Samsung Galaxy Note 2 kan inte uppdatera firmware via KIES [Felsökningsguide]

Det finns två sätt du kan uppdatera din Samsung Galaxy Note 2; över luften (OTA) och via Samsung KIES. Medan båda metoderna ofta fungerar utan problem, finns det tillfällen då saker är skruvade upp. Och värre, du vet inte ens vad som orsakade problemet. Men mellan de två är det KIES som är utsatta för problem eftersom den behöver fysisk anslutning för att överföra data och saker kan hända när som helst.

Möjliga orsaker

  • Det finns ett tillfälligt problem som ansluter till uppdateringstjänsten Kies.
  • Det finns ett tillfälligt problem med din dator som hindrar Kies-appen från att uppdatera enheten korrekt.
  • Din brandvägg, anti-virus, anti-malware eller annan säkerhetsprogramvara hindrar Kies från att köra uppdateringsprocessen.
  • Ett problem med den tidigare installationen hindrar uppdateringen från att utföras korrekt.
  • Din enhet tappade anslutningen till din dator eller batteriladdningen var för låg för att slutföra uppdateringen.
  • Uppdateringen är inte tillgänglig via Kies.

Felsökning

Steg 1: Se till att uppdateringen är tillgänglig via KIES . För det mesta skulle Samsung göra firmware-uppdateringar tillgängliga via sina servrar, varför ägarna kunde dra ner dem via KIES men inte hela tiden. Vissa operatörer föredrar att deras enheter ska uppdateras via luften. Därför måste du kontrollera om uppdateringen har gjorts tillgänglig via Samsung-servrar, eller så skulle du hamna felsökning när det inte finns några problem med din telefon alls.

Steg 2: Starta om datorn och telefonen . Det är fortfarande oklart i detta skede vilken som har problemet; det kan vara datorn, men det kan också vara telefonen. Men för att eliminera möjligheten till ett tillfälligt enhetsproblem måste du starta om telefonen och eftersom du är osäker på din dators tillstånd skulle du också vilja starta om den och se om de kan upprätta en anslutning efter.

Steg 3: Inaktivera brandvägg och andra säkerhetssviter . Även om brandväggen är det säkraste du kan använda på din dator, har den också en potential att blockera allt som försöker få åtkomst till en av dess tjänster. Efter att du har startat om både telefonen och datorn och problemet fortfarande kvarstår är det säkert att antaga att kanske brandväggen och andra säkerhetsprogram stör anslutningen. Så försök att inaktivera din brandvägg och anti-malware för att se om en bro skulle byggas mellan de två enheterna.

Steg 4: Installera om KIES . När brandväggen redan är inaktiverad och problemet fortfarande kvarstår, har du inget annat alternativ än att avinstallera programmet från din dator och installera det tillbaka för att se till att alla nödvändiga filer och tjänster körs normalt. Det kan vara så att din installation var skadad eller att vissa filer saknas. KIES tar med alla nödvändiga drivrutiner för alla Samsung-enheter för att göra dem upptäckbara och läsbara av datorn när de är anslutna via USB-porten. Korrupt installation innebär att vissa drivrutiner kan saknas, därför kan anslutning inte upprättas.

Uppdatering av enhet via KIES

Förutsatt att din telefon har upptäckts korrekt av datorn, följ procedurerna nedan för att uppdatera din firmware via Samsung KIES.

  1. Anslut din enhet till din dator med USB-kabeln. Firmware-uppgraderingar är endast tillgängliga när du ansluter din enhet via USB.
  2. Öppna Kies. När en ny version av firmware finns tillgänglig ser du ett meddelande på fliken Grundläggande information.
  3. Klicka på Firmware-uppgradering för att starta uppgraderingsprocessen.
  4. Du kommer att tas igenom säkerhetskopieringsprocessen för att bevara all din data.

Berätta för oss dina telefonproblem

Lösningarna vi tillhandahöll här är baserade på rapporter och vittnesmål från ägare som har stött på dessa problem. Jag ber också mina utvecklare vänner om några av problemen. Om du har andra problem eller frågor med din smartphone som du vill besvara, tveka inte att skicka oss e-post till [e-post skyddad]

Vi garanterar inte svar på alla e-postmeddelanden eftersom vi tar emot hundratals av dem dagligen, men vi kan vara säker på att dina e-postmeddelanden kommer att läsas av mig. Men jag uppmanar dig att lämna så mycket information som möjligt så att jag lätt kan hitta referenser och jämföra dina problem med rapporter från andra ägare. Om ditt problem är lika vanligt som andra kan det redan finnas lösningar som finns och jag skulle säkert peka dig på dem. Skärmbilder hjälper ofta så bifoga en om du kan.