Samsung Galaxy J7 är inte registrerad på nätverksfel och andra relaterade problem

Välkommen till en annan del av vår felsökningsserie där vi syftar till att hjälpa våra läsare som äger #Samsung #Galaxy # J7 att lösa problemen de har med sin telefon. Denna specifika modell tillhör den mellanklassiga produkten som företaget marknadsför för budgetmedvetna konsumenter som inte vill kompromissa med design och prestanda. Även om detta inte är lika kraftfullt som S-serien av smartphones kan den här enheten fortfarande ge en stor användarupplevelse. Det finns emellertid fall då vissa problem kan uppstå på den här enheten som vi kommer att ta itu med i dag. I den senaste delen av vår felsökningsserie kommer vi att hantera Galaxy J7 som inte är registrerad på nätverksfel och andra relaterade problem.

Om du äger en Samsung Galaxy J7 eller någon annan Android-enhet för den delen, kontakta oss gärna med detta formulär. Vi hjälper dig gärna med all oro du kan ha med din enhet. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder utan några strängar bifogade. Vi ber dock att när du kontaktar oss försöker vara så detaljerade som möjligt så att en exakt bedömning kan göras och rätt lösning kan ges.

Om du vill bläddra igenom de tidigare delarna i denna serie så kolla in den här länken.

Du kan också nå oss på våra Facebook- och Google+ sociala mediekonton.

J7 Inte registrerad på nätverksfel

Problem: Galaxy J7 - kan inte ringa hemma - fortsätt att inte registreras i nätverksmeddelandet. Gick till AT&T och telefon fungerar i deras butik, men inte hemma. Det här är min första smarta telefon. Kan du hjälpa snälla?

Lösning: Det finns en möjlighet att signalen är svag i ditt hem, varför telefonen får detta felmeddelande. Har du en annan AT & T-telefon i ditt hushåll? Du kan kontrollera om den här telefonen får en bra signal eller inte. Du kan också prova att gå utanför ditt hem och kontrollera om telefonen får en bra signal.

Om signalstyrkan på telefonen är stark men då felmeddelandet inträffar är det du vill göra att kontrollera om en programvarufel orsakar problemet. För att göra detta måste du säkerhetskopiera dina telefondata och sedan göra en fabriksinställning. När återställningen är klar kontrollera om problemet fortfarande uppstår.

Du bör också kontrollera om SIM-kortet du använder orsakar problemet genom att använda ett annat SIM-kort i telefonen.

Om ovanstående steg inte löser problemet bör du ta med din telefon till ett servicecenter och få det kontrollerat.

J7-skärmen är gulaktig

Problem: Min skärm har blivit gulaktig, men om jag roterar min skärm blir det normalt, snälla hjälp mig att lösa det här problemet.

Lösning: Det är möjligt att detta problem orsakas av en programvarufel. Försök starta telefonen i Safe Mode och kontrollera sedan om problemet uppstår i det här läget. Om det inte gör det orsakas det troligtvis av en app som du laddade ner. Ta reda på vilken app det här är och avinstallera den.

Om problemet inträffar i säkert läge måste du göra en fabriksåterställning. Se till att säkerhetskopiera dina telefondata innan du gör återställningen.

J7 Call Gets Choppy

Problem: Jag har J7 Prime sedan november 2016. När jag har ett samtal sker det en nedskärning av konversationen som om signalen är dålig medan jag är på bästa täckning. När det händer finns det ett klickljud som liknar när någon håller i två kablar och borstar dem ihop för att snabbt ansluta och koppla loss. Efter en uppdatering slutade saken. Jag är inte säker på om det startade igen på grund av den senaste systemuppdateringen. Jag hoppas att det är uppenbart för dig att hjälpa dig.

Lösning: Eftersom du nämnde att täckningen är stor i ditt område är det första du bör göra i det här fallet att kontrollera om något fel i programvaran orsakar problemet genom att följa felsökningsstegen som anges nedan.

