Så här ställer du in skärmlås för fingeravtryck på Google Pixel 3 XL

Undrar du hur du använder ditt fingeravtryck för att låsa upp skärmen på din Google Pixel 3 XL? Kolla in de enkla stegen nedan för hur du gör det.

När du använder fingeravtryck som ditt huvudupplåsningsalternativ på skärmen, betonar vi starkt att du också håller ett sekundärt alternativ till hands, det vill säga också att komma ihåg det. Det finns många människor som kan hitta alternativet för upplåsning av fingeravtryck som ett hit-and-miss-sätt att komma åt sina enheter, särskilt om det finns ett hårdvaruproblem på skärmen eller med fingeravtryckssensorn. Se till att du också kommer ihåg ett andra sätt att låsa upp din Pixel 3 XL (PIN, Mönster eller Lösenord) om systemet kanske inte kan läsa fingeravtrycket ordentligt.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Hur många fingeravtryck kan registreras?

Du kan lagra upp till 5 fingeravtryck på din enhet. Se till att vart och ett av dessa fingeravtryck är korrekt inställda för att undvika att skärmlåsproblem skapas i framtiden.

Så lägger du till ett fingeravtryck på din Google Pixel 3 XL

Det är lika enkelt att ställa in ett fingeravtryck. Följ bara anvisningarna nedan så är du redo.

  1. Öppna Inställnings-appen.
  2. Klicka på Säkerhet & plats.
  3. Tryck på Pixel Imprint.
  4. Klicka på Nästa på skärmen 'Lås upp med Pixel Imprint'.
  5. Ange den aktuella PIN-koden, lösenordet eller mönstret om du uppmanas att göra det.
  6. På skärmen 'Lås upp urval' väljer du ett alternativ som ska användas som säkerhetsskärmslås (t.ex. Pixel Imprint + Mönster, etc.) och följ sedan instruktionerna för att ställa in skärmlåset.
  7. På skärmen "Tryck på sensorn" placerar du fingret på sensorn tills den vibrerar och lyft.
  8. På skärmen "Lyft, tryck sedan igen" fortsätter du att trycka på sensorn flera gånger tills den visar att den är klar.
  9. Tryck på 'Klart' eller 'Lägg till en annan' för att lägga till ett annat fingeravtryck.

Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.