Samsung Galaxy J5-appar Kraschar och fryser problem och andra relaterade problem

#Samsung #Galaxy # J5 är en av Samsung smartphones som har en premium design. 2017-versionen av den här enheten använder en aluminiumunibody med en 5, 2 tums 2, 5D HD-skärm. Den körs nu på Android Nougat och har en octa core-processor med 2 GB RAM för att hålla allt fungerar smidigt. De andra funktionerna på denna telefon inkluderar dess 13MP-kamera och sitt 3000mAh-batteri. Även om detta är en solid utförande enhet finns det fall då vissa problem kan uppstå som vi kommer att ta itu med i dag. I den senaste delen av vår felsökningsserie kommer vi att hantera Galaxy J5-apparna som kraschar och fryser problemet och andra relaterade problem.

Om du äger en Samsung Galaxy J5 eller någon annan Android-enhet för den delen, kontakta oss gärna med detta formulär. Vi hjälper dig gärna med all oro du kan ha med din enhet. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder utan några strängar bifogade. Vi ber dock att när du kontaktar oss försöker vara så detaljerade som möjligt så att en exakt bedömning kan göras och rätt lösning kan ges.

Om du vill bläddra igenom de tidigare delarna i denna serie så kolla in den här länken.

Du kan också nå oss på våra Facebook- och Google+ sociala mediekonton.

J5-appar kraschar och fryser

Problem: Jag har haft problem med att vissa spelappar kraschar och fryser. Oftast är det transformatorer smidda att slåss och final fantasy record keeper. Jag kan vanligtvis spela spelen i cirka 5 till 10 minuter då får jag meddelandet att appen stängdes på grund av fel. Transformatorspelet gör det så snabbt att jag inte ens kan rapportera problemet till Google. Rutan försvinner nästan omedelbart efter att appen stängs. Jag har sett att andra har samma problem som jag och de har till och med Galaxy S8 och S7. Jag använder J5 och spelen brukade fungera perfekt då för några månader sedan började denna kraschande fråga. Jag har gjort och hårt återställt och en mjuk återställning. Jag köpte ett helt nytt SD-kort. Det skulle vara fantastiskt om ni skulle kunna hjälpa mig ta reda på en lösning på detta.

Lösning: Om det här problemet bara inträffar på vissa spelappar på din telefon orsakas det troligtvis av en programvarufel. Vad du behöver göra i det här fallet är att först se till att telefonprogramvaran är uppdaterad. När detta är gjort föreslår jag att du avinstallerar de spel som påverkas av det här problemet och sedan installerar en ny version från Google Play Store.

Om problemet fortfarande kvarstår och eftersom detta också händer på andra telefonmodeller föreslår jag att du rapporterar detta till spelutvecklaren eftersom det kan orsakas av ett fel i spelet.

J5 slår inte på att inte laddas

Problem: Hej, min mobiltelefon Samsung J5 slås inte på och den laddas inte. Jag har redan försökt använda tre laddare och försökt ladda den med en bärbar dator. Men alla fungerade inte. Jag har också testat den felsökningsguide du har på din webbplats men alla fungerade inte. I går kväll lämnade jag min mobiltelefon ovanpå ett glasbord, när jag försökte använda den i morse var det väldigt kallt och det fungerade inte alls.

Lösning: Det första du behöver göra i detta fall är att rengöra telefonens laddningsport med en burk med tryckluft. Se till att ta bort smuts eller skräp som sitter fast i denna port. När detta är gjort, ladda din telefon i minst 20 minuter med en laddkabel och väggladdare som har testats för att fungera på en annan enhet. Om din telefon har ett microSD-kort installerat, ta bort det. Slå på telefonen efteråt genom att trycka in och hålla ned både ström- och volymknapparna.

Om problemet kvarstår föreslår jag att du tar med din telefon till ett servicecenter och får den kontrollerad eftersom det redan kan orsakas av en felaktig hårdvarukomponent.

J5 Red X vid laddning av telefon

Problem: Hej, jag har en J5, första gången jag någonsin har haft det här problemet, när jag ansluter till telefonen, har batteriikonen en röd x, pratar med andra, sa försök fabriksladdare, som jag har, samma skick ... det gjorde det en gång b4 och inom en dag började det fungera igen. Jag är ovillig att försöka använda konserverad luft för att blåsa ut laddningsporten, och ärligt talat, där vi bor har jag hängt på J5-modellen eftersom den överträffar nyare telefoner. Någon idé? Tack på förhand

Lösning: Om du ser en röd x när du försöker ladda telefonen betyder det att telefonen upptäcker att laddaren som används inte är den ursprungliga laddaren. För att åtgärda problemet bör du använda den ursprungliga laddningssladden och väggladdaren på Samsung. Om du redan är så kan du försöka använda en annan men fortfarande en Samsung-märkesladd och laddare.

Du bör också rengöra laddningsporten på telefonen med en burk med tryckluft eftersom smuts eller skräp som sitter fast i denna port kan orsaka problemet.

