Samsung Galaxy J3 fungerar inte efter programuppdateringsproblem och andra relaterade problem

#Samsung #Galaxy # J3 erbjuder de väsentliga funktionerna i en fin kompakt form till konsumenter som letar efter en budgetenhet. Den här telefonen slår inte de flesta flaggskeppsmodellerna när som helst när det gäller prestanda men då kan den fortfarande ge en stor användarupplevelse. 2017-versionen av denna enhet har en 5-tums HD-skärm, använder en fyrkärnig processor med 2 GB RAM och levereras med en 13MP-kamera. Även om detta är en solid utförande enhet finns det fall då vissa problem kan uppstå som vi kommer att ta itu med i dag. I den senaste delen av vår felsökningsserie kommer vi att hantera Galaxy J3 som inte fungerar efter programuppdateringsproblem och andra relaterade problem.

Om du äger en Samsung Galaxy J3 eller någon annan Android-enhet för den delen, kontakta oss gärna med detta formulär. Vi hjälper dig gärna med all oro du kan ha med din enhet. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder utan några strängar bifogade. Vi ber dock att när du kontaktar oss försöker vara så detaljerade som möjligt så att en exakt bedömning kan göras och rätt lösning kan ges.

Om du vill bläddra igenom de tidigare delarna i denna serie så kolla in den här länken.

Du kan också nå oss på våra Facebook- och Google+ sociala mediekonton.

J3 fungerar inte efter programuppdatering

Problem: Växlade min Samsung J3 från Verizon till Total Wireless. Växeln var framgångsrik och gjorde ett testsamtal för att verifiera. Omedelbart fick jag ett meddelande om att uppdatera programvara så jag accepterade. Telefonen fungerade aldrig igen. Jag försökte mjuk återställning, starta om i säkerhetsläge, rensa cache, fabriksåterställning osv. Det som händer varje gång Samsung-logotypen dyker upp, då säger en grön Droid-kille “installera” sedan kraschar han på ryggen med en röd utropstecken och sedan återförs jag till återställningsläge. Programmerade Verizon ett uppstartsfel för när jag bytte telefon till en annan leverantör?

Lösning: Din telefonprogramvara bör inte ha några problem när du byter telefon från en operatör till en annan. Det som händer just nu är att det kan vara ett fel som inträffade när uppdateringsprocessen slutfördes. För att felsöka problemet bör du starta telefonen i återställningsläge och sedan utföra en torkcache-partition av enheten följt av en fabriksåterställning. Observera att återställningen raderar dina telefondata.

Om ovanstående steg inte lyckas lösa problemet bör du överväga att blinka telefonen med dess aktiefirmwarefil med Odin. Du kan hämta firmwarefilen från Sammobile-webbplatsen, där du också kan få instruktioner om hur du blinkar din telefon.

J3 fast i Samsung-skärmen med blå blinkande lampor

Problem: Min dotters telefon växlade och fungerade bra men gick sedan till skärmen med Samsung på och blå blinkande lampor. Det går inte att stänga av eller göra något med det. Jag har tagit ut batteriet men gjorde ingen skillnad Samsung j3 2016. Inte säker på vilken Android-version hon sa att den har uppdaterat de senaste veckorna

Lösning: Detta liknar frågan som vi har tagit upp ovan. Eftersom telefonen har ett avtagbart batteri kan du försöka ta bort detta såväl som microSD-kortet (om du har ett installerat), tryck sedan på strömbrytaren i minst en minut. Detta kommer att ladda ur telefonkretsen och rensa ut dess RAM. Sätt tillbaka bara batteriet och slå sedan på telefonen. Om problemet kvarstår bör du starta telefonen i återställningsläge och sedan utföra båda stegen nedan.

  • Torka av cache-partitionen på din telefon.
  • Utför en fabriksåterställning. Observera att dina telefondata raderas när du gör det.

Om problemet kvarstår kan du överväga att blinka telefonen med den uppdaterade firmwarefilen med Odin. Du kan hämta filen från Sammobile-webbplatsen, där du också kan få instruktioner om hur du blinkar din telefon.

J3 Tyvärr har TouchWiz Home slutat fungera

Problem: Jag har en galax j3 och jag har följt anvisningarna för att rensa cachen för touchwiz-hemproblemen och jag har fortfarande ingen tur. Meddelandet "tyvärr touchwiz har slutat" visas varje gång jag försöker öppna mina widgetar. Jag håller hemskärmen, widgets-ikonen dyker upp och när jag klickar på den för att öppna den, visas meddelandet och fryser min telefon. Jag är stubbad.

Lösning: För just detta problem bör du försöka rensa cache och data för TouchWiz-appen först från applikationshanteraren. Försök kontrollera om problemet fortfarande uppstår efter att du har utfört detta steg. Om det gör det fortsätter du med de ytterligare stegen som anges nedan.

  • Starta telefonen i säkert läge och kontrollera sedan om problemet uppstår i det här läget. Om den inte gör det kan en app som du laddade ner orsaka problemet. Ta reda på vilken app det här är och avinstallera den.
  • Torka av cache-partitionen på telefonen från återställningsläget.
  • Säkerhetskopiera dina telefondata och gör sedan en fabriksinställning.

