Samsung Chromebook Pro Vs. ASUS Chromebook Flip C302 Bästa granskning av Chromebook jämförelse

Chromebooks är fantastiska bärbara datorer. De är till stor del internetbaserade, vilket betyder att du använder webbläsaren och en svit med Google Apps (liksom Android-appar nu), är allt du kan göra. Det betyder att du inte behöver nästan lika krävande hårdvara, så att du kan få dessa bärbara datorer billigt allt medan du plockar upp något med högsta portabilitet.

ProduktvarumärkenamnPris

SOM OSSASUS C302CA-DHM4 Chromebook Flip 12, 5-tums pekskärm konvertibel ChromebookKolla pris på Amazon

SamsungSamsung XE510C24-K01US Chromebook ProKolla pris på Amazon

* Länkar i den här tabellen innehåller affiliate-länkar, vilket innebär att du inte får någon extra kostnad, vi kommer att tjäna en provision om du klickar genom länken och gör ett köp. Tack för ditt stöd. För mer information, besök vår sida om sekretesspolicy.

Just nu är två av de bästa Chromebooks på marknaden Samsung Chromebook Pro och ASUS Chromebook Flip C302. De är de bästa pengarna kan köpa just nu och sitter mellan $ 400 och $ 500. De liknar på många sätt, vilket gör det lite svårt att ta reda på vilken du ska plocka upp. Vi går igenom för- och nackdelarna med båda för att hjälpa dig att fatta ett informerat köpbeslut. Följ med nedan.

Samsung Chromebook Pro

Samsung Chromebook Pro har en av de bästa skärmarna för en Chromebook - den kommer på 12, 3 tum med en upplösning på 2400 × 1600. Med det får du ett bildförhållande på 3: 2. Det levereras med 4 GB inbyggt minne samt 32 GB SSD-lagring ombord. Om du vill utöka lagringsutrymmet kan du göra det genom det medföljande microSD-facket.

Du får också en Intel Core M3-processor 6Y30 (Samsung erbjuder också en modell med sin egen levererade processor), vilket innebär att Samsung Chromebook Pro kommer att kunna hantera även de mest krävande Android-appar som finns för den bärbara datorn.

Skärmen är en unik del av denna Chromebook eftersom den är på ett 360-graders gångjärn. Detta gör att du kan ställa in Chromebook på nästan vilket sätt du än vill - du kan till och med förvandla den till en surfplattupplevelse. Den bärbara datorn i sig är väldigt lätt, så att du enkelt kan resa med den, oavsett om det är till högskolekurser, fram och tillbaka för att arbeta osv.

En Samsung Chromebook Pro ger dig cirka $ 400.

ASUS Chromebook Flip C302

Å andra sidan har vi en liknande Chromebook som Samsung-alternativet som heter ASUS Chromebook Flip (C302-modellen). Denna modell har en något större 12, 5-tums Full HD-skärm med en upplösning på 1 920 × 1 080. På samma sätt som Samsung får du 4 GB RAM, men 64 GB SSD-minne som kan utökas med hjälp av ett microSD-kort.

För processuppsättningen erbjöd ASUS en Intel Core M3-processor klockad på 2, 2 GHz. I likhet med Samsung kommer denna kraftfulla processor att kunna hålla jämna steg med även några av de mest krävande Android-apparna på marknaden.

Liknar Samsung också den unika 360-graders skärmen. Du kan omvandla den på många olika sätt för att passa den efter dina behov, vare sig den förvandlas till en surfplatta eller låta den stötta på bordet eller din säng.

I likhet med Samsung Chromebook Pro kan du hämta en Chromebook Flip C302 av ASUS för cirka $ 400.

Dom

Så vilken ska du få? Båda har liknande bearbetningspaket och prissätts ungefär samma. Detta kan göra det svårt att välja mellan de två eftersom de båda är lika, men skillnaderna ligger främst i skärmarna.

Samsung i Chromebook Pro erbjuder en extremt högkvalitativ skärm - den kommer in på 12, 3 tum, men har en Quad HD-skärm med en upplösning på 2.400 × 1.600. Du kommer att få en klar och tydlig bild av detta, vilket gör Chromebook Pro perfekt för nästan vad som helst - titta på media, gå över och redigera bilder etc.

Däremot har ASUS Chromebook Flip en något större 12, 5-tums skärm. Tyvärr är det betydligt värre när det gäller specifikationerna. Du får en hel extra. 2 tum skärmfastigheter, men du får bara Full HD-teknik och en liten och standardupplösning på 1 920 × 1 080. Mediets dotter ser inte nästan lika bra ut som på Quad HD-skärmen på Chromebook Pro. Som sagt, Samsung Chromebook Pro kan väljas enbart baserat på ren skärmkvalitet. Chromebook Flip av ASUS är verkligen inte ett dåligt val. Faktum är att skärmen inte är dålig alls - men du får mer för pengarna i Samsung Chromebook Pro.

Det finns naturligtvis några anmärkningsvärda designskillnader också, som kan sälja dig på ASUS Chromebook Flip. ASUS i sin modell arbetade hårt för att få Chromebook Flip att se ut och känna sig som en MacBook Pro, och det gör det. Samsung försökte göra något liknande, men Chromebook Flip tar definitivt kakan.

Så här är din beslutsamhet: om du vill ha bättre teknik är Samsung Chromebook Pro vägen att gå. Om du föredrar en mer premium design och lite sämre hårdvara, är ASUS Chromebook Flip ditt val.

ProduktvarumärkenamnPris

SOM OSSASUS C302CA-DHM4 Chromebook Flip 12, 5-tums pekskärm konvertibel ChromebookKolla pris på Amazon

SamsungSamsung XE510C24-K01US Chromebook ProKolla pris på Amazon

* Länkar i den här tabellen innehåller affiliate-länkar, vilket innebär att du inte får någon extra kostnad, vi kommer att tjäna en provision om du klickar genom länken och gör ett köp. Tack för ditt stöd. För mer information, besök vår sida om sekretesspolicy.