Samsung Chromebook Pro jämfört med ny Microsoft Surface Pro 2-i-1 bärbar datorspecifik jämförelse

Människor som uppskattar bekvämligheten och mångsidigheten i 2-i-1-bärbara datorer hade mest begränsats till Microsoft Surface-serien med pekskärmsdatorer. Men med den senaste versionen av Samsung Chromebook Pro har Microsofts dominans inom detta nischmarknadsföring testats.

Samsung Chromebook Pro vs New Surface Pro (2017)

ImgAmazon.com-länk varumärkeProductAmazon.com-länkPris på Amazon.com

MicrosoftNytt Microsoft Surface Pro (2017)625, 18

SamsungSamsung Chromebook Pro471, 99

Om du letar efter en 2-i-1-bärbar dator under andra halvåret 2017, är chansen att din kandidatlista innehåller både Samsung Chromebook Pro och den nya Microsoft Surface Pro, antagligen någonstans nära toppen, skyhög. Att välja en över den andra kan vara förvånansvärt svårt eftersom de två enheterna är så olika trots att de är så lika. Låt oss dyka djupt in i vår jämförelse av Samsung Chromebook Pro och New Microsoft Surface Pro för att lära dig mer om skillnaden mellan dessa två 2-i-1-bärbara datorer.

Både Samsung Chromebook Pro och New Microsoft Surface Pro har närmade sig 2-i-1-designen från en helt annan vinkel. Med sitt löstagbara tangentbord och en inbyggd kickstand delar Surface Pro tydligt mer DNA med surfplattor än bärbara datorer. Det 360-graders gångjärn som används av Chromebook Pro är en naturlig utveckling av den grundläggande bärbara designen för surfplattgenerering.

Eftersom gångjärnet fäster tangentbordet permanent på skärmen, hanterar du vikten som det lägger till även om du bara surfar på webben med hjälp av pekprov eller tittar på en film. Å andra sidan kan gångjärnet hålla skärmen på plats utan extra stöd, vilket, i fallet med Surface Pro, vanligtvis tillhandahålls av kickstanden vilar mot antingen dina ben eller ytan på ett bord. Varken ta på sig 2-i-1-konceptet är överlägset det andra. Om du tillbringar mer tid i tablettläget passar Surface Pro ditt arbetsflöde bättre. Och om du tillbringar mer tid i bärbar datorläge kommer Chromebook Pro att spara dig med att fikla med kickstanden.

Den verkliga skillnaden mellan de två bärbara datorerna 2 i 1 är under ytan. Det vill säga under ytan på deras magnesiumkroppar och 12, 3-tums skärmar med höga upplösningar (2400 × 1600 för Chromebook Pro och 2736 × 1824 för Surface Pro).

Till att börja med välkomnar varje konvertibla användare med ett annat operativsystem. Som namnet antyder kommer Chromebook Pro med Chrome OS, som nu låter dig installera Android-appar. Tyvärr orsakar Android-appar också en identitetskris för den konvertibla bärbara datorn. I vissa appar kan du högerklicka för att visa en sammanhangsmeny, medan samma åtgärd inte gör något i andra. Med andra appar kan du dra och släppa filer mellan appfönster, men förvänta dig inte att detta fungerar i alla appar. Vi är säkra på att Google kommer att lösa detta över tid, men för tillfället är värdet på Android-appar för allvarlig produktivitet i Chrome OS ifrågasatt. Med Surface Pro får du samma Windows-upplevelse som du redan känner till, så inga överraskningar där.

Chromebook Pro och Surface Pro har båda en pennan. Samsung har samma S-Pen som den som kommer med Galaxy Note 5-smarttelefonen. Microsoft inkluderar sin Surface Pen, tillverkad av aluminium. S-Pen har dubbelt så många trycknivåer som Surface Pen (2 048 jämfört med 1 024), men det känns inte exakt som ett verktyg för en seriös konstnär. Det fungerar utmärkt som en smetfri ersättning för fingrarna, men ritning och skrivning känns mer naturligt med den märkbart tjockare och tyngre ytpennan.

En titt på specifikationerna för high-end Surface Pro jämfört med Chromebook Pro borde vara tillräckligt för att du ska förstå att det inte är rättvist att jämföra de två enheterna med avseende på deras råa prestanda. Den yttersta Surface Pro kommer med 16 GB minne, en Intel Core i7-processor och upp till 1 TB lagringsutrymme. Chromebook Pro levereras endast med 4 GB minne, en Intel Core m3-processor och 32 GB lagringsutrymme, vilket är ungefär konfigurationen av ingångssidan Surface Pro. Saker blir mer intressant när du tänker på att startnivån Surface Pro kostar dubbelt så mycket som Chromebook Pro, och den avancerade modellen kommer att kosta dig tre gånger så mycket.

För vardagliga uppgifter som webbsökning, grundläggande bildredigering och multimediaförbrukning fungerar båda konvertiblarna lika bra. Men ju längre du går från passiv innehållskonsumtion till aktivt innehållsskapande, desto mer börjar Chromebook Pro känna sig under kraft. I verkligheten förväntar vi oss att de flesta inte någonsin nå sin prestationsgräns. Dels för att de flesta av de professionella apparna som kräver kraftfull hårdvara för att köra bra inte är tillgängliga för Chrome OS, och delvis för att Chromebook Pro verkar locka författare och studenter över grafikartister och 3D-designers.

Intrycket du får från dessa två konvertibla bärbara datorer beror till stor del på hur du använder dem. Microsofts erbjudande passar bättre för professionella innehållsskapare och artister som är villiga att betala extra för utmärkt prestanda. Chromebook Pro når inte samma prestanda, men den besviker verkligen inte när det gäller byggkvalitet, tillförlitlighet och mångsidighet. Författare, studenter och tillfälliga användare som vill få så mycket värde för så lite pengar som möjligt kommer inte att göra ett dåligt val om de bestämmer sig för att gå med det nya barnet på kvarteret.

Chromebook Pro

+ Bygg kvalitet

+ Display

+ Batteriets livslängd

+ Pris

+ Enkelt operativsystem

+ S-Pen

- Begränsad prestanda

- Begränsat operativsystem

- Begränsat lagringsutrymme

Nytt Microsoft Surface Pro (2017)

+ Bygg kvalitet

+ Display

+ Batteriets livslängd

+ Windows-appar

+ Flera modeller att välja mellan

+ Ytpenna

- Pris

- Kickstället tar lite att vänja sig vid

Samsung Chromebook Pro vs New Surface Pro (2017)

ImgAmazon.com-länk varumärkeProductAmazon.com-länkPris på Amazon.com

MicrosoftNytt Microsoft Surface Pro (2017)625, 18

SamsungSamsung Chromebook Pro471, 99