Problem med röstsamtal med Galaxy S9: samtalare kan inte höra mig men jag kan höra dem (när du är i högtalarläge)

Vi har fått många rapporter om # GalaxyS9-röstsamtal, inklusive de som beskrivs nedan. Dagens inlägg kommer att besvara två av dessa frågor, så förhoppningsvis tycker du att det är till hjälp.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Problem nr 1: Galaxy S9-anropare kan inte höra mig men jag kan höra de som ringer (när de är i högtalarläge)

Jag köpte nyligen 2 Samsung Galaxy S9 till min man och jag. Båda telefonerna har samma problem. Högtalartelefonen fungerar inte alls. Det är fullständig tystnad när jag försöker prata på högtalartelefonen. Jag kan höra vem jag ringer, men de kan inte höra mig. Det är inte bara en telefon, så jag har svårt att tro att det är en telefonspecifik fråga. Hjälp! - Colleensteffey

Lösning: Hej Colleensteffey. Händer detta problem när du ringer endast en kontakt eller flera kontakter? Om bara en enskild kontakt inte kan höra dig under samtal kan problemet vara i kontaktens slut. Om det är sant för flera kontakter kan problemet komma från din telefon eller från nätverkets sida.

Om detta problem bara inträffar med en viss kontakt bör du be personen i andra änden att prata med sin operatör så att de kan hjälpa till att felsöka det.

Eftersom du bara kan utföra felsökning på din telefon betyder det att gränserna för de åtgärder du kan göra begränsas till din enhet och att det inte finns något du kan göra för eventuella problem med ditt nätverk. För att börja felsöka din telefon föreslår vi att du börjar med att köra din telefon eller din mans telefon till säkert läge och se hur samtal fungerar.

Observera hur röstsamtal fungerar i säkert läge

Ibland kan en tredjepartsapp störa Android eller en av dess funktioner som i röstsamtal. För att se om du har lagt till en dålig eller dåligt kodad app kan du låta din enhet köras till säkert läge. Säker-läge blockerar appar från tredje part att köras, vilket innebär att om röstsamtal fungerar normalt och den andra änden kan höra dig bra under samtal, måste en av dina appar ha skylden.

Så här startar du om din S9 till säkert läge:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömbrytaren förbi skärmen med modellnamn som visas på skärmen.
 3. När SAMSUNG visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. När Safe-läget visas i skärmens nedre vänstra hörn, släpp knappen Volym ned.
 7. Låt din telefon springa och försöka replikera problemet. Om röstsamtal fungerar korrekt har du ett dåligt app-problem.

För att identifiera vilka av dina appar som orsakar problemet bör du starta upp telefonen till säkert läge och följ dessa steg:

 1. Starta till säkert läge.
 2. Kolla efter problemet.
 3. När du har bekräftat att en tredjepartsapp är skylden kan du börja avinstallera appar individuellt. Vi föreslår att du börjar med de senaste du lagt till.
 4. När du har avinstallerat en app startar du om telefonen till normalt läge och kontrollerar om problemet finns.
 5. Om din S9 fortfarande är problematisk, upprepa steg 1-4.

Fortsätt göra samma cykel tills du har identifierat den skyldige.

Rensa data för telefonapp

Om ingenting förändras även när din S9 är i säkert läge alls, är nästa felsökningssteg för dig att torka data från app-appen. Så här gör du:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Tryck på Fler inställningar (ikon med tre punkter) längst upp till höger.
 4. Klicka på Visa systemappar.
 5. Hitta SIM Toolkit-appen och tryck på den.
 6. Knacka på Lagring.
 7. Tryck på CLEAR DATA-knappen.
 8. Starta om enheten.
 9. Kolla efter problemet.

Kontrollera att mikrofonen fungerar

För att kontrollera om det finns problem med telefonens mikrofon, försök att spela in dig själv och lyssna på inspelningen. Om du inte kan höra dig själv i inspelningen, betyder det att du har problem med mikrofonen. Men om det inte finns några problem i inspelningen alls, fortsätt med återställningen av felsökningen nedan.

Så här spelar du in din röst på din S9:

 1. Gå till Hem-skärmen och tryck på Apps.
 2. Leta efter app för röstinspelare. Om du inte hittar den, leta efter Samsung-mappen och öppna röstinspelaren därifrån.
 3. Tryck på den röda knappen längst ner.
 4. Spela in ett kort klipp av dig själv och prata som om du använder funktionen Google Voice Typing.
 5. Tryck på Stop-knappen efter 30 sekunder och spara filen.
 6. Lyssna sedan på den inspelade filen.

Återställ alla appinställningar

Om det inte heller hjälper att rensa data för din telefonapp kan problemet ligga på hur standardappar konfigureras just nu. Appar beror normalt på andra appar för att utföra uppgifter och om en avgörande systemapp är avaktiverad av någon anledning kanske vissa funktioner eller operativsystemfunktioner inte fungerar korrekt eller alls. För att kontrollera, försök att återställa alla appinställningar till deras standardläge genom att göra dessa steg:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Tryck på Fler inställningar längst upp till höger (tre-punktsikonen).
 4. Klicka på Återställ appinställningar.
 5. Starta om enheten och se om din S9 fungerar bra under samtal nu.

