Samsung Galaxy A10 kör långsamt. Så här fixar du det.

Samsung Galaxy A10 är inte så snabb som flaggskeppstelefonerna men den är faktiskt bättre jämfört med andra enheter i sin kategori. Den är fortfarande smidig och lyhörd och om du är ägare till en sådan telefon kan du enkelt avgöra om den kör långsamt eller bara fungerar normalt. Vi har läsare som har klagat eftersom deras telefoner började gå långsamt av någon anledning.

Så i det här inlägget kommer jag att leda dig genom att felsöka din Galaxy A10 som började köra långsamt och inte längre fungerar som den borde. Vi kommer att försöka överväga alla möjligheter och utesluta dem en efter en tills vi kan avgöra vad problemet är och förhoppningsvis fixa det. Så om du är en av ägarna som för närvarande bugges av samma problem, fortsätt att läsa eftersom den här artikeln kan hjälpa dig på ett eller annat sätt.

Innan något annat, om du har andra problem med din telefon, se till att du kommer till vår felsökningssida för vi har redan tillhandahållit lösningar på hundratals problem rapporterade av våra läsare. Oddsen är att vi kanske redan har tillhandahållit en lösning på det problem du för närvarande har så försök att hitta frågor som liknar din på den sidan och känn dig fri att använda de lösningar vi föreslog. Om de inte fungerar eller om du behöver ytterligare hjälp, fyll i vårt frågeformulär för Android-frågor och tryck på skicka för att kontakta oss.

Felsökning Galaxy A10 som började gå långsamt

Det är en möjlig firmwareproblem och vid felsökning med den här typen av problem måste du vara tillräckligt noggrann för att noggrant fixa det och inte förlora några av dina viktiga filer och data. Med det sagt, här är vad du bör göra:

Första lösningen: Tvinga om telefonen igen

Det första du behöver göra om din telefon går långsamt är den tvingade omstarten. Det är möjligt att problemet bara beror på en mycket liten firmwareproblem. För det mesta kan det åtgärdas genom att göra den här proceduren, som faktiskt är ett simulerat batteri borttagning som uppdaterar enhetens minne och laddar om dess appar och tjänster. Så här görs:

 1. Tryck och håll ned Volym ned-knappen och släpp den inte ännu.
 2. Håll volymknappen intryckt och håll ner strömbrytaren också.
 3. Håll båda knapparna hållna i varandra i 15 sekunder eller tills Galaxy A10-logotypen visas på skärmen.

När din telefon har startat om framgångsrikt kan du försöka se om den fortfarande går långsamt, för om den gör det, gå vidare till nästa lösning.

LÄS OCH: Samsung Galaxy A10 fastnat på Black Screen of Death. Här är fixen.

Den andra lösningen: Ta reda på om din telefon går långsamt på grund av nedladdade appar

Det finns appar som kan göra att din telefon fungerar dåligt eller trög. Om detta är fallet med din telefon behöver du inte oroa dig så mycket eftersom det är ganska enkelt att fixa. Men först måste du se om det verkligen är en eller några av dina nedladdade appar som orsakar det här problemet genom att köra telefonen i säkert läge:

 1. Tryck och håll ned strömbrytaren tills alternativen visas.
 2. Tryck och håll ner avstängningsalternativet tills det ändras till säkert läge.
 3. Tryck på ikonen för säkert läge för att starta om din enhet.
 4. När omstarten har lyckats, bör du se "Safe mode" i det nedre vänstra hörnet av skärmen.

Om din telefon fungerar smidigt i det här läget, betyder det att problemet bara beror på vissa tredjepartsapplikationer. Här är vad du ska göra härnäst:

 1. Starta om telefonen normalt för att starta i standardläge.
 2. Kom ihåg apparna som du installerade ungefär när telefonen börjar gå långsamt.
 3. När du redan har en app i åtanke sveper du ner från toppen av skärmen för att dra ned meddelandepanelen.
 4. Klicka på Inställningsikonen i det övre högra hörnet.
 5. Rulla till och tryck sedan på Apps.
 6. Hitta och knacka på misstänkt app.
 7. Knacka på Lagring.
 8. Tryck på Rensa data och tryck på OK för att bekräfta.
 9. Peka på bakåtknappen en gång och tryck sedan på Avinstallera.
 10. Bekräfta att du vill ta bort appen från din telefon.

Å andra sidan, om din telefon fortfarande är långsam även i säkert läge, kan problemet redan vara med firmware. Gå till nästa procedur.

LÄS Också: Samsung Galaxy A10 startar om slumpmässigt. Så här fixar du det.

Tredje lösningen: Torka av cache-partitionen

Just nu är det bäst att felsöka enhetens firmware och det första du bör göra med det är att ta bort den gamla systemcachen så att den kommer att ersättas med en ny. Systemcachen är benägen att korruption och när ett sådant problem inträffar kan du alltid förvänta dig att din telefon kommer att ha prestationsrelaterade problem. Så här gör du:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp och strömknapparna.
 3. Släpp alla tre nycklar när Galaxy A10-logotypen visas.
 4. Din Galaxy A10 fortsätter att starta upp i återställningsläget. När du ser en svart skärm med blå och gula texter, fortsätt till nästa steg.
 5. Tryck på Volym ned- knappen flera gånger för att markera torka cache-partitionen .
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned- knappen för att markera ja, dem och tryck på strömbrytaren för att välja.
 8. När torkcache-partitionen är klar markeras omstart av systemet nu .
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

När din telefon har startats om igen, försök att se om den fortfarande kör långsamt och gå sedan till nästa procedur om den fortfarande gör det.

Fjärde lösningen: Säkerhetskopiera dina viktiga filer och återställ din telefon

Så länge firmware inte har ändrats på något sätt, bör du kunna lösa problemet genom att göra återställning av master. Men innan det, se till att säkerhetskopiera alla dina viktiga filer och data, särskilt de som är sparade i telefonens interna lagring. Ta sedan bort dina Google- och Samsung-konton så att du inte låses ur enheten efter återställningen. När allt är i ordning och klart, följ dessa steg för att återställa din telefon:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp och strömknapparna.
 3. Släpp alla tre nycklar när Galaxy A10-logotypen visas.
 4. Din Galaxy A10 fortsätter att starta upp i återställningsläget. När du ser en svart skärm med blå och gula texter, fortsätt till nästa steg.
 5. Tryck på Volym ned- knappen flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned- knappen tills 'Ja' är markerad.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 9. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 10. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Jag hoppas att vi har kunnat hjälpa dig att fixa din Galaxy A10 som går långsamt. Vi skulle uppskatta det om du hjälpte oss att sprida ordet så dela detta inlägg om du tyckte att det var till hjälp. Tack så mycket för att du läste!

LÄS Också: Samsung Galaxy A10 kopplar från WiFi-nätverket. Här är fixen.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook-sida eller följa oss på Twitter. Du kan också besöka vår Youtube-kanal eftersom vi publicerar användbara videor varje vecka.