Samsung Galaxy Note 3 kan inte ansluta till mobildata

Har du problem med mobildataanslutning på din Samsung Galaxy Note 3? Det här inlägget kan mycket väl erbjuda de lösningar du letar efter!

Nedan finns 8 problem som delas av andra Note 3-användare till oss. De flesta av dessa problem har sannolikt nätverksrelaterade orsaker än enhetsrelaterade, men vi publicerar dem ändå för att utbilda våra växande Android-community.

Om du har dina egna anslutningsproblem att dela med oss, tveka inte att använda länken längst ner på sidan.


Problem nr 1: Samsung Galaxy Note 3 kan inte använda Straight Talks obegränsade mobildataplan

Jag bor i och köpte telefonen i Bahrain. Jag är i USA - Montana - i 2 månader. Jag köpte Straight Talk obegränsad plan (som fungerade på min Samsung Galaxy S2 förra året), men jag har inga andra data än Wi-Fi. Kontrollerade alla inställningar med Straight Talk; de är alla korrekta. Telefonen är inte rotad och inte heller S2. Idéer ?? - Stämma

Lösning: Hej Sue. Att kontrollera telefonens APN-inställningar är bara en av de saker du kan göra för att lösa problemet. En annan viktig fråga är att se till att det inte finns några hårdvaruproblem som hindrar dig från att ansluta till Straight Talk nätverk. Försök använda ett annat SIM-kort och se om det fungerar. Om det gör det, vill du begränsa ytterligare för att se om det finns några faktureringsrelaterade orsaker från Straight Talk slut.

Problem nr 2: AT&T Galaxy Note 3 med Straight Talk SIM kan inte ansluta via mobildata

Okej. Jag har en AT & T-telefon på Straight Talk. Den telefonen bröt så jag fick en precis som den. Och nu när jag har haft den här telefonen fungerar inte mitt internet. Jag kan inte surfa på webben eller skicka och ta emot MMS. Jag kan inte heller ladda ner några appar såvida jag inte är ansluten till Wi-Fi. Några av dem kräver internet som jag inte kan använda. - Shane

Lösning: Hej Shane. Det mest troliga skälet till detta problem är felaktiga APN-inställningar på din telefon. Om APN-värdena av någon anledning har ändrats, eller om telefonen har använt ett helt annat, kommer det inte att kunna upprätta en anslutning till Straight Talk-nätverket.

Har du försökt att ringa Straight Talk om detta?

Nedan visas APN-inställningarna från Straight Talk som vi känner. Du måste verifiera med dem om dessa värden fortfarande är giltiga för närvarande.

Namn: Straight Talk

APN: tfdata

Proxy: Inte inställd

Port: Inte inställd

Användarnamn: Inte inställd

Lösenord: inte inställt

Server: Inte inställd

MMSC: //mms-tf.net

Proxy för multimediameddelandet: mms3.tracfone.com

Multimediameddelandsport: 80

MCC: 310

MNC: 410

Autentiseringstyp: Inte inställd

APN-typ: standard, supl, mms, internet, hipri

APN-protokoll: IPv4

APN-roamingprotokoll: IPv4

Slå på / stänga av APN: APN på

Bärare: Ospecificerad

Mobil virtuell nätverksoperatörstyp: Ingen

Virtuellt mobiloperatörsvärde: Inte inställt

Alternativt kan du också använda deras onlineresurs för att uppdatera dina mobildatavärden.

Problem nr 3: Galaxy Note 3 kan inte ansluta till mobilnätet och inga alternativ för att aktivera data

SAMSUNG GALAXY Obs 3 KAN INTE ANSLUTA ANVÄNDNING AV MOBILDATA och när jag går till inställningar och går till fler val är det bara en VPN och inga andra val för att aktivera mina data. Jag gjorde en fabriksinställning dagen då allt detta stirrade ägde rum. - Janell

Lösning: Hej Janell. Du nämnde inte för oss om du kunde använda mobildata innan på den här enheten. Om du har gjort det, kan en uppdatering eller en tredjepartsapp ha stört telefonens kärnfunktion och hindrat dig att kommunicera med fjärranslutna nätverksservrar för att tillåta mobil anslutning. Starta om telefonen i säkert läge och se om det gör någon skillnad. När du är i det här läget tillåter telefonen fortfarande att ansluta till ditt nätverk normalt men kommer att förhindra att tredjepartsappar körs. Så här gör du:

