Samsung Galaxy J3-skärmflimrar Orange-problem och andra relaterade problem

En av de bättre budget Android-smartphones som finns på marknaden är #Samsung #Galaxy # J3. Den här telefonen är utformad för att ge en stor användarupplevelse utan den vanliga höga kostnaden för en flaggskeppssmartphone. Om du vill hålla kontakten men inte vill spendera mycket på en dyr enhet är detta det perfekta valet. Några av de fantastiska funktionerna i denna telefon inkluderar en 5-tums HD-skärm, en fyrkärnig processor med 2 GB RAM och en 13MP f / 1.9-kamera för att bara nämna några. Även om detta är en solid telefon finns det tillfällen då vissa problem kan uppstå som vi kommer att ta upp i dag. I den senaste delen av vår felsökningsserie kommer vi att hantera Galaxy J3-skärmflimrar orange problem och andra relaterade problem.

Om du äger en Samsung Galaxy J3 eller någon annan Android-enhet för den delen, kontakta oss gärna med detta formulär. Vi hjälper dig gärna med all oro du kan ha med din enhet. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder utan några strängar bifogade. Vi ber dock att när du kontaktar oss försöker vara så detaljerade som möjligt så att en exakt bedömning kan göras och rätt lösning kan ges.

Om du vill bläddra igenom de tidigare delarna i denna serie så kolla in den här länken.

Du kan också nå oss på våra Facebook- och Google+ sociala mediekonton.

J3 Screen Flickers Orange

Problem: Hej! Så jag har en Samsung Galaxy Galaxy i cirka 10 månader nu och inte så nyligen har skärmen börjat flimra orange! Till att börja med kunde jag bara dra ner mina meddelanden och det skulle gå, men nu förblir mer än 3/4 av skärmen orange även efter att jag har stängt av strömmen! Jag kan inte se någonting under skärmen så jag var tvungen att skriva detta på en reservtelefon. När skärmen förblir orange går den inte av såvida jag inte stänger av telefonen men när jag stänger tillbaka telefonen är den orange skärmen tillbaka. Jag skulle vilja försöka låta telefonen fungera fram till jul eftersom det är när jag får pengar. Jag tappade också min telefon två gånger så kan det vara orsaken till det? Är det värt att hålla eller ska jag skaffa en annan telefon?

Lösning: Det första du bör göra i det här fallet är att kontrollera om problemet orsakas av en app som du laddade ner. Starta din telefon i Safe Mode och kontrollera sedan om problemet uppstår i det här läget. Om det inte gör det är det mycket troligt att det orsakas av en app. Ta reda på vilken app det här är och avinstallera den.

Om problemet fortfarande inträffar även i säkert läge är nästa steg att kontrollera om detta orsakas av fel i systemprogramvaran. Säkerhetskopiera dina telefondata och gör sedan en fabriksinställning. När återställningen är klar installerar du inga appar i din telefon ännu. Kontrollera om problemet fortfarande uppstår.

Om ovanstående steg inte löser problemet är det mycket troligt att bildskärmsenheten har skadats av droppen. Det bästa du kan göra just nu är att ha kontrollerat detta vid ett servicecenter.

J3-strömbrytaren svarar inte

Problem: Så min strömbrytare på min Samsung galaxy J3 svarar inte på ett visst sätt. När telefonen är på kommer den inte att sätta telefonen i viloläge och när den sover, vaknar den inte upp. Och kraftalternativ kommer inte heller att dyka upp. Men jag kan tvinga omstart av telefonen medan den är på och kan slå på bara med strömbrytaren när telefonen är avstängd. Det är ganska konstigt att det bara inte svarar på sömn / väckarkommandon och strömalternativ genom att hålla in strömknappen. Snälla hjälp kan det fixas eller behöver jag returnera den till lagring för utbyte.

Lösning: Det bästa sättet att felsöka detta problem är att kontrollera om det orsakas av något programfel. Starta telefonen i återställningsläget och torka sedan cache-partitionen på enheten härifrån. Starta om telefonen och kontrollera sedan om problemet fortfarande uppstår. Om det gör det, bör du säkerhetskopiera dina telefondata, gör sedan en fabriksinställning.

Om ovanstående steg inte löser problemet måste du ta telefonen till ett servicecenter och få det kontrollerat.

J3 fastnat på vit startskärm

Problem: Min galax j3 fungerar. För första gången sedan jag fick den tänkte jag på den. Efter att ha gjort det senare försökte jag sätta på den igen. Nu försöker det att ladda det ser ut och sitter bara fast på en vit skärm med buffertindikationer. Jag har försökt återställa den och tillfälligt inaktivera tredje part. Jag tog bort batteriet i 30 sekunder och satte tillbaka det, jag försökte placera det på laddaren. Jag vet inte varför den sitter fast, den är helt ny och jag har bara haft det i tre dagar.

