA POSTER:

 • Vad gör du med din Samsung Galaxy Note 9 med skärmflimrande problem?
 • Hur fixar jag en Samsung Galaxy Note 9 som inte kan läsa ett monterat SD-kort?
 • Hur fixar du en Samsung Galaxy Note 9 som inte har något ljud, ljudfunktioner slutade fungera?
 • Hur tar jag en skärmdump på din nya Samsung Galaxy Note 9?
 • Vad gör du om din Samsung Galaxy Note 9 inte kan skicka / ta emot textmeddelande?
 • Hur du fixar din Samsung Galaxy Note 9 Wi-Fi-anslutning som fortsätter att tappa, intermittent Wi-Fi-anslutning [Felsökningsguide]
 • Samsung Galaxy Note 9 WiFi fortsätter att tappa eller koppla bort

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.