Samsung Galaxy A3 kommer inte att ladda på grund av "fukt har upptäckts" varning [Felsökningsguide]

Om du får varningen "Fukt har upptäckts. För att ladda din enhet, se till att din laddare / USB-port är torr, ”då bör du också ha problem med laddningen. Samsung fick sina enheter att sluta ladda när fukt upptäcks i laddningsporten. Detsamma gäller för din Samsung Galaxy A3 och vi har faktiskt fått en hel del klagomål från våra läsare som har fel av detta problem.

Den vanligaste orsaken till detta problem är naturligtvis vatten som gick in i telefonens laddningsport. Rapporter tyder dock på att det också kan bero på en uppdatering av firmware eftersom många användare rapporterade att ha stött på detta problem kort efter den obligatoriska firmware-uppdateringen. Detta komplicerar saker lite mer eftersom vi också måste ta hänsyn till det faktum att det bara kan vara ett problem i firmware. Fortsätt läsa nedan för att veta mer om detta problem och vad som måste göras för att åtgärda det.

Nu, innan vi hoppar till vår felsökningsguide, om även du hittade det här inlägget eftersom du försökte hitta en lösning på olika problem, så föreslår jag att du besöker vår felsökningssida för Galaxy A3 för vi har redan tagit upp några av de mest rapporterade problemen med den här enheten. Försök hitta ett problem som liknar ditt och använd lösningarna eller lösningarna vi föreslog. Om de inte fungerar för dig och om du behöver ytterligare hjälp, fyll i vårt frågeformulär för Android-frågor och vi kommer att inkludera din oro i våra nästa inlägg.

Hur du gör din Galaxy A3 laddning även med "fuktdetekterad" varning

Problemet här är att din telefon inte laddas på grund av varningen och att du antagligen har lite juice kvar i telefonen så att laddning är mycket viktigt. Nedan följer några av de saker du kan göra för att din enhet ska laddas trots att du har upptäckt varningen om fukt.

Rengör telefonens USB-port

Oavsett om du vet att din telefon har blivit våt på ett eller annat sätt är det viktigt att du rengör laddningsporten. Varningen ”fuktdetekterad” kommer ut när telefonen upptäcker att det finns fukt i USB-porten. För att bli av med det måste du bara se till att porten är torr.

Du kan använda en bomullspinne för att rengöra runt området eller en liten bit silkespapper som ska sättas in i porten för att absorbera fuktig. Du kan också blåsa in i hamnen för att bli av med skräp eller ludd. Ännu bättre om du har en burk med tryckluft, ge den en sprängning och det borde ta hand om problemet förutsatt att det beror på fukt.

Det är viktigt att du gör detta steg innan något annat för att se till att problemet inte beror på vätskeskada. Ta dessutom tid att kontrollera vätskeskadningsindikatorn för att veta om vatten har hittat vägen in i din telefon eller inte för att om det så hände att allt detta händer på grund av vätskeskada måste du ta telefonen till butiken omedelbart för att förhindra ytterligare skada. För att kontrollera LDI tar du bort SIM-kortfacket och tittar i SIM-kortplatsen för att hitta ett litet klistermärke. Om klistermärket är vitt betyder det att din telefon inte lider av vätskeskada. Om klistermärket blev rött, rosa eller lila är det en annan historia.

Stäng av telefonen och ladda

Efter att vi försäkra dig om att problemet inte beror på vätskeskador kommer vi nu att arbeta för att få din telefonladdning även om varningen för fuktdetektering fortsätter att dyka upp och med det sagt är det första du bör göra att stänga av telefonen och låt det ladda. Varningen hanteras av en av processerna som körs i bakgrunden och även om det fortfarande finns en chans kommer den att visas även om enheten är avstängd, åtminstone är chansen att din telefon laddar normalt högre än när den är påslagen.

Ett sätt att kringgå varningen är också att koppla in laddaren och vänta tills varningen visas. I det ögonblick som det fuktapptäckta felet visas, starta om telefonen och när den blir aktiv kan den kanske inte dyka upp igen och låta din telefon ladda batteriet helt.

Tvinga om starta om telefonen och anslut den

Om din telefon inte kan starta på grund av tömt batteri, måste du starta om telefonen men innan det, se till att du ansluter laddaren till ett arbetsuttag och ansluter telefonen till den med den ursprungliga USB-kabeln. Oavsett om telefonen laddas eller inte, håll ner volymknappen och strömbrytarna i 10 sekunder. Telefonen kan startas och laddas normalt.

Men om telefonen inte startar upp, ge den minst 10 minuter att ladda och gör sedan samma procedur. Batteriet kan ha varit helt tömt och det finns inte tillräckligt med batteri kvar för att slå på telefonen.

Kör i säkert läge och ladda

Denna metod föreslogs av våra läsare. Vissa föreslog att starta upp telefonen i säkert läge om den inte laddas i normalt läge på grund av fel upptäckt av fukt. Med alla tredjepartsappar och -tjänster som tillfälligt är inaktiverade finns det inga appar som kan störa laddningsprocessen.

Anslut din telefon till laddaren och vänta tills varningen visas. När varningen för fuktdetekterad visas på skärmen stänger du av telefonen och startar den sedan i säkert läge:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömbrytaren förbi skärmen med enhetsnamnet.
 3. När 'SAMSUNG' visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp volymknappen nedåt när du ser 'Safe Mode'.

Låt nu telefonen ladda batteriet helt.

Rensa data för USB-inställningstjänsten

Den fuktdetekterade varningen hanteras av USB-inställningstjänsten och logiskt rensning av dess data kommer att bli av med felet men ingen kommer att kunna veta när det skulle dyka upp igen. Men det är en lösning som gör att du kan ladda din telefon normalt. Detta fungerar naturligtvis bara om felet inte utlöses av vatten i första hand. I sådant fall skulle felet ha utlösts av ett problem i firmware ...

 1. Från vilken startsida som helst trycker du på appikonen.
 2. Klicka på Inställningar.
 3. Klicka på Program.
 4. Bläddra till och knacka på USB-inställningar.
 5. Knacka på Lagring.
 6. Klicka på Rensa data och tryck sedan på OK.
 7. Starta om din telefon.

Lämna nu telefonen för att ladda batteriet.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.