Så här återställer du Apple Watch

Det finns tre typer av återställningar du kan använda på din Apple Watch om den inte fungerar och du kan använda en beroende på hur allvarligt ett problem är. Precis som iPhones kör Apple Watch med en firmware. Det heter inte iOS utan watchOS och det är inte öppet för allmänheten så att du inte kan hitta några andra smartwatches som har samma firmware.

Precis som smartphones beror det på hårdvara och firmware för att fungera smidigt. Så här och där kan du stöta på problem eftersom ingen enhet, oavsett hur "smart" den är, är perfekt. De vanligaste problemen du kan stöta på är ofta firmware-relaterade och när de händer är det när en återställning kan behövas.

Fortsätt läsa eftersom jag kommer att vägleda dig om hur du återställer din Apple Watch. Först kommer jag att gå igenom dig genom att göra tvungen omstart (mjuk återställning), sedan återställningar med hjälp av menyn Inställningar och hårdvaruknapparna.

Hur man tvingar omstart (mjuk återställning) Apple Watch

Oftast använder du den här metoden om din Apple Watch är fryst eller inte svarar utan anledning. På smartphones är detta vad vi kallar ett simulerat batteriförbrukning. Det är mycket effektivt eftersom ofta orsaken till sådana problem är en firmwarekrasch. Det är ett mindre problem men lämnar din enhet oanvändbar om du inte vet vad du ska göra. Med detta sagt så här tvingar du omstart eller mjuk återställning av din Apple Watch:

 • För att tvinga igång om Apple Watch genom att hålla in både sidoknappen och Digital Crown i minst 10 sekunder och släpp sedan båda knapparna när du ser Apple-logotypen.

Det är ganska mycket det! Om du lyckas, kommer du att få din klocka att fungera perfekt efter detta.

Så här återställer du Apple Watch via menyn Inställningar

Detta återställer din Watch tillbaka till dess out-of-the-box inställningar och konfiguration samt raderar alla dina personliga fildata som sparades i den interna lagringen. Gör inte detta om du inte har säkerhetskopierat dina data än. Eller, det är bättre att koppla loss den från din iPhone så att dina data säkerhetskopieras innan du återställer klockan. Så här fungerar den här proceduren ...

 1. Det rekommenderade sättet att utföra en huvudåterställning är att koppla bort enheten från din iPhone.
 2. Om din iPhone inte är tillgänglig trycker du på Inställningar> Allmänt> Återställ> Radera allt innehåll och inställningar.
 3. Om din Watch har en kursplan ansluten till en eSIM väljer du att behålla eller ta bort planen och eSIM-informationen.
  • Klicka på Radera alla & Behåll plan om du vill fortsätta använda din klocka med samma rad.
  • Klicka på Radera alla om du vill ta bort planen och använda din Watch med en annan linje, konto eller operatör.
 4. Klicka på Radera alla.

Hur du återställer din Apple Watch

Detta har samma effekt som det tidigare återställningsförfarandet, men det kommer att vara praktiskt om du har glömt ditt lösenord och inte längre kan komma åt inställningarna. Du kan tappa en del av dina data om du inte har skapat en säkerhetskopia ännu men du har faktiskt inte ett val om du inte har åtkomst till din Watch. Så här gör du hur du gör det från din iPhone ...

 1. Placera din klocka nära din iPhone och håll den där tills du har slutfört dessa steg.
 2. Öppna Apple Watch-appen och tryck på fliken My Watch .
 3. Tryck på Allmänt > Återställ .
 4. Klicka på Radera Apple Watch-innehåll och inställningar > Radera Apple Watch-innehåll och inställningar . Om du uppmanas att ange ditt Apple ID-lösenord.
 5. Om din Watch har en kursplan ansluten till en eSIM väljer du att behålla eller ta bort planen och eSIM-informationen.
  • Klicka på Behåll mobilplan om du vill fortsätta använda din klocka med samma rad.
  • Klicka på Ta bort mobilplan om du vill ta bort planen och använda din Watch med en annan rad, konto eller operatör.
 6. Vänta tills processen är klar. När det är klart kan du koppla din Watch med din iPhone och återställa från en säkerhetskopia.

Och så gör du det på din Watch ...

 1. Placera din klocka på laddaren och håll den där tills du har slutfört dessa steg.
 2. Håll sidoknappen intryckt tills du ser avstängning.
 3. Tryck fast på skjutreglaget och lyft sedan fingret.
 4. Klicka på Radera allt innehåll och inställningar .
 5. Vänta tills processen är klar. När det är klart kan du koppla din Watch med din iPhone.

Jag hoppas att vi har kunnat hjälpa dig att lösa problemet med din enhet. Vi skulle uppskatta det om du hjälpte oss att sprida ordet så dela detta inlägg om du tyckte att det var till hjälp. Tack så mycket för att du läste!