Raderade e-postmeddelanden dyker upp igen på Samsung Galaxy S7 och andra e-postrelaterade problem

 • Lär dig hur du hanterar borttagna e-postmeddelanden som fortsätter att dyka upp på #Samsung Galaxy S7 (# GalaxyS7). Är det ett fel i firmware eller bara någon form av konfigurationsproblem?
 • Lär dig hur du tar bort ett #Google-konto från din telefon.
 • Vad du ska göra om att dela bilder via din kamera inte fungerar på grund av en app som kraschar. I det här fallet är det Facebook-appen som har problem, även om vi också har fått rapporter om att e-post också kan agera på detta sätt.
 • Är det möjligt att ändra ditt lösenord för ditt e-postkonto via e-post-appen?
 • Hur du felsöker felet "Tyvärr har e-post stannat" som startade efter en uppdatering.

Vi fick några klagomål från våra läsare angående e-postproblem med Samsung Galaxy S7 inklusive problemet där raderade e-postmeddelanden fortsätter att dyka upp. Vissa sa att deras började ända sedan de konfigurerade sina e-postmeddelanden medan andra rapporterade att problemet började efter den senaste uppdateringen. Detta fick oss att undra om det är ett konfigurationsproblem eller ett fel i firmware.

Läs vidare för att veta mer om detta problem såväl som om andra problem som jag citerade i det här inlägget. Om du har kontaktat oss tidigare angående frågan kan du försöka gå igenom de frågor jag svarade nedan eftersom jag kan ha inkluderat det. Du kan också bläddra igenom vår felsökningssida för att hitta liknande problem och använda den befintliga lösningen eller felsökningsguiden. Du kan också kontakta oss om du behöver ytterligare hjälp genom att fylla i vårt frågeformulär för Android-frågor.

F : “ Raderade e-postmeddelanden fortsätter att återkomma med lager-e-appen. Det är som om det fortsätter att föra dem tillbaka från papperskorgen. Om jag tar bort från papperskorgen verkar de raderas permanent. Jag kan inte hitta någonstans att säga om jag tar bort den permanent raderad, sluta inte i papperskorgen. Väldigt frustrerande!

S : Det finns olika sätt att hantera det här problemet och oftare uppstår det om e-postkontot konfigurerades med IMAP som servertyp. Det betyder att telefonen kontinuerligt synkroniseras med servern under förutsättning att det finns en aktiv internetanslutning tillgänglig.

Det första du kan göra med det är att ta bort meddelandet från din inkorg och omedelbart gå till mappen Raderad / Papperskorgen och ta bort meddelandet därifrån. Det kommer aldrig tillbaka.

Så varför händer detta?

Det måste vara ett fel med S7: s firmware och / eller e-post-appen själv. IMAP-konfigurationen har alltid fungerat för S6, S5 och Notes, men med S7 och S7 Edge verkar det buggy. Samsung borde vara den som hanterar den genom firmware-uppdatering.

För det andra kan du ta bort ditt konto och ställa in det igen men den här gången använder du POP som servertyp. Med det här hämtas e-postmeddelanden till telefonens lagring och om du markerat alternativet "Ta bort från servern" raderas meddelanden som har laddats ner från servern, så det finns inget sätt att raderade meddelanden dyker upp igen.

Det är upp till dig vilken du ska använda.

F : “ Mitt Google-konto har fel Gmail-adress som primär och jag kan inte tycka hitta ett sätt att ta bort den. Instruktionerna här fungerade inte som att slå på mer-knappen gav inte en rullgardinslista med ta bort på den.

S : Om du hänvisar till din telefon med en annan Google-kontoinställning kan du ta bort den på ett säkert sätt:

 1. Tryck på Apps på hemskärmen.
 2. Tryck på Inställningar och sedan Konton.
 3. Tryck på Google och tryck på kontot du vill ta bort.
 4. Klicka på Mer uppe till höger.
 5. Klicka på Ta bort konto.
 6. Tryck på Ta bort konto för att bekräfta din åtgärd.

Å andra sidan, om du hänvisar till din e-post-app, oroa dig inte eftersom du följer stegen ovan också tar bort kontot från e-post-appen.

F : ” Vid någon tidpunkt under dagen varje dag mer än flera gånger om dagen måste jag starta om min telefon, till exempel tog jag en bild och jag går igenom rörelserna att lägga upp den men när jag trycker på Facebook-knappen i kameran gör det ingenting. Även vid dessa tillfällen som går in på Facebook för att titta på ett inlägg låter det mig inte trycka och få något. Det är ganska så med alla saker tills jag startar om.

S : Det är vad som händer om en app fryser och medan jag trodde att du hade problem med kameran så gör du inte det - allt är Facebook. Lyckligtvis är det väldigt lätt att felsöka frysningar och fördröjningar orsakade av appar. Så i ditt fall är det Facebook som vi behöver felsöka och det första du måste göra är att rensa cache och data.

