Samsung Chromebook Pro mot Asus Flip C302CA Bästa Chromebook 2020

Samsung och ASUS är hårda konkurrenter när det gäller datormaskinvara, till exempel bärbara datorer, och Chromebook-marknaden är inte annorlunda. Samsung och ASUS har båda lanserat sina egna mellanklassiga Chromebook-enheter som har stor kraft både inom hårdvaruavdelningen och i displaypaketet.

Bästa Chromebook

ImgAmazon.com-länk varumärkeProductAmazon.com-länkPris på Amazon.com

SamsungSamsung Chromebook Pro471, 99

Som ossASUS Chromebook Flip C302CA559, 99

Så du har Samsung Chromebook Pro och ASUS Flip. Båda är ganska olika enheter, där Chromebook Pro är mer inriktad på affärsbruk, medan ASUS Flip är bättre för vanlig hemmabruk. Den används fortfarande bra för arbetet, har bara inte de många extrafunktionerna som följer med Chromebook Pro.

Vilken får du? Båda är i stort sett desamma när det gäller hårdvara, men de skiljer sig i utseende och den extra funktionalitet som de erbjuder. Om du har problem med att fatta ett beslut har du kommit till rätt ställe.

Var noga med att följa med nedan, vi slår de två mot varandra, jämför dem och visar dig vilken som är bäst att få för dina pengar!

Samsung Chromebook Pro

Först bör du tänka på Samsung Chromebook Pro. Den har en elegant, jetsvart och lågprofildesign, vilket gör den perfekt för bärbarhet. Egentligen var den designad för att främst användas som en surfplatta, men med skärmen i ett 360-graders gångjärn kan du använda den i surfplatta eller bärbar datorläge. Men det kommer med en pekpennor för användning med surfplattan, samt en rad appar för att hjälpa dig i arbete och lek.

Maskinvarupaketet är ganska sött och har en Intel Celeron M3-processor. Den går på tomgång vid 0, 99 GHz, men du kan överklocka (eller Turbo Boost) upp till en jättestor 2, 2 GHz. Du får 4 GB RAM och 32 GB flash-lagring. Med ditt köp får du också 100 GB Google Drive-lagring.

Slutligen har du skärmen. Det är lite mindre på 12, 3 tum. Den har emellertid ett fenomenalt, skarpt utseende med en upplösning på 2400 x 1 600. Med tanke på detta kommer alla dina favoritfilmer och TV-program att se bra ut på den här skärmen. Inte bara det, utan du får detaljerade vyer för fotoredigering om du så önskar.

Batteriets livslängd är också ganska imponerande. En enda laddning ger dig nio timmars normal användning, så att du faktiskt kan få en full arbetsdag ur detta.

ASUS Vänd Chromebook

Och sedan har vi ASUS-vippan. Den har en liknande skärm som Samsung Chromebook Pro - den kommer in på 12, 5 tum. Upplösningen är dock lite mindre vid 1 920 x 1 080. Det är Full HD så att du fortfarande får en detaljerad bild av dina favoritfilmer och TV-program. Det är på ett 360-graders gångjärn (alltså "Flip" -termen i dess namn) och kan enkelt konverteras till surfplattor eller bärbar datorläge.

Det har också ett ganska trevligt processorpaket. Det är något bättre än Samsung Chromebook Pro genom att den har en Intel Celeron M5-processor; det är mer effektivt än Celeron M3 i Samsung Chromebook Pro, vilket innebär att du kan få lite mer batteritid på den här bärbara datorn. Den har 4 GB RAM och dubbelt så stor lagring som Samsung Chromebook Pro på 64 GB. Oavsett vad du gör kommer ASUS Flip att kunna flyga igenom uppgifter och de mest krävande applikationerna utan problem.

Den har en ganska snygg design också. Du får en MacBook Pro-esque-design, med de enda åtskillande faktorerna som ASUS-logotypen på skärmens ram, och sedan den något ljusare färgtonen.

Detta är perfekt för dem som alltid är på språng, eftersom det har ett batteri som kan hålla upp till 10 timmar från en enda laddning. Det handlar om en extra timme än vad du skulle få ut av Samsung Chromebook Pro - och det är naturligtvis under normal användning. Du kan bara inte få hela tio timmar när du tittar på video hela dagen.

Dom

Så vilken Chromebook ska du få? I det här scenariot rekommenderar vi att du går med ASUS Flip - du får lite bättre hårdvara Intel Celeron M5-processor och för samma pris. Inte bara det, men du får dubbelt så mycket flash-lagring på 64 GB. Den lätta känslan och extra timmars batteritid gör också att Flip är lite bättre än Samsung Chromebook Pro när det gäller portabilitet. Dessutom får du ett förstklassigt chassi med MacBook Pro-esque design. Du kan inte gå fel med ASUS Flip alls.

Bästa Chromebook

ImgAmazon.com-länk varumärkeProductAmazon.com-länkPris på Amazon.com

SamsungSamsung Chromebook Pro471, 99

Som ossASUS Chromebook Flip C302CA559, 99