Lösning: Har din telefon ett microSD-kort installerat? Om det gör det kan du försöka ta bort detta eftersom det kan orsaka problemet. Om telefonen inte har ett microSD-kort eller om problemet fortfarande uppstår när kortet har tagits bort, fortsätt med felsökningsstegen nedan.

  • Starta telefonen i säkert läge. Om du kan starta telefonen i det här läget kan problemet orsakas av en app som du laddade ner. Ta reda på vilken app det här är och avinstallera den.
  • Torka av cache-partitionen på telefonen från återställningsläget.
  • Säkerhetskopiera dina telefondata och gör sedan en fabriksinställning.

Om ovanstående steg inte löser problemet måste du ta telefonen till ett servicecenter och få det kontrollerat.

J3 skickar inte textmeddelanden till premiumnummer

Problem: Jag har en Samsung Galaxy Galaxy. Jag försökte registrera mig för en klubb med ett 5-siffrigt nummer och rutan dyker upp för att alltid tillåta eller förneka dessa meddelanden eftersom de kan resultera i datakostnader, jag tänkte driva tillåt, men tryckte alltid förneka !! Hjälp! Jag kan inte hitta någon inställning någonstans för att gå tillbaka och ändra den! Jag försökte återställningen inte från fabriksinställning men den som ändrar inställningarna till det normala och det fixade det fortfarande inte.

Lösning: Gå till inställningar - applikationer - applikationshanterare - mer - visa systemappar- - meddelandetjänst - skicka premiummeddelande.

I vissa programvaruversioner är denna inställning inte tillgänglig. Om detta är fallet i din telefon måste du säkerhetskopiera dina telefondata och sedan göra en fabriksåterställning. När återställningen är klar kan du försöka skicka ett textmeddelande till ett premiumnummer och när en pop-up visas, se till att välja tillåtningsalternativet.

J3 Pekskärm svarar inte efter att du blivit våt

Problem: Hej, min dotter tappade sin telefon i toaletten, hon fiskade ut den snabbt, tog bort batteriet och satte det i ris i cirka 24 timmar, det slår på, det tar upp wifi, hon tar emot meddelanden från messenger och textmeddelanden, vi ser inloggningen se och det ger henne paden för att låsa upp hennes telefon, men telefonen kommer inte att reagera på beröringen, den låter oss inte sätta in hennes kod och när du trycker på numret pad registrerar den inte numret du trycker på skärmen, så det är nästan som om skärmen är låst för att avkänna hennes finger vidröra den ...........

Lösning: Det ser ut som att det här problemet orsakas av en maskinvarukomponent för vattenskador, eventuellt telefonens display. Det bästa du kan göra just nu är att ta telefonen till ett servicecenter och få den kontrollerad.

J3 Flickers när du använder Facebook-app

Problem: Allt fungerar bra förutom att Facebook bara fortsätter att flimra. Jag har redan startat om telefonen. Jag tog ut batteriet och satte tillbaka det. Och jag tog bort och installerar om Facebook. Efter att ha gjort alla dessa saker är det fortfarande inte att fixa problemet så vad är det jag behöver göra som skulle lösa problemet.

Lösning: Uppstår problemet bara när du använder Facebook-appen? Om det gör det här är de saker du behöver göra.

  • Rensa cache och data för Facebook-appen från applikationshanteraren. Kontrollera om problemet fortfarande uppstår.
  • Avinstallera Facebook-appen och installera sedan en ny version från Google Play Store.

Om problemet fortfarande kvarstår föreslår jag att du försöker komma åt din Facebook-app från Chrome-webbläsaren först tills en nyare version av Facebook-appen släpps vilket kan åtgärda problemet. Du bör också överväga att använda Facebook Lite-appen.

J3 debiteras inte

Problem: Min telefon kommer inte att ladda, jag har provat två olika laddningssladdar som min fru fungerar bra på båda kablarna och vi har bara haft dessa telefoner inte ens en månad

Lösning: Vad du först vill göra i detta fall är att rengöra laddningsporten på telefonen med en burk med tryckluft. Se till att ta bort smuts eller skräp som sitter fast i denna port. När detta är gjort kan du prova att ladda telefonen. Om det inte laddas kan du prova följande.

  • Använd en annan laddkabel och väggladdare.
  • Prova att ladda telefonen från en dators USB-port.
  • Försök byta ut batteriet.

Om ovanstående steg inte löser problemet måste du kontrollera detta vid ett servicecenter.

Engagera med oss

Skicka oss gärna dina frågor, förslag och problem du har stött på när du använder din Android-telefon. Vi stöder alla Android-enheter som finns tillgängliga på marknaden idag. Och oroa dig inte, vi debiterar inte ett enda öre för dina frågor. Kontakta oss med hjälp av detta formulär. Vi läser varje meddelande som vi får kan inte garantera ett snabbt svar. Om vi ​​kunde hjälpa dig, snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela våra inlägg med dina vänner.