Så mjuk återställning, fabriksåterställning och återställning av din nya Samsung Galaxy Note 9

En återställning är mycket viktig eftersom den kan fixa en hel del problem i din telefon så det är bättre att du känner till de olika typerna av återställningar om du äger den nya Samsung Galaxy Note 9. Medan telefonen kommer att bli den starkaste smarttelefonen på marknaden i de kommande dagarna är det fortfarande inte fritt från problem. I själva verket kan en mindre uppdatering omedelbart rullas ut för att korrigera vissa saker strax efter det har släppts.

I det här inlägget kommer jag att visa dig hur du gör en mjuk återställningsprocedur som du kan använda för att lösa några mindre problem. Jag kommer också att visa dig hur du gör både fabriks- och master-återställningar som i princip är desamma men utförs annorlunda. Så fortsätt att läsa eftersom det här inlägget kan hjälpa dig på ett eller annat sätt.

För ägare som letar efter en lösning på ett annat problem, gå till vår felsökningssida för vi har redan tagit upp några av de vanligaste problemen med den här enheten. Bläddra igenom sidan för att hitta problem som liknar dig och använd lösningarna vi föreslog. Om de inte fungerar eller om du behöver ytterligare hjälp, tveka inte att kontakta oss genom att fylla i vårt Android-frågeformulär.

Hur man gör Soft Reset på Samsung Galaxy Note 9

Det kallas också som Forced Reboot och det används ofta när din telefon fryser och inte svarar längre. Din telefon kan starta om som den vanligtvis gör, men den är mycket effektivare än den normala omstarten eftersom den uppdaterar telefonens minne och laddar om alla appar och tjänster. Om din telefon också börjar bli trög kan du göra det för att få den att springa snabbt igen. Så här gör du:

 • Tryck på både volymknappen och strömknapparna samtidigt och håll dem intryckta i 10 sekunder. Du kanske känner att din telefon vibrerar vid någon tidpunkt men släpper bara båda knapparna om skärmen slås på.

Du kan göra detta oavsett om din telefon är påslagen eller om skärmen är avstängd. Samsung-enheter med icke-flyttbara batterier är anslutna för att utföra den simulerade batterikopplingen förutsatt att den inte är korrekt. Om du inte kan ringa telefonen efter att ha gjort detta bör du prova följande:

 1. Tryck och håll ner volymknappen och släpp den inte.
 2. Tryck och håll ned strömbrytaren medan du håller ner volymknappen.
 3. Håll båda tangenterna nedtryckta i 10 sekunder eller mer.

Det är i princip detsamma som den första proceduren bara att vi ser till att du trycker och håller ned strömbrytaren efter volymknappen för att göra det annars kommer inte att ge dig liknande resultat.

Så här återställer du inställningar på din Samsung Galaxy Note 9

Den här proceduren kommer att vara praktiskt om du ändrade vissa inställningar på din enhet och du inte vet hur du sätter tillbaka den till standard. Det har några liknande effekter som vid fabriksåterställning men ingen av dina filer och data kommer att raderas. Endast inställningarna kommer tillbaka till fabriksinställningarna ...

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps- facket.
 2. Klicka på Inställningar > Allmän hantering > Återställ > Återställ inställningar .
 3. Tryck på ÅTERSTÄLL INSTÄLLNINGAR .
 4. Om du har ställt in en PIN-kod anger du den.
 5. Tryck på ÅTERSTÄLL INSTÄLLNINGAR .
 6. Enheten startas om för att återställa inställningarna.

Det är en av de saker du verkligen behöver veta eftersom det är mycket effektivt att hantera mindre problem som uppstår från tid till annan.