  • Stäng av enheten.
  • Tryck och håll ned strömbrytaren.
  • När 'GALAXY Note 3 ′ visas på skärmen, håll ner volymknappen nedtryckt .
  • Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om. Det kan ta upp till 45 sekunder innan enheten laddas i säkert läge.
  • 'Safe mode' visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
  • Släpp ned volymknappen när du ser 'Säker läge'.

Andra appar från tredje part kan fortfarande laddas även i säkert läge. Om ingenting ändras efter att ha gjort det, kan du göra en ny omgång av fabriksinställningar och försöka ansluta till ditt nätverk igen utan att installera några appar först. På så sätt vet du med säkerhet om det finns problem med din telefon, eller om du behöver kontrollera med din operatör för mer nätverks- eller kontospecifikt stöd.

Tänk på att om det finns några utestående faktureringsproblem kan din telefon vara begränsad från att använda mobildata. Tala med din operatör om hjälp.

Problem nr 4: Galaxy Note 3 kan inte skapa god anslutning till Cricket 4G LTE

Jag köpte en Samsung Galaxy Note 3 olåst T-Mobile från en vän. Jag använder Cricket som min tjänsteleverantör (AT&T först men samma problem) men problemet är att jag bara får min 4G LTE-anslutning som 4% av tiden men för det mesta är den på “e” cirka 96%. Jag har försökt att Google APN-inställningen och till och med provat inställningarna * # 2263 #. Telefonen återställdes från fabriken när den gavs så jag vet inte vad jag ska göra. Jag älskar verkligen den här telefonen och vill inte ha något annat. Skulle du veta några APN-inställningar eller något annat jag kan prova? - Blake

Lösning: Hej Blake. APN-inställningarna på din telefon måste vara specifika för nätverk (SIM-kortägare) som du försöker ansluta till. Nedan visas Cricket APN-inställningar som vi känner men du måste validera dem med Cricket tekniska team för att vara säker.

Namn: Internet

APN: nej

Proxy: Inte inställd

Port: Inte inställd

Användarnamn: Inte inställd

Lösenord: inte inställt

Server: Inte inställd

MMSC: mmsc.aiowireless.net “lägg till http: //”

MMS Proxy: proxy.aiowireless.net

MMS-port: 80

MCC: 310

MNC: 150

Autentiseringstyp: Inte inställd

APN-typ: standard, mms, fota, hipri, supl

Om din telefon har rätt APN-inställningar kan problemet också komma från Cricket's eget nätverk i ditt område. Om deras 4G LTE-tjänst är opålitlig eller om du kommer från deras servicetorn, kan signalen som går in till din telefon vara intermittent.

Om du har en annan LTE-enhet kan du försöka sätta in ditt SIM-kort i det och se hur anslutningen går.

Problem nr 5: Galaxy Note 3 kommer inte att ansluta till mobildata efter att SIM-kortet användes på en annan telefon

Hej, jag har för närvarande problem med min anteckning 3. Min telefon skulle inte ha en bra kostnad på ett tag. Och så blev jag trött på det så jag tog ut mitt SIM-kort och bytte tillbaka det till min telefon innan anmärkning 3. Nu när jag har lagt tillbaka mitt SIM-kort i Note 3 har min telefon mottagning men jag kan bara skapa texter och telefonsamtal. Det kommer inte att ansluta till min mobildata. Och jag skulle verkligen vilja om du skulle hjälpa till. Snälla och tack - Morgan

Lösning: Hej Morgan. Hej Morgan. Får du några felmeddelanden när du försöker ansluta till internet via mobildata? Har du också försökt kontrollera om det inte finns några kontot eller faktureringsbegränsningar som hindrar dig från att använda mobildata?

Den andra frågan ska bara besvaras efter att ha kontrollerat med din operatör så gör att du gör det först.

Vänligen kontakta oss för att ge mer information så att vi kan fortsätta hjälpa dig.