  • Kontrollera om en app du installerade orsakar problemet genom att starta telefonen i säkert läge. Om problemet inte uppstår i det här läget kan det orsakas av en app som du laddade ner. Ta reda på vilken app det här är och avinstallera den.
  • Försök att kontrollera om en fel i systemprogramvaran orsakar problemet genom att göra en fabriksåterställning. Se till att säkerhetskopiera dina telefondata innan du gör återställningen.

Om problemet fortfarande kvarstår bör du kontrollera om nätverket orsakar problemet. Försök gå till en annan plats och ring sedan. Uppstår problemet? Om det inte gör det kan detta vara ett signalrelaterat problem.

Du bör också försöka kontakta din operatör och fråga om det finns nätverksrelaterade aktiviteter i ditt område som kan orsaka problemet.

Om ovanstående steg inte löser problemet bör du ta telefonen till ett servicecenter och få det kontrollerat.

J7 Hälften av skärmflimrarna när ljusstyrkan är låg

Problem: Jag har en Samsung j7 när jag minskar ljusstyrkan på skärmens nedre hälften. Jag tittade på sidan du hade och den sa att öppna telefonen i säkert läge. Jag försökte följa dessa instruktioner men min telefon erbjöd aldrig det alternativet. Jag försökte det andra steget men det fungerade inte heller.

Lösning: Safe Mode kan nås genom att följa stegen nedan.

  • Stäng av telefonen.
  • Tryck och håll ner strömbrytaren förbi skärmen med enhetsnamnet.
  • När 'SAMSUNG' visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
  • Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
  • Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
  • Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
  • Släpp ned volymknappen när du ser 'Safe Mode'

När telefonen är i säkert läge bör du kontrollera om problemet fortfarande uppstår. Om det inte gör det kanske du har installerat en app som orsakar problemet. Ta reda på vilken app det här är och avinstallera den.

Om problemet fortfarande uppstår i Safe Mode är nästa steg att säkerhetskopiera dina telefondata och sedan göra en fabriksåterställning. När återställningen är klar ska du inte installera några appar i telefonen än utan försök istället att kontrollera om problemet fortfarande uppstår.

Om det gör ett sista felsökningssteg som du kan göra är att komma åt utvecklaralternativen på din telefon, gå till Ritningsavdelningen eller Rendering. Se till att "Stänga av maskinvaruöverlagringar" eller "inaktivera maskinvaruoverlägg". Detta tvingar telefonen att använda GPU för att hantera skärmjusteringar.

Om stegen ovan inte fungerar bör du ta telefonen till ett servicecenter och få den kontrollerad.

J7 blir väldigt het

Problem: Min Samsung Galaxy Galaxy blir väldigt het och när jag försöker ta en bild med blixt stängs telefonen av och jag måste ansluta telefonen till en laddare för att kunna slå på den. Min bärare är boost-mobil

Lösning: Det är mycket troligt att detta problem orsakas av ett felaktigt batteri. Försök att få ett nytt batteri till din telefon först och kolla sedan om det här löser problemet. Om problemet kvarstår kan du försöka kontrollera om en programvarufel orsakar problemet genom att göra en fabriksåterställning. Se till att säkerhetskopiera dina telefondata innan du gör återställningen.

Om ovanstående steg inte löser problemet måste du ta telefonen till ett servicecenter och få det kontrollerat.

Engagera med oss

Skicka oss gärna dina frågor, förslag och problem du har stött på när du använder din Android-telefon. Vi stöder alla Android-enheter som finns tillgängliga på marknaden idag. Och oroa dig inte, vi debiterar inte ett enda öre för dina frågor. Kontakta oss med hjälp av detta formulär. Vi läser varje meddelande som vi får kan inte garantera ett snabbt svar. Om vi ​​kunde hjälpa dig, snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela våra inlägg med dina vänner.