Sätt tillbaka SIM-kortet

Vissa användare har haft framgång med att fixa samtalsproblem genom att göra ett enkelt steg - att sätta om SIM-kortet. Vad detta betyder är att du tar bort SIM-kortet från telefonen och ansluter det igen efter några sekunder. Om det inte fungerar kan du också försöka få ett nytt SIM-kort eller prova ett annat kompatibelt kort och se hur samtal fungerar.

Rensa nätverksinställningar

Om borttagning och återinsättning av SIM-kortet inte fungerar alls är nästa bra sak att göra återställa hela nätverksinställningarna på din enhet genom att ta bort de aktuella. Den här proceduren kommer att torka av inställningar för mobil, VPN och wifi så se till att du vet hur du ställer in dem igen om du behöver. För att dina mobilanslutningsinställningar ska återställas, behöver du bara sätta i SIM-kortet igen. För VPN-uppsättning måste du ange värden manuellt igen. Om du inte använder något VPN alls kan du bara ignorera det. När det gäller wifi rensas alla wifi-nätverk och lösenord genom att rensa telefonens nätverksinställningar. Så måste du ansluta till dina önskade wifi-nätverk igen efter detta.

Så här tar du bort nätverksinställningarna på din S9:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Knacka på General management.
 3. Tryck på Återställ.
 4. Klicka på Återställ nätverksinställningar.
 5. Klicka på RESET SETTINGS-knappen.
 6. Starta om din S8 och kolla om problemet.

Fabriksåterställning

Den slutliga potentiella lösningen som kan hjälpa dig att lösa problemet är fabriksinställning. Som namnet antyder kommer det att återställa alla programinställningar till sina standardvärden. Om orsaken till ditt problem är mjukvarorelaterad bör detta ta hand om det. Annars kan du anta att det är ett nätverksfel.

Så här fabriksinställer du din S9:

 1. Gör en säkerhetskopia av dina personuppgifter.
 2. Stäng av enheten.
 3. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 4. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 5. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 9. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 10. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Rapportera problemet till din operatör

Låt din operatör veta om problemet är lika nödvändigt som alla steg du har provat ovan. Tänk på att det inte finns något perfekt system inom teknik och eftersom du redan har gjort alla möjliga lösningar i slutändan måste den logiska förklaringen till problemet vara att det är nätverksrelaterat. Se till att berätta för dem att detta problem uppstår på minst två enheter. Det skulle säga dem att problemet kan påverka konton eller specifika enheter som är registrerade i nätverket.

Problem nr 2: Galaxy S9 talar inte under samtal

Jag har en Samsung Galaxy S9, olåst. Jag bor i Kenya och har telefontjänster och data här. Allt på telefonen fungerar bra UNDANTAG: Det finns inget röstljud in eller ut i ett röstsamtal. Jag har startat om många gånger. Detta hjälpte inte. Jag gjorde en fabriksåterställning och det fungerade en kort stund efter det men slutade sedan igen. Det är inte mikrofonen eller högtalaren eftersom jag kan ringa och ta emot samtal på Google Hangouts. Alla andra ljudfunktioner fungerar. - Dirkjasperse

Lösning: Hej Dirkjasperse. Det finns fyra möjliga skäl till varför du har det här problemet:

 • Telefonapp-problem
 • dålig tredje parts app
 • programvarufel
 • nätverksfel

Verifiera att appen fungerar genom att rensa dess data

Det är inte ovanligt att Samsung Phone-appen ibland orsakar samtalsproblem. För att säkerställa att appen själv är i toppform, se till att du rensar dess data. Följ stegen ovan för hur du gör det.

Om problemet fortsätter efter att du har torkat appens data kan du prova andra samtalande appar som gör det möjligt för mobila samtal (inte samtal som använder data) att fungera. Vi märkte att du nämnde att Google Hangouts-appen fungerade men du klargjorde inte om du försökte använda den för samtal mellan operatörer och operatörer eller samtal som dirigerats via Googles servrar. När du använder en tredjepartsapp för att felsöka det här problemet måste du kontrollera att du replikerar problemet så nära originalet som möjligt. Om mobilsamtal går bra via Google Hangouts, är det en bekräftelse på att telefonappen du använder inte fungerar korrekt.

Installera system- och appuppdateringar

Ett sätt att fixa vissa problem och minimera problem är genom att installera app- och Android-uppdateringar. Se till att allt (alla appar och Android) körs på sin senaste version.

Starta till säkert läge

För att kontrollera om det är möjligt att en dålig tredjepartsapp orsakar problemet skulle din nästa felsökning vara att köra enheten till säkert läge. I det här läget får endast förinstallerade appar köras, vilket innebär att om en av dina nedladdade appar står bakom besväret, bör röstsamtal i säkert läge fungera korrekt.

För att kontrollera, kör din telefon till säkert läge (stegen ovan) och se vad som händer.

Fabriksåterställning

Precis som vi sa ovan kan det finnas ett program- eller operativsystemfel som orsakar problemet så det är bra om du kan fabriksinställa enheten.

Kontakta din transportör

Om alla våra rekommendationer i det här inlägget inte hjälper, glöm inte att låta din operatör ta en titt på problemet. Det finns aspekter på att ringa frågor som vi inte kan kontrollera. Det är möjligt att detta kan vara ett nätverksproblem på grund av pågående underhåll eller uppgradering. Operatörer låter vanligtvis inte sina prenumeranter om oväntade nätverksproblem, så försök att få information från dem från första hand om vad som händer med deras tjänst.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.