Så här utför du fabriksåterställningen på Samsung Galaxy Note 9

En fabriksåterställning är nödvändig när din telefon har mer än en app- och firmware-relaterade problem. Det tar bort alla filer och data som är lagrade i telefonens interna lagring samt systemcache och datafiler. Du måste göra en säkerhetskopia av dina viktiga filer och data eftersom du kanske inte kan återställa dem efter detta. Dessutom kommer alla inställningar på din enhet till fabriksinställningar så att du kanske måste ändra några inställningar efter detta för att din telefon ska fungera som du vill att den ska vara. Så här gör du:

 1. Säkerhetskopiera data i det interna minnet. Om du har loggat in på ett Samsung-konto på enheten har du aktiverat stöldskydd och behöver dina Samsung-referenser för att slutföra återställningen av master.
 2. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps- facket.
 3. Klicka på Inställningar > Moln och konton > Säkerhetskopiera och återställa .
 4. Peka på följande reglage till önskad inställning:
  • Säkerhetskopiera mina data
  • Automatisk återställning
 5. Klicka på Tillbaka-knappen (längst ner till höger) tills du kommer till huvudmenyn Inställningar .
 6. Knacka på General Management > Reset > Factory data reset .
 7. Bläddra till botten av skärmen och tryck sedan på ÅTERSTÄLL > RADERA ALLA .
 8. Om skärmlåset är aktiverat anger du dina referenser.
 9. Om du uppmanas att verifiera ditt Samsung-konto anger du lösenordet och trycker sedan på BEKRÄFTANDE .
 10. Vänta tills enheten återställs.

Om du felsöker din telefon ska du inte återställa dina filer, appar och data efter det. Se din telefon noggrant för att veta vad problemet är så att du kan fixa den effektivt.

Så här utför du Master Reset på Samsung Galaxy Note 9

Master Återställning är i princip samma som Factory Reset i en mening att det ger dig samma resultat. Det finns dock tillfällen då du inte kan gå in i telefonens inställningar, särskilt om den inte startas upp eller när du har glömt ditt lösenord, PIN-kod eller några säkerhetsåtgärder du har aktiverat. Det är då det här förfarandet är praktiskt. Innan du gör detta måste du dock se till att du känner till ditt Google-ID och lösenord så att din telefon inte låses ut. Om du fortfarande kan säkerhetskopiera dina filer och data innan du gör detta, gör det ...

 1. Säkerhetskopiera data i det interna minnet. Om du har loggat in på ett Samsung-konto på enheten har du aktiverat stöldskydd och behöver dina Samsung-referenser för att slutföra återställningen av master.
 2. Stäng av enheten.
 3. Tryck och håll in Volym upp- knappen och Bixby- tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 4. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 5. Tryck på Volym ned- knappen flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned- knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 9. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 10. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Du måste konfigurera din telefon igen som ny efter det eftersom allt också återställs.

Så här återställer du nätverksinställningar på din Samsung Galaxy Note 9

När du har problem med att ansluta till ett Wi-Fi-nätverk eller Bluetooth-enheter och du bara inte kan fastställa vad problemet är, är detta det bästa du kan göra. Följande ändringar kommer att ske genom att återställa nätverksinställningarna.

 • Lagrade Wi-Fi-nätverk raderas.
 • Parade Bluetooth-enheter raderas.
 • Inställningar för bakgrundssynkronisering kommer att aktiveras.
 • Databegränsande inställningar i applikationer som manuellt stängdes av / på av kunden återställs till standardinställningen.
 • Nätverksvalsläget kommer att ställas in på automatiskt.

Så se till att du känner till inloggningsuppgifterna till det Wi-Fi-nätverk du ansluter till innan du gör detta ...

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps- facket.
 2. Tryck på Inställningar > Allmän hantering > Återställ > Återställ nätverksinställningar .
 3. Tryck på ÅTERSTÄLL INSTÄLLNINGAR .
 4. Om du har ställt in en PIN-kod anger du den.
 5. Tryck på ÅTERSTÄLL INSTÄLLNINGAR . När det är klart visas ett bekräftelsefönster.

Du måste ansluta till nätverket igen efter detta och göra nödvändiga ändringar i dina inställningar om du vill att din telefon ska använda Wi-Fi som det primära mediet för internetanslutning.

Jag hoppas att dessa enkla tutorials kan hjälpa dig på ett eller annat sätt. Om du har problem med din telefon som du vill dela med oss, känn dig fri att kontakta oss när som helst eller lämna en kommentar nedan.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.