Så lägger du till en text i en bild

Det finns olika metoder för att lägga till text och bildtexter till bilder på en iPhone. Du kan lägga till en texttexttext, skapa anpassade färger, teckensnitt och andra bildtexter integrerade i olika positioner på dina bilder. Och det här inlägget hjälper dig att få gjort alla dessa saker. Läs vidare för att lära dig hur du lägger till en text till en bild med inbyggd redigerare och några fotoredigeringsappar från tredje part på din iPhone.

Använda iPhone Markup Photo / Markup-redigeraren på din iPhone

Om din iPhone körs i iOS 10 eller senare plattformar kan du använda den inbyggda fotoredigeringsappen som heter Markup Photo Editor. Med det här verktyget kan du rita på bilder, skapa meddelanden, vända foton, lägga till text och mer. Du kan komma åt Markup-redigeraren från Photos-appen på din iPhone. Så här fungerar det:

 1. Öppna Photos- appen från din iPhone-startsida.
 2. Rulla ner till fliken Foton längst ner till vänster på skärmen.
 3. Välj fotot som du vill redigera eller lägga till en text på.
 4. Klicka på Redigera i nedre verktygsfältet. Det ser ut som en serie horisontella reglage.
 5. Tryck sedan på knappen Mer (…) .
 6. Knacka på Markering och börja lägga till doodles, callouts och text till dina foton.

Du kan också måla på dina foton med Markup-redigeraren på din iPhone.

 1. För att göra detta använder du helt enkelt ritningsblyertsikonen längst ner till vänster på Markup-redigeringsskärmen, väljer önskad färg och börjar sedan doodla ditt foto. Om du vill lägga till en utrop till ditt foto trycker du bara på ikonen för utrop . Det ser ut som en liten bokstav som delvis hindras av en cirkel. När du trycker på den ikonen visas en cirkulär utlysning.
 2. För att markera alla aspekter av din bild trycker du bara på och drar i det cirkulära utropet. Du kan också justera utbudsstorleken och förstoringen baserat på dina preferenser.

Om du vill lägga till en text till ett foto i Markup-redigeraren kan du också använda dess textfunktion. Här är hur:

 1. Öppna Markup-redigeraren från appen Foton och tryck sedan på textikonen. Det ser ut som en stor T i en vit ruta.
 2. Om du ser platshållarordet " Text " på skärmen trycker du på textrutan och trycker sedan på Redigera .
 3. Ange eller skriv in de ord du vill lägga till i bilden.
 4. När du är klar med att lägga till text till bilden trycker du på Klart för att spara den.

Om du vill ändra färgen på din text väljer du bara den färg du vill från färgmenyn.

Teckensnittets ansikte, storlek och textjustering i Markup-redigeraren kan också justeras efter önskemål. Använd bara de angivna alternativen och menyikonerna för att göra det.

Lägga till text till en bild på en iPhone med hjälp av tredjepartsappar

Bortsett från den förinstallerade Markup-redigeraren kan du också använda tredjepartsappar för att lägga till texter på dina bilder på din iPhone. Många tredjepartsetikettappar är utformade för att fungera på iOS-plattformen och tjäna ett sådant syfte. Ett av de mycket använda verktygen är Photoshop Express-bildtexter. Det erbjuder en gratis lösning baserad på Adobe Photoshop-plattformen och är utformad för att tillgodose behoven hos mobilanvändare. För att använda denna app, ladda ner den från App Store och installera den din iPhone. När appen är installerad, följ dessa steg för att börja lägga till text till dina bilder med hjälp av Photoshop Express-bildtexter:

 1. Starta appen Photoshop Express Captions på din telefon.
 2. Öppna sedan en önskad bild i appen.
 3. Leta efter textikonen (ser ut som en stor bokstav T ) i den nedre menyfältet och tryck sedan på den. En meny med alternativ för bildtexter visas sedan med en rad stilar.
 4. Välj din favoritstil och ange texten för att anpassa bilden.

Du bör märka att bildtexten i denna app är snygga och ser professionella ut, och därför kan du förvänta dig stora resultat.

Det finns många andra tredjepartsfotoredigeringsappar för iOS som du kan använda bortsett från appen Photoshop Express Captions. Sök bara efter och ladda ner den föredragna appen på din iPhone och börja anpassa dina foton med den.

Jag hoppas att vi har kunnat hjälpa dig att lösa problemet med din enhet. Vi skulle uppskatta det om du hjälpte oss att sprida ordet så dela detta inlägg om du tyckte att det var till hjälp. Tack så mycket för att du läste!