Samsung Galaxy Note 5 visar "Tyvärr har System UI slutat" efter Marshmallow-uppdateringen

Samsung har nyligen börjat rulla ut Android 6.0.1 Marshmallow (#AndroidMarshmallow) -uppdateringen för Galaxy Note 5 (# Note5) men ägarna började klaga på det strax efter det på grund av problem som användare stötte på inklusive felmeddelandet "Tyvärr, System UI har stannat."

System UI är faktiskt en inbyggd tjänst och om det kraschar är det troligtvis en firmwareproblem men det betyder inte att tredje part inte har något att göra med det. Faktum är att det fanns många rapporter om det här problemet som inträffade efter att en startprogram installerats.

Saken är att vi inte vet säkert vad orsaken är att det är nödvändigt att felsöka denna typ av problem noggrant. Jag förstår att du kan spara mycket data i din telefon och jag vet besväret med att säkerhetskopiera dem, så att fabriksåterställning är den sista utväg.

Här är listan över möjliga orsaker till det här felmeddelandet för att ge dig en riktlinje eller en ledtråd om hur du börjar:

 • Installerad tredjepartsstartare kraschar fortsätter att påverka den ursprungliga tjänsten som hanterar användargränssnittet
 • Vissa cachar och data kan ha skadats på grund av den senaste uppdateringen av firmware
 • Telefonen lider av en allvarlig prestationsproblem som påverkar vissa tjänster inklusive Touchwiz, som är det ursprungliga användargränssnittet för anmärkning 5

Innan vi går längre vill jag bara dela med dig ett av problemen som skickats av vår läsare som beskriver detta problem tydligt:

”För två dagar sedan uppdaterade jag min Note 5 till Android 6.0.1. Igår när jag startade om det, dyker det upp med en pop-up som säger "Tyvärr har System UI slutat." Jag kan göra allt på det förutom att föra det till skärmen som ger mig alternativen för "Stäng av", "Starta om ”Och” Nödläge ”. Jag har provat ett normalt omstart, säkert läge, torkar systemcachen och några andra sätt att försöka få min telefon tillbaka till liv utan att behöva göra en fabriksinställning. Jag skulle verkligen vilja behålla alla filer som finns på min telefon eftersom jag inte har gjort en säkerhetskopia på ett tag. Dessutom kan jag inte komma åt filerna via en dator av någon anledning. All hjälp skulle bli mycket uppskattad, tack. ”

Som ni ser dyker inte upp felet direkt efter uppdateringen. Ägaren kan fortfarande ha använt den efter att den har uppdaterat Not 5 till Marshmallow. Därför finns det en chans att en tredje part har orsakat det.

Nu när jag har listat upp möjligheterna och visat dig det faktiska problemet är det dags att vi gör några felsökningar och jag vill att du ska börja från början.

Steg 1 : Om du har installerat en app eller en startare och sedan uppstod felet, är det mer troligt att det är den som orsakar problemet. Den bästa åtgärden är att avinstallera det och se vad som händer.

Steg 2 : Om problemet kvarstår efter att du har avinstallerat den misstänkta appen eller om du inte har installerat någon startare innan problemet måste du fortfarande isolera problemet genom att starta upp telefonen i säkert läge. På så sätt skulle du veta om appar och tjänster från tredje part har något att göra med det eller inte:

 1. Stäng av din Galaxy S6.
 2. Tryck och håll ned strömbrytaren.
 3. När 'Samsung Galaxy S6 Edge' visas släpper du omedelbart strömbrytaren och håller ner Volym ned-knappen.
 4. Fortsätt att hålla ned Volymknappen tills telefonen är klar omstart.
 5. Släpp knappen när du ser Safe Mode i det nedre vänstra hörnet av skärmen.

Steg 3 : Om felmeddelandet dyker upp i säkert läge är det tydligt vid denna punkt att dina nedladdningsappar inte har något att göra med det. Så det är antingen ett firmwareproblem eller den senaste uppdateringen har orsakat det. För att isolera problemet igen måste du ta bort systemcachen. Dessa filer kan lätt skadas eller bli föråldrade på grund av firmware-uppdateringar. När det har skadats och det nya systemet använder dem kan det hända. Så följ dessa steg för att torka av cache-partitionen:

 1. Stäng av din Galaxy Note 5.
 2. Tryck och håll ned följande tre knappar samtidigt: Volym upp-knapp, hemknapp och strömbrytare.
 3. När telefonen vibrerar, släpp strömbrytaren men fortsätt att hålla in Volym upp-knappen och Hem-knappen.
 4. När skärmen för Android-systemåterställning visas släpper du volymupp- och hemtangenterna.
 5. Tryck på Volym ned-knappen för att markera 'torka cache-partition.'
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. När torkcache-partitionen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 8. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Du behöver inte oroa dig för dina data eftersom de inte kommer att raderas, cacharna kommer också att bytas ut efter att telefonen har startat om för första gången efter proceduren och de nya cacharna kommer att vara kompatibla med det nya systemet. Att torka av cache-partitionen är mycket effektiv för problem som kan uppstå efter en mindre firmwareuppdatering.

Steg 4 : När du har avinstallerat de misstänkta apparna, startat i säkert läge, raderat systemcachen och problemet kvarstod, är det uppenbart att problemet är med firmware och att det kan finnas vissa korrupta data. Det är dags att du säkerhetskopierar all information och följer dessa steg:

 1. Ta bort ditt Google-konto och koppla ur skärmlåsen för att se till att du inte löser Factory Reset Protection (FRP).
 2. Stäng av din Samsung Galaxy Note 5.
 3. Tryck och håll ner volym upp-, hem- och strömtangenterna tillsammans.
 4. När enheten slås på och visar "Power on logo" släpper du alla tangenter och Android-ikonen visas på skärmen.
 5. Vänta tills skärmen för återställning av Android visas efter cirka 30 sekunder.
 6. Markera alternativet 'torka data / fabriksåterställning' med knappen Volym ned och tryck på strömbrytaren för att välja det.
 7. Tryck på Vol Down-knappen igen tills alternativet "Ja - ta bort alla användardata" är markerat och tryck sedan på strömbrytaren för att välja den.
 8. När återställningen är klar, markera 'Starta om systemet nu' och tryck på strömbrytaren för att starta om telefonen.

Det är mer effektivt än den vanliga fabriksåterställningen genom inställningsmenyn eftersom den omformaterar data- och cache-partitionerna.

Steg 5 : Efter alla dessa procedurer och problemet kvarstod, är det dags att du tog telefonen till butiken. Tekniker kommer att installera om programvaran manuellt eller om du vill kan du göra det själv. Allt du behöver är Odin, den faktiska firmware för din telefon och använda en dator för att skjuta den till enheten. Om du är nog nog vet du vad jag menar, men om du är en genomsnittlig användare föreslår jag att du bara tar med dig telefonen till butiken.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.