Samsung Galaxy Note 8 blev helt död, stängde av sig själv och laddar inte längre [Felsökningsguide]

Ända sedan vi började ge support till våra läsare redan 2012, är en av de vanligaste problemen vi stött på nästan alla Galaxy-modeller när telefonen bara stänger av sig själv utan uppenbar anledning och inte längre svarar när användaren försöker slå på den igen . Så är fallet med några av våra läsare som äger Samsung Galaxy Note 8. Vi hänvisar ofta till detta problem som ”svart skärm av döden” eftersom enheten faktiskt blir svarsfri när detta inträffar.

Det fanns fall som vi faktiskt har fixat problemet men vi har också läsare som vi hänvisade till tekniker eftersom även efter att ha gjort några felsökningsförfaranden fortsätter deras telefoner inte att svara. Jag kommer att ta itu med problemet igen i det här inlägget och den här gången ska vi försöka fastställa orsaken och själva problemet. Sedan försöker vi formulera en lösning som kan återföra telefonen.

Innan vi går vidare till vår felsökningsguide, om du letar efter en lösning på en annan fråga, se till att du kommer till vår felsökningssida för Note 8 för vi har redan tagit upp några av de vanligaste problemen som rapporterats av ägarna till den här enheten . Försök hitta frågor som liknar din och använd lösningarna vi föreslog. Om de inte fungerar för dig eller om du behöver ytterligare hjälp av oss, tveka inte att kontakta oss via vårt Android-frågeformulär.

Felsökning Obs 8 som gick död och varken startar eller laddas

Det finns tillfällen då ett till synes komplicerat problem faktiskt bara är en mindre hicka. Vi behöver inte hoppa till några komplicerade förfaranden när vi felsöker ett eventuellt svart skärm av dödsproblem. Istället kommer vi att arbeta oss upp efter en systematisk steg-för-steg-metod. Det här är vad du behöver göra för det ...

Kontrollera att det inte finns någon fysisk eller vätskeskada

För en telefon som gick helt död är det här det första du bör göra. När det gäller fysiska skador kan du enkelt se några bucklor eller repor på utsidan. Om telefonen föll på ett hårt trottoar eller golv kan skärmen spricka eller gå sönder. Om det inte finns några tecken på fysisk skada, prova vätskeskada.

Det första du bör undersöka om du försöker ta reda på om din telefon lider av vätskeskada är USB- eller laddningsporten. Din Galaxy Note 8 är vattentät men den är inte vattentät så det är alltid möjligt att vätska är orsaken till den här typen av problem.

När du kontrollerar USB-porten och det inte finns några tecken på vätska kan du försöka kontrollera vätskeskadningsindikatorn för att veta om vatten har hittat sin väg inuti din enhet. Ta bort SIM-kortfacket och titta in i SIM-kortplatsen; leta efter ett litet klistermärke. Om det fortfarande är vitt, finns det dock ingen vätskeskada, om det blev rött, rosa eller lila, bekräftas det att det finns vätskeskada. Antingen är det fysiska eller vätskeskador, du bör ta telefonen till teknik.

Å andra sidan, om din Note 8 inte har några tecken på både fysisk och vätskeskada, gå vidare till nästa steg.

RELATERADE ARTIKLAR:

 • Hur du fixar din Samsung Galaxy Note8 som fortsätter att visa "fuktapptäckt" varning [Felsökningsguide]
 • Vad gör du om din Samsung Galaxy Note 8 laddas långsamt men tömmer batteriet ganska snabbt [Felsökningsguide]
 • Vad gör du med din Samsung Galaxy Note8 som fortsätter att starta om / starta om [Felsökningshandbok]
 • Vad ska man göra med Galaxy Note 8 som slumpmässigt startar om och stängs av? [Felsökningsguide]
 • Hur man fixar Samsung Galaxy Note 8 Black Screen of Death [Felsökningsguide]

Gör tvungen omstart

Note 8 har en riktigt imponerande hårdvara men den är fortfarande inte fri från mindre firmware-relaterade problem som systemkrasch. Om firmware kraschade av någon okänd anledning kan du också få den svarta och svarsfria skärmen, då laddar din telefon inte; Det beror på att firmware inte svarar.

Till skillnad från tidigare modeller av Galaxy-enheter som har flyttbara batterier, kan du inte utföra batteridrivningsförfarandet med din anmärkning 8. Du kan dock simulera frånkoppling av batteri som i princip har samma effekt som med batteridraget. För att göra detta, tryck och håll in både Volym ned och strömknapparna samtidigt i 10 sekunder. Om problemet faktiskt bara beror på en systemkrasch, bör din telefon starta upp normalt efter att du har utfört tvångsstartproceduren korrekt.