Ett sista felsökningssteg att överväga är en fabriksåterställning. Detta tillåter dig att eliminera programvarorelaterade problem som kan orsaka problemet.

Om ovanstående steg inte löser problemet måste du ta telefonen till ett servicecenter och få den kontrollerad eftersom det redan kan orsakas av hårdvarukomponent som inte fungerar korrekt.

J5-skärmen slås på automatiskt

Problem: Min galax J5-skärm slås på automatiskt efter att jag har låst skärmen. Jag försökte mjuk återställning, hård återställning, torka cache ... Testad närhetssensor, den fungerar perfekt. Hårda switchar fungerar perfekt. Jag vet inte vad jag ska göra

Lösning: Om problemet kvarstår även efter att ha utfört en fabriksåterställning är det troligtvis ett hårdvarorelaterat problem redan. Det bästa du kan göra just nu är att ta telefonen till ett servicecenter och få den kontrollerad.

J5 Stuck On Boot-logotypen

Problem: Hej, jag har precis fått min son den här galaxen J5 till jul och allt har fungerat bra tills i morse och plötsligt när du sätter på telefonen börjar den på logoskärmen och det är så långt det går! Jag har testat alla omstarter som du nämnde i avsnittet om felsökning! När jag försökte säkert läge skulle det inte ens komma upp på skärmen! Det stannade bara på logotypskärmen alls ingen förändring! Sedan när jag försökte återställningsläget i det vänstra övre hörnet av skärmåtervinningsstart ... kom upp men det gick inte längre fortfarande förblir på logotyp skärm ingen omstart meny alls bara återhämtning start ... i blått och det är fortfarande kvar! Idk vad han ska göra han har inte haft telefonen tillräckligt länge för att den kan röra sig redan !!

Lösning: Har telefonen ett microSD-kort installerat? Om det gör det kan du försöka ta bort det. När detta är gjort anslut telefonen till en väggladdare och låt den ladda i minst 20 minuter.

Öppna återställningsläget på telefonen medan den fortfarande är ansluten till laddaren och utför sedan en fabriksåterställning. Observera att återställningen raderar telefondata.

  • Stäng av telefonen med strömbrytaren.
  • Håll ihop: Volym upp + Hem + strömbrytare tills du ser Samsung-logotypen.
  • Välj från Återställningsläge-menyn “torka data / fabriksåterställning” med Volymknapparna för att navigera och Hem-knappen för att bekräfta.
  • Välj "Ja - ta bort alla användardata" för att bekräfta hela åtgärden.
  • Välj alternativet "starta om systemet nu".

Om problemet fortfarande kvarstår även efter den här återställningen måste du ta telefonen till ett servicecenter och få den kontrollerad.

J5-skärmflickrar

Problem: Hej, jag har problem med min Samsung Galaxy J5. Skärmen fortsätter att flimra vid låg ljusstyrka. När telefonen inte är ansluten till ström vägrar telefonen att slås på men när den är ansluten till en strömkälla tänds skärmen utan problem. Jag har utfört flera återställningar av telefonen och programvaran verkar inte vara problem. Hjälp gärna, är detta en bildskärmsproblem eller en strömproblem?

Lösning: Eftersom en fabriksåterställning inte lyckas lösa problemet är det troligtvis ett hårdvarorelaterat problem som eventuellt orsakas av ett felaktigt batteri. Jag rekommenderar att du tar med telefonen till ett servicecenter och får den kontrollerad.

J5-batteri tappas snabbt

Problem: Hej, på sistone har mitt telefonbatteri genom att dö mycket snabbare än vanligt. Mitt batteri skulle vara på 40% och sedan slumpmässigt sjunker det till 15% och sedan 4% och därifrån dör det. Jag är inte så säker på vad jag ska göra. Jag har också ett annat problem med min telefon. Slumpmässigt skulle min telefon ha en pop-up på undersidan av skärmen som berättar ”Jag kunde inte ladda ner, försök igen senare.” Jag laddade inte ner någonting och minst 90 gånger om dagen skulle det uttalandet dyka upp på min telefon. Vad ska jag göra?

Lösning: Det bästa sättet att lösa problemet är att säkerhetskopiera dina telefondata och sedan göra en fabriksåterställning. När återställningen är klar installerar du inga appar i din telefon ännu. Försök först kontrollera om problemet fortfarande uppstår. Om det gör det är detta troligtvis ett hårdvarorelaterat problem redan i vilket fall du kommer att behöva ta telefonen till ett servicecenter och få den kontrollerad.

Engagera med oss

Skicka oss gärna dina frågor, förslag och problem du har stött på när du använder din Android-telefon. Vi stöder alla Android-enheter som finns tillgängliga på marknaden idag. Och oroa dig inte, vi debiterar inte ett enda öre för dina frågor. Kontakta oss med hjälp av detta formulär. Vi läser varje meddelande som vi får kan inte garantera ett snabbt svar. Om vi ​​kunde hjälpa dig, snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela våra inlägg med dina vänner.