Så här startar du om en frysta Samsung Galaxy S8 Plus (enkla steg)

En frusen Samsung Galaxy S8 Plus kanske ett tecken på ett mindre problem eller ett komplicerat hårdvaruproblem. Du måste göra något för att kunna veta vad affären med din telefon egentligen är. Om du är ägare till den här telefonen och nyligen har stött på ett liknande problem måste du felsöka den eftersom du alltid har tagit ett skott för att fixa den.

I det här inlägget kommer jag att leda dig genom att felsöka din Galaxy S8 Plus som är frusen eller inte längre svarar. Problemet kan verka som ett mycket komplicerat problem med firmware eller hårdvara, men i verkligheten och baserat på vår erfarenhet är det inte det. Det var några få fall vi har stött på där problemet orsakades av en fysisk skada men så länge du vet att din telefon inte drabbades av någon kraft som kan leda till en fysisk skada, så fortsätter vi att vi antar att detta är bara en mindre fråga.

Innan vi fortsätter med vår felsökning, om du letar efter en lösning på ett annat problem, kan du besöka vår felsökningssida eftersom vi redan har behandlat några av de vanligaste problemen med den här telefonen. Bläddra igenom sidan för att hitta den lösning som passar bäst för dig. Om du fortfarande behöver vår hjälp efter det, kontakta oss via vårt Android-frågeformulär.

Hur man fryser upp en frusen Galaxy S8 Plus

När din telefon fryser helt plötsligt utan uppenbar orsak eller orsak, är det första du måste anta att firmware kraschade. Det är det vanligaste skälet till att Android-telefoner till och med de premiumtelefoner som din S8 Plus kan sluta svara när som helst på dygnet. Lyckligtvis finns det ett enkelt sätt att få det att svara igen - en omstart.

Första lösningen: Tvingad omstart

Det är rätt! En omstart kan lösa problemet men det är inte bara en vanlig omstart eftersom telefonen inte svarar oavsett hur länge du håller ner strömbrytaren. Vad du behöver göra är Forced Reboot, vilket motsvarar batteriet. Detta är den mest effektiva metoden för att åtgärda firmwarekrascher eller några mindre systemproblem. Så här gör du:

 • Tryck och håll ner volym- och strömtangenterna i 10 sekunder eller mer.

Om det lyckas kan din telefon starta om normalt. Men om din telefon fortfarande inte svarar, gör det ytterligare ett par gånger eller så kan du prova detta.

 1. Tryck och håll ner volymknappen och släpp den inte.
 2. Tryck sedan på strömbrytaren medan du håller in volymknappen.
 3. Håll båda knapparna intryckta i 10 sekunder eller mer.

Det andra förfarandet är i princip samma som med det första som vi säkerställer att du trycker på strömbrytaren efter Volym ned eftersom det annars inte ger dig liknande resultat.

Men om din Galaxy S8 Plus fortfarande inte svarar på detta, gå vidare till nästa lösning.

RELEVANTA POSTER:

 • Galaxy S8 Plus fastnade i startslingan, Android startar inte upp och fryser när du installerar uppdateringar
 • Vad gör du med din Samsung Galaxy S8 Plus som går så långsamt och trög att öppna appar [Felsökningsguide]
 • Hur du fixar din Samsung Galaxy S8 Plus som fortsätter att visa "Tyvärr har mina filer stannat" -fel [Felsökningsguide]
 • Hur du fixar din Samsung Galaxy S8 Plus som fortsätter att visa "Tyvärr har inställningarna stannat" -fel [Felsökningsguide]
 • Vad du ska göra om din nya Samsung Galaxy S8 Plus upplever den svarta dödsskärmen [Felsökningsguide]

Andra lösningen: Ladda och tvinga omstart

När du har gjort den första lösningen och din telefon fortfarande inte svarar, är det möjligt att batteriet har tömts. En batteriladdning är egentligen inte ett problem men saken är att om hårdvaran och firmware inte har stängts av ordentligt eftersom du använde telefonen när batteriet var slut, kan det leda till en systemkrasch och sedan lägger du till faktumet att batteriet är tomt. Naturligtvis när din telefon kraschar kommer den inte att svara på normal omstartprocedur så att du verkligen måste göra den första lösningen men om batteriet tappas kommer enheten fortfarande inte att svara. För att ta itu med detta, här är vad du bör göra:

 1. Anslut laddaren till ett vägguttag. Det är viktigt att du använder den trådbundna laddaren.
 2. Anslut din telefon till laddaren med den ursprungliga ström- / datakabeln.
 3. Oavsett om telefonen visar att den laddas eller inte, låt den vara ansluten till laddaren i 10 minuter eller mer.
 4. Tryck och håll ner volymknappen och släpp den inte.
 5. Tryck sedan på strömbrytaren medan du håller in volymknappen.
 6. Håll båda knapparna intryckta i 10 sekunder eller mer.

Om problemet berodde på en systemkrasch skulle någon av de två lösningarna fungera och du kan få din telefon att svara igen. Men om problemet fortsätter efter detta bör du försöka köra telefonen i återställningsläget och om det lyckas kan du försöka torka av cache-partitionen först och göra Master Reset. Men du bör veta att om telefonen startar upp i återställningsläget kan du redan överväga problemet som är fixat eftersom telefonen redan startade. Men så här startar du upp din S8 Plus i återställningsläget och gör återställningen av master:

 1. Tryck och håll in Volym upp- knappen och Bixby- tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 2. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 3. Tryck på Volym ned- knappen flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 4. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 5. Tryck på Volym ned- knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 7. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 8. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Jag hoppas att vi har kunnat hjälpa dig på ett eller annat sätt. Om du har andra problem som du vill dela med oss, känn dig fri att kontakta oss eller lämna en kommentar nedan.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.

Inlägg du kanske också vill läsa:

 • Hur du fixar din Samsung Galaxy S8 Plus som fortsätter att visa "Tyvärr har inställningarna stannat" -fel [Felsökningsguide]
 • Hur du fixar din Samsung Galaxy S8 Plus som nu går långsamt efter en månads användning [Felsökningsguide]
 • Vad du ska göra om din nya Samsung Galaxy S8 Plus upplever den svarta dödsskärmen [Felsökningsguide]
 • Samsung Galaxy S8 Plus fortsätter att hålla kvar och visar "Tyvärr har inställningar stannat" -fel [Felsökningsguide]
 • Samsung Galaxy S8 Plus fastnar på logotypen vid start [Felsökningsguide]