Samsung Galaxy A20 går långsamt med felet "Inställningar håller stopp"

Felmeddelandet "Inställningar stannar kvar" är inte lika litet som någon annan app kraschar eftersom Inställningar är en av de viktigaste apparna. Vissa ägare av Samsung Galaxy A20 rapporterade att det här problemet inträffade efter en uppdatering. I grund och botten, när förinstallerade appar kraschar, kan du alltid förvänta dig att det är ett problem med firmware. Men oroa dig inte, för det mesta kan dessa problem enkelt lösas.

Så i det här inlägget kommer jag att leda dig genom att felsöka din Galaxy A20 som fortsätter att dyka upp felet "Inställningar fortsätter att stanna." Tillsammans med felet är ett prestationsproblem i form av tröghet eller till och med slumpmässiga omstarter. Så om du är en av ägarna till den här telefonen och för närvarande bugges av ett liknande problem, fortsätt att läsa eftersom den här artikeln kanske kan hjälpa dig på ett eller annat sätt.

Innan något annat, om du har andra problem med din enhet, kan du försöka bläddra igenom vår felsökningssida eftersom vi redan har tagit upp flera problem med den här enheten. Oddsen är att vi redan har publicerat ett inlägg som hanterar liknande problem. Försök hitta problem som har liknande symtom med vad du för närvarande har och känn dig fri att använda de lösningar som vi har föreslagit. Om de inte fungerar för dig eller om du fortfarande behöver vår hjälp, fyll i vårt frågeformulär och tryck på skicka för att kontakta oss.

Felsökning Galaxy A20 med "Inställningar håller stopp" -fel

Jag försökte leta efter Internet för det här problemet och de som stött på detta fel har något gemensamt; de märkte att deras enheter hade blivit så tröga och långsamma innan felet uppstod. Så länge firmware inte har ändrats på något sätt, bör du kunna fixa din telefon enligt följande procedurer:

Första lösningen: Försök göra tvungen omstart

När det gäller felsökning av firmware-relaterade problem rekommenderas det alltid att tvinga omstarten eftersom problemet du för närvarande kan bero på ett litet firmwareproblem. Den tvingade omstarten är ett simulerat batteri borttagning. Det uppdaterar telefonens minne och laddar om alla tjänster och förinstallerade appar. Om felet "Inställningar stannar" är ett litet problem, kommer det att åtgärda det. Så här görs:

 1. Tryck och håll ned Volym ned-knappen och släpp den inte ännu.
 2. Håll volymknappen intryckt och håll ner strömbrytaren också.
 3. Håll båda knapparna hållna i varandra i 15 sekunder eller tills Galaxy A20-logotypen visas på skärmen.

När din telefon har slutfört omstarten, försök att se om felet "Inställningar stannar kvar" fortfarande visas. Om det gör det, gå vidare till nästa lösning.

LÄS Också: Samsung Galaxy A20 fortsätter att starta om. Så här fixar du det.

Andra lösningen: Kör din telefon i säkert läge

Jag har personligen stött på detta problem tidigare och en av orsakerna var en app som jag installerade. Det är möjligt att du har installerat en app som har vissa problem eller det kan finnas appar vars installationsfiler har skadats. För att veta om detta är fallet måste du köra telefonen i säkert läge för att tillfälligt inaktivera alla nedladdade applikationer. Så här görs:

 1. Tryck och håll ned strömbrytaren tills alternativen visas.
 2. Tryck och håll ner avstängningsalternativet tills det ändras till säkert läge.
 3. Tryck på ikonen för säkert läge för att starta om din enhet.
 4. När omstarten har lyckats, bör du se "Safe mode" i det nedre vänstra hörnet av skärmen.

När din telefon är i det här läget kan du försöka öppna Inställningar för att se om felet fortfarande dyker upp. Om problemet är rätt bekräftas det att en av apparna som du installerade orsakar problemet. Detta är vad du behöver göra nästa:

 1. Starta om telefonen normalt för att starta i standardläge.
 2. Kom ihåg apparna som du installerade ungefär då felet "Inställningar stannar stopp" började visas.
 3. När du redan har en app i åtanke sveper du ner från toppen av skärmen för att dra ned meddelandepanelen.
 4. Klicka på Inställningsikonen i det övre högra hörnet.
 5. Rulla till och tryck sedan på Apps.
 6. Hitta och knacka på misstänkt app.
 7. Knacka på Lagring.
 8. Tryck på Rensa data och tryck på OK för att bekräfta.
 9. Peka på bakåtknappen en gång och tryck sedan på Avinstallera.
 10. Bekräfta att du vill ta bort appen från din telefon.

Men om felet visas även i säkert läge, måste du felsöka firmware.

LÄS Också: Samsung Galaxy A20 fortsätter att visa "Instagram håller stopp" -fel

Tredje lösningen: Torka av cache-partition

Nästa sak du måste göra åt det här problemet är att torka av cache-partitionen eftersom det är möjligt att det orsakar en skadad systemcache. Genom att torka av cache-partitionen tar du bort den gamla cachen och ersätter den med en ny. Så här gör du:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp och strömknapparna.
 3. Släpp alla tre nycklar när Galaxy A20-logotypen visas.
 4. Din Galaxy A20 fortsätter att starta upp i återställningsläget. När du ser en svart skärm med blå och gula texter, fortsätt till nästa steg.
 5. Tryck på Volym ned- knappen flera gånger för att markera torka cache-partitionen .
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned- knappen för att markera ja, dem och tryck på strömbrytaren för att välja.
 8. När torkcache-partitionen är klar markeras omstart av systemet nu .
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Om felet "Inställningar stannar kvar" fortfarande dyker upp efter denna procedur, gå vidare till nästa lösning.

Fjärde lösningen: Utför Master Återställ

Efter att ha gjort de tre första procedurerna och din Galaxy A20 fortfarande visar felet "Inställningar håller stopp" är nästa sak du behöver göra att återställa. Så länge firmware inte har ändrats bör du kunna bli av med felmeddelandet och få din telefon att fungera perfekt igen.

Men innan du faktiskt återställer telefonen ska du skapa en kopia av dina viktiga filer, särskilt de som sparas i telefonens interna lagring. Efter säkerhetskopian tar du bort dina Google- och Samsung-konton så att du inte blir låst efter återställningen. När du har gjort allt detta följer du dessa steg för att återställa din telefon:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp och strömknapparna.
 3. Släpp alla tre nycklar när Galaxy A20-logotypen visas.
 4. Din Galaxy A20 fortsätter att starta upp i återställningsläget. När du ser en svart skärm med blå och gula texter, fortsätt till nästa steg.
 5. Tryck på Volym ned- knappen flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned- knappen tills 'Ja' är markerad.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 9. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 10. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Jag hoppas att vi har kunnat hjälpa dig att fixa din Galaxy A20 som visar felet "Inställningar stannar kvar." Vi skulle uppskatta det om du hjälpte oss att sprida ordet så dela detta inlägg om du tyckte att det var till hjälp. Tack så mycket för att du läste!

LÄS Också: Samsung Galaxy A20 fortsätter att visa varningen "fuktapptäckt"

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook-sida eller följa oss på Twitter. Du kan också besöka vår Youtube-kanal eftersom vi publicerar användbara videor varje vecka.