Om telefonen inte startar upp efter att ha försökt för första gången, gör det igen för att vara säker på att du gör det rätt. Kom ihåg att det finns en annan effekt om du tryckte på strömbrytaren innan knappen Volym ner. Du bör trycka på båda samtidigt eller så kan du försöka trycka på och hålla ned volymknappen och utan att släppa den, tryck och håll ned strömbrytaren.

Försök ladda din telefon

Jag förstår att telefonen kanske inte laddar även om du ansluter den till laddaren om dess firmware kraschade men vi måste bekräfta. Så anslut nätadaptern till ett fungerande vägguttag och anslut telefonen till den med den ursprungliga kabeln. Låt telefonen vara i 5 minuter och om laddningsskyltarna inte dyker upp efter det, gör sedan tvångsstartproceduren igen men denna gång medan telefonen är ansluten till laddaren.

Det är möjligt att batteriet tömts helt och systemet kraschade precis innan telefonen dog på grund av brist på ström. Genom att trycka in och hålla ned volymknapparna och strömbrytare medan telefonen är ansluten till laddaren tvingar du den faktiskt att starta om och använda laddaren som strömkälla i stället för batteriet. Om det lyckas slås på efter det, låt det ladda batteriet helt och det kan vara slutet på problemet. När allt kommer omkring är det största problemet att telefonen gick helt död men nu är den igång.

Men om den fortfarande inte kommer att slås på efter att ha gjort det här förfarandet, gör följande två procedurer för att veta om din telefon fortfarande kan starta hårdvaran.

Försök att slå upp det i säkert läge

En annan möjlighet som vi måste överväga vid denna tidpunkt är det faktum att tredjepartsappar (eller någon app för den delen) kan också orsaka denna typ av problem, särskilt om några av dem fortsätter att krascha. Program som du laddade ner och installerade körs bara i normalt läge, om en eller några av dem orsakar problemet, bör du kunna starta om din enhet i Säker-läge där alla tredjepartsappar tillfälligt är inaktiverade. Följ dessa steg för att se om din telefon fortfarande kan starta upp i säkert läge ...

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömknappen förbi skärmen med modellnamn.
 3. När “SAMSUNG” visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp ned volymknappen när du ser Safe Mode.

Om telefonen lyckas starta upp i det här läget är nästa sak du bör göra att hitta apparna som orsakar problemet och avinstallera dem.

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Klicka på Inställningar> Appar.
 3. Tryck på önskad applikation i standardlistan eller tryck på 3 prickikon> Visa systemappar för att visa förinstallerade appar.
 4. Klicka på önskad applikation.
 5. Klicka på Avinstallera.
 6. Tryck på Avinstallera igen för att bekräfta.

Försök starta upp din telefon i återställningsläget

Du måste göra detta om din telefon inte kunde starta upp i säkert läge och förbli svarsfri när du försökte. I återställningsläget drivs alla hårdvarukomponenter men Android-gränssnittet och alla andra filer och appar körs inte. Syftet med den här proceduren är att vi ska veta om din telefon fortfarande kan köras i det här läget eftersom i så fall kan du faktiskt göra ett par saker som bara kan lösa problemet; du kan prova att torka av cache-partitionen och göra återställning av Master.

Så här kör du Note 8 i återställningsläge och torkar cache-partition

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka cache-partition'.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen tills 'ja' är markerad och tryck på strömbrytaren.
 7. När torkcache-partitionen är klar markeras "Starta om systemet nu".
 8. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Så här startar du upp Note 8 i återställningsläget och gör återställning av Master

Du behöver bara göra detta om din telefon körs i återställningsläge men inte lyckades starta upp efter att ha torkat cache-partitionen. Observera att dina filer och data kommer att raderas om du lyckas göra den här proceduren ...

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera “torka data / fabriksinställning.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 7. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 8. När huvudåterställningen är klar markeras "Reboot system now".
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Om telefonen inte kan starta upp i återställningsläget, ta den tillbaka till butiken för att få tekniken att kolla in den. Om du fortfarande behöver vår hjälp, kontakta oss.

Inlägg du kanske också vill läsa:

 • Varför stänger Samsung Galaxy Note 8 automatiskt meddelandefacket? Så här fixar du ...
 • Hur du fixar din Samsung Galaxy Note 8 som fortsätter att krascha och frysa [Felsökningsguide]
 • Samsung Galaxy Note 8 fördröjer, fryser och visar "Tyvärr har inställningar stannat" -fel [Felsökningsguide]
 • Samsung Galaxy Note 8 fördröjer vid lansering av en app, började köra så långsamt [Felsökningsguide]
 • Hur du fixar din Samsung Galaxy Note 8 som sitter fast i startöglan [Felsökningshandbok]
 • Vad du ska göra om din Samsung Galaxy Note 8 fastnar på Verizon-skärmen [Felsökningsguide]