J3 slår inte på om inte är ansluten till laddaren

Problem: Jag har använt telefonen utan problem, börjat tappa strömmen snabbare än normalt och lagt telefonen på laddning över natten medan den stängdes av. Kopplade ur laddaren eftersom den var på 100% och slå på telefonen. Galaxy-skärmen dök upp följt av Samsung-logotypen och sedan stängs telefonen av. Telefonen förblir inte längre än Samsung-logotypen om inte strömkabeln är ansluten. Med kabel ansluten förblir telefonen på tills visning av huvudskärmen stängs sedan av. Har provat allt som föreslås utan framgång.

Lösning: Jag rekommenderar att du utför en fabriksåterställning först från återställningsläget. Observera att detta kommer att radera dina telefondata. Om problemet fortfarande kvarstår efter återställningen kan problemet orsakas av ett felaktigt batteri. Försök att få ett nytt batteri och kolla sedan om problemet fortfarande uppstår.

Om ovanstående steg inte löser problemet bör du föra telefonen till ett servicecenter och få det kontrollerat.

J3 fryser när Wi-Fi används

Problem: Efter att ha fungerat bra för började telefonen ha anslutningsproblem. Det ögonblick som det först inträffade körde det en uppdatering av en app med Wifi. Jag störde uppdateringen genom att gå utanför Wifi-sortimentet och från den punkten har telefonen anslutningsproblem varje gång jag ansluter till internet, vare sig det är via Wifi eller mobildata. Det ansluter, men så snart som någon aktivitet startar saknar telefonen snabbt till den punkt där den är oanvändbar. I grund och botten har jag ungefär en halv minut att gå offline igen innan den inte svarar längre, eller extremt långsam (dvs efter några minuters försök att dra menyn ner kan jag ha tur och kunna stänga av anslutningen och den startar omedelbart fungerar ordentligt igen). Jag har gjort en fabriksåterställning, varefter det verkade fungera igen i några timmar. Jag installerade om några appar (WhatsApp, Outlook, Sleep Cycle och CityMaps2Go), som alla hade installerats under lång tid och aldrig gav några problem. Då hände exakt samma sak. Just nu är min internetanvändning begränsad till att slå på Wifi, ta emot WhatsApp-meddelanden (endast text, bilder som det inte laddas ner), stänga av Wifi igen, svara och slå på och av igen för att skicka. Anställda i min leverantörs (KPN) butik slutade helt enkelt: hårdvaruproblem - köp ny telefon. Skulle du hålla med i den bedömningen, och om det verkligen är ett hårdvaruproblem, är det fixbart genom att byta ut någon del? Kan inte vänta med att höra ditt tag på saken! I alla fall är dina tjänster / webbplats mycket uppskattad - bra arbete!

Lösning: Eftersom problemet försvinner efter att ha utfört en fabriksåterställning ännu visas igen efter att du installerat några appar, bör du försöka kontrollera om det är en app som du laddade ner som orsakar problemet. Starta din telefon i Safe Mode och kontrollera sedan om problemet uppstår i det här läget. Om det inte gör det kan problemet orsakas av en app som du laddade ner. Ta reda på vilken app det här är och avinstallera den. Om problemet fortfarande inträffar även i Safe Mode är det troligtvis ett hårdvarorelaterat problem som redan kan orsakas av en felaktig intern komponent. Du bör ha detta kontrollerat vid ett servicecenter om detta är fallet.

J3 debiteras inte

Problem: Ibland har min telefon problem med laddning. vi har provat olika sladdar, pluggar, rengöring av porten och ett nytt batteri. när problemet uppstår kommer telefonen slutar ladda helt tills den dör och lämnas ensam. den enda lösningen vi har är att återställa telefonen från fabrik. detta fixar vanligtvis problemet tillfälligt, men oundvikligen dyker problemet upp igen. vilket suger eftersom det kräver ytterligare en fabriksinställning.

Lösning: Det ser redan ut som att det här problemet orsakas av en felaktig IC-ström. Det bästa du kan göra just nu är att ta telefonen till ett servicecenter och få den kontrollerad.

J3 laddar inte eller slår på

Problem: Min telefons batteri blev slut och jag laddade telefonen. plötsligt gick telefonen av och visade inte att den laddades och efter en minut eller så sa den "uppdatering av programvara, stäng inte av." Jag tog bort telefonens lock när jag laddade telefonen och när jag tog upp den, batteriet föll ut och jag satte tillbaka det och försökte fortsätta ladda men det laddades inte eller slås på sedan dess.

Lösning: Vad du bör göra först i detta fall är att rengöra laddningsporten på telefonen med en burk med tryckluft och sedan ladda enheten i minst 20 minuter. Om telefonen inte laddas kan du försöka använda en annan laddkabel och en väggladdare. Om du fortfarande inte får något svar kan du försöka använda ett nytt batteri på din telefon.

Om ovanstående steg inte löser problemet bör du föra telefonen till ett servicecenter och få det kontrollerat.

Engagera med oss

Skicka oss gärna dina frågor, förslag och problem du har stött på när du använder din Android-telefon. Vi stöder alla Android-enheter som finns tillgängliga på marknaden idag. Och oroa dig inte, vi debiterar inte ett enda öre för dina frågor. Kontakta oss med hjälp av detta formulär. Vi läser varje meddelande som vi får kan inte garantera ett snabbt svar. Om vi ​​kunde hjälpa dig, snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela våra inlägg med dina vänner.