Problem nr 6: Galaxy Note 3 misslyckas med att ansluta via mobildata efter uppdatering till KitKat 4.4.4

Jag har haft min telefon på Straight Talk ett tag nu. Allt går bra med mitt konto, men efter att jag gjorde uppdateringen från 4.4.2 till 4.4.4 i Kies3 kommer mina mobildata bara inte att slås på. Jag har APN-inställningen korrekt, trippel kontrollerad från flera källor, såvida inte APN-inställningarna på något sätt kan ändras på grund av uppgraderingen av firmware? Snälla hjälp, tack för din tid och erfarenhet. - JC

Lösning: Hej JC. Den bästa källan för att få exakta APN-inställningar bör vara från din operatör. Vi vet att APN-inställningarna ska skjutas automatiskt till en enhet när ett giltigt SIM-kort har satts in men uppdateringen kan ha ändrat vissa värden som vi inte känner till.

Om du antar att alla dina APN-inställningar är korrekta, kan du begränsa de möjliga orsakerna genom att göra en vanlig telefonfelsökning som att ta bort Note 3: s cache-partition, starta om i säkert läge, avinstallera appar eller göra en fabriksåterställning.

Besök detta inlägg för mer information om hur du gör dessa lösningar: Samsung Galaxy Note 3 självstudier, tips, tricks och hur uppgifter

Problem nr 7: Galaxy Note 3 får "mobilnätet stöds inte, felkod 7" -fel

Hej. Jag behöver din hjälp min Note 3 som inte kan ansluta till mobildata ... Jag använde den bara igår sedan idag när jag försökte använda den visar den inte ens 3G-ikonen. När jag startade om min telefon får jag alltid meddelandet "mobilnätet stöds inte, felkod 7". Hur kan jag fixa det här? - Marbee

Lösning: Hej Marbee. Vissa inställningar för Note 3 måste ha ändrats vilket resulterade i detta problem. Har du pratat med din operatör om den här felkoden? Vissa felmeddelanden är specifika för transportörer så att deras tekniska team enkelt kan diagnostisera ett problem. Vänligen söka deras hjälp i denna fråga.

Problem 8: Galaxy Note 3 kan inte skicka och ta emot e-postmeddelanden när den är ansluten till mobildata

Jag har två problem:

  • Min telefon har oavsiktligt flyttat till Easy Mode. Även om jag har gått in på Inställning> Enhet> Enkelt läge visar det att det är AV. Hur återställer jag min telefon till dess normala funktioner.
  • Jag kan bara ta emot och skicka e-post via WiFi. Jag prenumererar på AT&T men får inga e-postmeddelanden om jag inte är ansluten via Wifi. Jag har gått in på Inställningar> Anslutningar> Mer nätverk> Mobilnätverk och har kontrollerat mobildata och dataroaming. När jag klickar på nätverksoperatörer> Sök efter AT&T MicroCell får jag upprepade gånger samma meddelande: ”Det gick inte att ansluta till mobilnätverket via AT&T MicroCell. Försök igen. ”Jag fortsätter att försöka men till ingen nytta. Hur får jag e-post via telefon när jag inte är ansluten via WiFi? Tack. - Art

Lösning: Hej konst. Det finns verkligen ingen exakt förklaring till varför din Note 3 sitter i Easy Mode. Vi rekommenderar att du gör en fabriksåterställning för att uppdatera firmware.

För din andra oro måste du kontrollera några saker för att isolera vilken som är orsaken. Beroende på vilken app du använder, se till att alla dina e-postsynkroniseringsalternativ möjliggör både anslutningar - Wi-Fi och mobildata. Om detta är ett företags e-postkonto finns det vanligtvis ett alternativ du kan välja mellan hur du vill synkronisera dina e-postmeddelanden. Se bara till att detta tas om hand innan du gör andra saker.

En annan logisk sak att göra är att kolla med din operatör om det finns några inställningar på din telefon som är fel. Om du till exempel täcker ditt lokala nätverk behöver du inte aktivera dataroaming. Kontakta din operatörs supportteam för att se hur din telefon ska konfigureras.


Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.