 1. På startsidan klickar du på appar-ikonen.
 2. Hitta och tryck på Inställningar.
 3. Tryck på Applications och sedan Application Manager.
 4. Dra till fliken ALLA.
 5. Hitta och tryck på Facebook.
 6. Tryck först på Force Close-knappen.
 7. Klicka sedan på Lagring.
 8. Klicka på Rensa cache och sedan på Rensa data, Ta bort.

F : “ Hur man uppdaterar ett lösenord för ett befintligt e-postkonto.

S : Det går inte att ändra ditt e-postlösenord med e-postklienten i telefonen. Du måste logga in via webmail. Om du till exempel vill ändra ditt Gmail-lösenord, logga in på mail.google.com och gå till inställningarna för ditt konto och du kan ändra det där.

F : “ Hej. Det finns ett fel som fortsätter att visas varje gång jag öppnar mina e-postmeddelanden. Det säger att min e-postadress har slutat fungera. Vad betyder det? Den här telefonen har alltid varit bra sedan jag köpte den. Det är först efter uppdateringen att det fortsätter att ge mig detta felmeddelande. Vad måste jag göra för att få det tillbaka till det som det var?

S : Det finns några saker du kan göra för att felsöka problemet. Det första och säkraste av dem är att ta bort systemcachen sedan den startade efter en uppdatering. Det kan vara så att några av cacharna blev skadade, det är därför appen fungerar. Proceduren är säker för dina filer och data eftersom de inte kommer att beröras:

 1. Stäng av din Samsung Galaxy S7.
 2. Tryck och håll sedan ner hem- och volym UPP-knapparna, håll sedan ned strömbrytaren.
 3. När Samsung Galaxy S7 visas på skärmen släpper du strömknappen men fortsätter att hålla hem- och volymknapparna.
 4. När Android-logotypen visas kan du släppa båda tangenterna och lämna telefonen vara i cirka 30 till 60 sekunder.
 5. Använd knappen Volym ner för att navigera genom alternativen och markera 'torka cache-partition'.
 6. När den är markerad kan du trycka på strömbrytaren för att välja den.
 7. Markera nu alternativet "Ja" med knappen Volym ned och tryck på strömbrytaren för att välja det.
 8. Vänta tills din telefon är klar med Master Reset. När du är klar markerar du "Starta om systemet nu" och trycker på strömbrytaren.
 9. Telefonen startar om längre än vanligt.

Om felet kvarstod efter borttagning av systemcachen, är det dags att felsöka själva appen. Jag antar att du använder den ursprungliga e-postappen. Den här gången kommer du att förlora alla e-postmeddelanden som du laddade ner eftersom du måste rensa appens cache och data.

 1. På startsidan klickar du på appar-ikonen.
 2. Hitta och tryck på Inställningar.
 3. Tryck på Applications och sedan Application Manager.
 4. Dra till fliken ALLA.
 5. Hitta och tryck på Facebook.
 6. Tryck först på Force Close-knappen.
 7. Klicka sedan på Lagring.
 8. Klicka på Rensa cache och sedan på Rensa data, Ta bort.

Slutligen, om allt annat misslyckas, är din sista utväg huvudåterställning. Den här proceduren raderar allt i telefonens interna lagring inklusive dina filer, bilder, musik osv. Så säkerhetskopiera dem innan du följer stegen nedan:

 1. Stäng av din Samsung Galaxy S7.
 2. Tryck och håll sedan ner hem- och volym UPP-knapparna, håll sedan ned strömbrytaren.

OBS : Det spelar ingen roll hur länge du trycker och håller ner hem- och volymknapparna, det påverkar inte telefonen men när du trycker och håller ner strömbrytaren är det när telefonen börjar svara.

 1. När Samsung Galaxy S7 visas på skärmen släpper du strömknappen men fortsätter att hålla hem- och volymknapparna.
 2. När Android-logotypen visas kan du släppa båda tangenterna och lämna telefonen vara i cirka 30 till 60 sekunder.

OBS ! Meddelandet "Installera systemuppdatering" kan visas på skärmen i flera sekunder innan Android-systemåterställningsmenyn visas. Detta är bara den första fasen av hela processen.

 1. Använd knappen Volym ner för att navigera genom alternativen och markera 'torka data / fabriksåterställning'.
 2. När den är markerad kan du trycka på strömbrytaren för att välja den.
 3. Markera nu alternativet "Ja - ta bort alla användardata" med hjälp av Volym ned-knappen och tryck på strömbrytaren för att välja den.
 4. Vänta tills din telefon är klar med Master Reset. När du är klar markerar du "Starta om systemet nu" och trycker på strömbrytaren.
 5. Telefonen startar om längre än vanligt.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.